Vegaaniravintola ONA saa Michelin-tähden Ranskassa, ensimmäisenä

ONA oli myös 33 ravintolassa ympäri maata saada vihreä tähti, uusi luokka, jonka Michelin-opas loi viime vuonna ja joka palkitsee ravintoloita, jotka ovat “sitoutuneet edistämään hyveellistä, kestävää lähestymistapaa gastronomiaan”. Poullenec kertoi, että tarkastajat etsivät ravintoloita, jotka työskentelevät paikallisten tuottajien kanssa, kasvattavat omia hedelmiä ja vihanneksia tai rajoittavat keittiössä syntyvän jätteen määrää.

Kokkien epätoivoon ympäri Ranskaa ravintolat pysyivät tyhjinä pandemian takia suurimman osan vuotta 2020.

Heidät pakotettiin sulkemaan ensimmäisen kerran keväällä, kun viranomaiset asettivat tiukan valtakunnallisen lukituksen. Lyhyen kesän avaamisen jälkeen ravintolat, kahvilat ja baarit suljettiin uudelleen marraskuussa – ja ne pysyvät aikaisintaan helmikuuhun asti.

Mutta Michelin, toisin kuin muut kulinaariset oppaat, on edelleen jakanut himoitun yhden, kahden ja kolmen tähden, jotka voivat holvata ravintolan hämäryydestä, mutta myös asettaa valtavan psykologinen tai taloudellinen kokkeihin kohdistuva paine luokituksen säilyttämiseksi.

Kolmen tähden ravintoloita ei ollut alennettiin oppaan 2021-painoksessa, joka esiteltiin maanantaina Eiffel-tornin ravintolassa Jules Vernesissä pidetyssä seremoniassa, jossa useless muutama kokki oli läsnä. Tapahtuma suoratoistettiin sosiaalisessa mediassa. Useless yksi ravintola, jota johtaa kokki Alexandre Mazzia Marseillessa, ylennettiin kolme tähteä tänä vuonna.

Neitsyt Vallée, joka on kotoisin Nancyin itäosasta, on koulutukseltaan arkeologi, joka rakastui ruoanlaittoon sen jälkeen, kun hän aloitti kesätyön Sveitsissä. Hän päätti hioa taitojaan usean vuoden ajan, mukaan lukien yksi Thaimaasta, jossa hän löysi mausteisen, kasveihin, mausteisiin, vihanneksiin ja yrtteihin keskittyvän keittiön mahdollisuuden.

Mutta vuonna 2016, kun hän aloitti projektin vegaaniravintolaan palattuaan Ranskaan, perinteiset pankit eivät nähneet juurikaan potentiaalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *