Mike Pompeo jättää ulkoministeriön epäluuloisen perinnön

Euroopassa Pompeo hyvitetään auttaa Naton vahvistamisessa suojelualueena Venäjää vastaan, myös läpi lisääntyneet sotilasmenot. Alexander R. Vershbow, entinen Naton apulaispääsihteeri, joka oli myös Yhdysvaltojen entinen suurlähettiläs Venäjällä ja Etelä-Koreassa ja puolustusministerin apulaissihteeri, sanoi, että herra Pompeo oli auttanut suojelemaan Naton Trumpin “liittolaisten halveksunta ja kiusaamistaktiikat.

Herra Pompeo käytti myös sukkuladiplomatiaa Israelin ja Venäjän valtioiden välisten suhteiden lämmittämiseksi Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka osana Abraham Accords, hallinnon allekirjoitus ulkopoliittinen saavutus. Mutta nämä rauhansopimukset välitti suurelta osin presidentin vanhempi neuvonantaja ja vävy Jared Kushner.

Herra Pompeo on tukenut vakaasti Israelia purkamalla kansainvälisesti tunnustettuja normeja, esimerkiksi siirtämällä Israelia Yhdysvaltain suurlähetystö Israelissa Jerusalemiin ja julistaminen Israelin suvereniteetti Golanin kukkuloilla ja Länsirannan siirtokuntien legitiimiys. Evankelisena kristittynä – ryhmänä, joka muodostaa tärkeän konservatiivisen poliittisen vaalipiirin – herra Pompeo on joskus kehittänyt toimia Irania vastaan. uskonnollisesti Israeliin ja raamatulliset profetiat.

Abrahamin sopimukset olivat osa painostuskampanjaa Iranin eristämiseksi sanktioiden ja sotilaallisten uhkien avulla, jotka alkoivat herra Trumpin jälkeen vetäytyi merkittävästä vuoden 2015 ydinsopimuksesta Teheranin kanssa toukokuussa 2018, useless viikkoja sen jälkeen, kun Pompeo muutti ulkoministeriöön CIA: n johtajana.

Seuraavien kahden vuoden aikana hän toistuvasti pahoinpitelyt muiden maailmanvaltojen toimesta pitää vuoden 2015 ydinsopimus ennallaan. Herra Pompeo sai näkyvää energiaa turnautumalla Iranin virkamiesten kanssa Twitteriin: “Tiedät olevasi enkelien puolella, kun näin tapahtuu”, hän twiittasi tiistaina, kuukausia sen jälkeen, kun Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif kutsui häntäVihan sihteeri. ”

Herra Pompeo oli joukossa Trumpin neuvonantajia, jotka vaativat sotilaallisia iskuja Irania vastaan, jonka presidentti vastusti kesäkuussa 2019 mutta sallittu tammikuussa 2020 tappaa Iranin ylimmän kenraalin joka oli Irakissa. Silti herra Pompeo peruutti itsensä marraskuussa joukossa vanhempia virkamiehiä – mukaan lukien varapresidentti Mike Pence; Puolustusministerin sijainen Christopher C. Miller; ja kenraali Mark A.Milley, esikunnan päällikköjen puheenjohtaja – kuka vastasi presidentin pyyntöä lakkoasetuksista Irania vastaan varoituksella, että se voi helposti kasvaa laajemmaksi konfliktiksi herra Trumpin viimeisten viikkojen aikana.

Herra Pompeo on kuvannut itseään ”realismi, pidättyvyys ja kunnioitus”- lähestymistapaa, jota hänen pitkäaikainen taloudellinen tukijansa, konservatiivinen miljardööri Charles G. Koch kannatti, lahjoittajaverkosto antoi enemmän kampanjapanoksia herra Pompeolle kuin kenellekään muulle maan kongressiehdokkaalle neljässä parlamentin vaaleissa vuosina 2010–2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *