Itsemurhapommitukset ruuhkaisilla Bagdadin markkinoilla tappavat vähintään 15

BAGHDAD – Kaksi itsemurhaajaa räjäytti torstaina aamulla räjähtäviä liikkeitä tungosta torilla Bagdadin keskustassa ja tappoi ainakin 15 ihmistä ensimmäinen tällainen hyökkäys useita vuosiaIrakin sisäasiainministeriön mukaan.

“Ensimmäinen itsemurhapommittaja räjäytti itsensä, kun hän oli teeskennellyt sairas kerätä ihmisiä ympärilleen”, sanoi kenraalimajuri Khalid al Muhanna, ministeriön tiedottaja. Hänen mukaansa pommikone oli pudonnut maahan ja räjäyttänyt liivin sen jälkeen, kun ihmiset ryntäsivät auttamaan häntä. Toinen pommikone räjäytti räjähteen lähistöllä minuutteja myöhemmin.

Sisäministeriön mukaan kuolleita oli vähintään 15 ja haavoittuneita vähintään 15, vaikka terveysministeriö ilmoitti korkeammasta tietullista.

Terveysministeriön virkamies, joka puhui nimettömyydestä, koska hänellä ei ollut lupaa puhua tiedotusvälineille, sanoi, että ainakin 25 oli kuollut ja 72 loukkaantui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *