Kiinalainen julkkisskandaali asettaa korvaavan syntymän oikeudenkäyntiin

Skandaali näytti jo räätälöityä julkkisivustoille ja online-juoruille: Lumoava kiinalainen näyttelijä syytti vieraantunutta kumppaniaan hylkäävänsä kaksi sijaisvauvaa, jotka he olivat päättäneet olla yhdessä, juontaen hänet Yhdysvalloissa huolehtimaan heistä.

Kun hänen väitteensä osuivat Kiinan internetiin maanantaina, suuttumusta ei voitu rajoittaa juorusivuihin. Näyttelijä Zheng Shuangia vastaan ​​esitetyt syytteet ovat hallinneet verkossa tapahtuvaa keskustelua ja herättäneet tulisen vastauksen yleisöltä, valtion ylläpitämästä tiedotusvälineistä ja jopa voimakkaasta lisääntymistä koskevasta kommunistisen puolueen oikeudellisesta ryhmästä. Kiinan rajoituksia korvikeäitä hakeville ihmisille olisi kiristettävä, virkamiehet ovat väittäneet.

Julkisuuden hajoamisen salakavalien yksityiskohtien lisäksi rouva Zhengia ympäröivä skandaali koskettaa arkaluontoisia aiheita maassa, jolla on levoton historia naisten lisääntymisoikeuksien kanssa, ja se on edelleen suurelta osin naimisissa perinteisten käsitysten kanssa perheestä.

Erityisesti se on paljastanut kiistattoman tosiasian: Korvaussyntyistä on tullut a suosittu vaihtoehto kiinalaisille, joilla on tahtoa ja keinot matkustaa ulkomaille löytää syntymä äitejä maan ulkopuolelta.

Kiina kieltää lääketieteen tarjoajia tarjoamasta korvaavia palveluita, mutta ei estä ihmisiä käyttämästä niitä, sanoi siviili- ja kauppaoikeudellisissa riita-asioissa erikoistunut asianajaja Yu Yuanjian Shanghaissa.

Lisääntymistekniikoiden rajoitukset yleensä ovat kasvaneet skeptisyydellä niiltä, ​​jotka viittaavat Kiinaan historiallisesti alhainen syntyvyys ja naisoikeusaktivisteilta, jotka tuomitsevat heidän elimiään hallitsevat hallituksen lait.

Monet korvikeäitä etsivistä ovat pariskunnat, jotka ovat menettäneet lapsensa tai joilla on hedelmällisyysongelmia, kertoi Shanghai Demei Legislation Agency -yrityksen kumppani Kelvin Ma. Hän kertoi työskennellyt asiakkaiden kanssa korvaamaan korvaavia sopimuksia ulkomaisten virastojen kanssa.

“Asiakkaat, joiden kanssa olen ollut tekemisissä, ovat itse asiassa melko viattomia”, sanoi herra Ma ja lisäsi: “He haluavat lasta kovasti, ja heillä on siihen varaa.”

Zhengin ja hänen entisen kumppaninsa, Zhang Heng -nimisen televisiotuottajan asianajajat eivät vastanneet kommentointipyyntöihin. Ei ollut selvää, miksi he käyttivät korvikkeita.

Skandaali tuli esiin Zhengin keskusteluista tallennettujen nauhoitusten avulla, jotka julkaistiin verkossa, minkä jälkeen niistä kerrottiin laajalti kiinalaisissa tiedotusvälineissä. Neiti Zhengin isä Zheng Chenghua sanoi todennetulla tilillä Weibossa, joka on suosittu kiinalainen sosiaalisen median foorumi, että nauhoitukset olivat useless katkelmia ja että niiltä puuttui konteksti. Hän ei vastannut kommentointipyyntöön.

Yhdessä nauhoituksen hetkessä, Kiinassa erityisen vihaa herättäneellä hetkellä, Zheng näyttää olevan turhautunut siihen, että raskaudet olivat useita kuukausia eikä niitä voitu lopettaa.

Zheng kertoi verkossa, että herra Zhang yritti pakottaa tyttärensä sopimukseen ratkaisemaan three miljoonan dollarin oikeudellisen tuomion, jonka hän oli voittanut häntä vastaan ​​lainasta, jonka hän ei ollut maksanut takaisin. Herra Zhang valitti päätöksestä Shanghain tuomioistuimessa.

Zheng, 29 – joka muutama vuosi sitten oli Kiinan suosituimpien näyttelijöiden listalla – sanoi virallisessa sosiaalisen median tilinsä, että hänen taistelunsa 30-vuotisen Zhangin kanssa oli “minulle erittäin surullinen ja yksityinen asia”.

Hän on löytänyt vähän sympatiaa. Ylellinen muotimerkki Prada kertoi peruuttaneensa sopimuksen brändin suurlähettilääksi, samoin kuin kosmetiikkayritys ja kelloseppä. Kiinan huippualan palkintokomitea riisutti Zhengiltä vuoden 2016 tittelin “Paras näyttelijä nykyaikaisissa kiinalaisissa tv-draamoissa” ja vuoden 2014 tittelistä “Suosituin suosikki TV-tähti”.

Tiistaina Kiinan keskitelevisio, tärkein valtion yleisradioyhtiö, julkaisi oman tuomionsa korvike Weibossa. “Sen välinpitämättömyys elämään on kamalaa”, se sanoi.

Lähettäjän mukaan mainitsematta rouva Zhengin nimeä lähetystoiminnan harjoittaja sanoi, että korvike voi johtaa sikiön haluttomuuteen, esimerkiksi jos pari haluaa pojan tytön sijaan. 1990-luvulla Kiina teki sikiön sukupuolen tunnistamisen laittomaksi pyrkien estämään sukupuoleen perustuvat abortit, jotka ovat johtaneet miljoonia miehiä enemmän kuin naisia poikien perinteisen mieltymyksen vuoksi.

Samana päivänä kommunistisen puolueen poliittisten ja oikeudellisten asioiden keskuskomissio syytetty Neiti Zheng “laillisten porsaanreikien hyödyntämisestä” korvausraskauden järjestämiseksi.

Muut viralliset tiedotusvälineet vaativat korvaavan raskauden suoraa kieltämistä. Tiedotusväline, joka on sidottu All-China Girls’s Federationiin, valtion tukemaan ryhmään, joka usein varoittaa puolueen linjaa, lähetti videon siitä, miksi käytäntöä ei voida laillistaa. Kriitikot väittivät, että korvike antaa varakkaille mahdollisuuden hyödyntää epäedullisessa asemassa olevia naisia, joilla on vähän muita vaihtoehtoja ansaita rahaa.

Mutta skandaali tulee aikaan, jolloin jotkut kiinalaiset miettivät näitä käsityksiä uudelleen. Kiinan aleneva syntyvyys on saanut jotkut naisoikeusaktivistit, tutkijat ja muut kyseenalaistamaan maan lisääntymistekniikkaa koskevat rajoitukset, kuten korvike- ja munien jäätyminen. Naisryhmät mainitsevat myös entisen yhden lapsen politiikan kauhut, jotka johtivat pakotettuun aborttiin ja hallituksen tunkeutumiseen naisten lisääntymisvalintoihin väestön hallitsemiseksi, joka on maailman suurin, 1,four miljardia ihmistä.

Korvaava asema on kasvanut viime vuosina, kun sosiaalisten normien muuttuminen, yhden lapsen politiikan lieventäminen ja lisääntynyt hedelmättömyys ovat saaneet varakkaat yksinhuoltajat, samaa sukupuolta olevat parit ja muut matkustamaan ulkomaille lisääntymisapua varten.

The Initiumin mukaan, Hongkongissa toimiva digitaalisen median yritys, noin 1000 kiinalaista vauvaa syntyy koeputkihedelmöityksen avulla joka vuosi Yhdysvalloissa, missä sijaissynnytyksen lait vaihtelevat osavaltioittain. Käytännöstä on tullut niin suosittu, että Kiinan suurin online-varausyhtiö Ctrip.com tarjoaa joillekin johtajille tukia, jotta he voivat jäädyttää munansa.

Eräässä äänitteessä neiti Zheng kertoo vanhemmilleen ja herra Zhangille, että jos hän ja herra Zhang koskaan palaavat takaisin, heillä voi silti olla lapsia, jotka käyttävät hänen pakastettuja, hedelmöitettyjä munia.

Naisoikeusryhmät ovat ilmaisseet turhautumisensa herra Zengiä kohtaan lisääntyneen julkisen vihan rouva Zhengiä kohtaan, että herra Zhang kritisoi vähemmän. Naisia ​​syytetään usein kumppaneidensa kanssa tehdyistä lisääntymispäätöksistä, totesi naisoikeusaktivisti Feng Yuan ja naisten oikeuksien voittoa tavoittelemattoman järjestön perustaja Pekingissä, mikä johti tiukempiin rajoituksiin naisten käyttämille palveluille.

“Keskustelun pääaihe on sijaissynnytyksestä, mutta Zheng Shuang näyttää olevan ainoa kohde, ja verkkokäyttäjät välttävät Zhang Hengiä”, rouva Feng sanoi käyttäen kiinalaisten Web-käyttäjien termiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *