Laajenna peruuttamaan Keystone XL -putkilinjan inauguration Day Govt -järjestyksessä

WASHINGTON – Valitun presidentin Joseph R.Biden jr: n odotetaan peruuttavan Keystone XL -putkiluvan ensimmäisenä toimipäivänään päinvastaisessa järjestyksessä, mikä päinvastoin edeltäjänsä hyväksynnän öljyn siirtämisprojektille Kanadasta Meksikonlahdelle, jota ympäristönsuojelijat vastustavat kauan Bidenin suunnitelmia tuntevan henkilön mukaan.

Lähes 1200 mailin putken vastustajat ovat pitäneet sitä sekä ilmastonmuutoksen edistäjänä että symbolina maan haluttomuudesta siirtyä pois öljypohjaisesta taloudesta. Monet republikaanit, presidentti Trump mukaan lukien, väittivät, että putki luo työpaikkoja ja auttaa paikallista taloutta.

Vuoden 2015 lopulla entinen presidentti Barack Obama hylkäsi luvan hankkeelle väittäen, että se heikentäisi Yhdysvaltojen johtajuutta siirtymisessä kestäviin polttoaineisiin. Trumpin hallinto kumosi päätöksen vuoden 2017 alussa ja antoi vihreän valon projektin rakentamisen aloittamiselle.

Ympäristöaktivistit olivat tyytyväisiä, kun Biden sanoi presidenttikampanjan aikana aikovansa jälleen peruuttaa luvan. Sen odotetaan tapahtuvan keskiviikkona hänen virkaanastumisensa jälkeen keskellä muuta joukkoa muita toimeenpanevia toimia, jotka herra Biden aikoo toteuttaa osoittaakseen päättäväisyytensä kääntää Trumpin perintö. Keystone-projektin lopettaminen olisi yksi tapa lähettää tällainen signaali.

Mutta vaikka herra Biden ei olisi toiminut – ja huolimatta herra Trumpin aggressiivisesta pyrkimyksestä viedä sitä eteenpäin – projekti oli hiipunut laillisten esteiden ja taloudellisten voimien takia. Viime heinäkuussa korkein oikeus hylkäsi pyynnön Trumpin hallinnolta sallimaan öljyputken osien rakentamisen, jotka liittovaltion tuomari oli estänyt Montanassa.

Tämä päätös häiritsi kanadalaisen TC Vitality -yrityksen suunnitelmia rakentaa Keystone XL, joka kuljettaisi raakaöljyä Kanadasta Nebraskaan, missä se muodostaisi yhteyden olemassa olevaan verkostoon toimittaa raakaöljy Meksikonlahden jalostamoille.

Heidän Korkeimman oikeuden yhteenveto, TC Energyn lakimiehet sanoivat, että päätös maksaisi työpaikkoja, ellei tuomarit puuttuisi asiaan.

“TC Vitality ei pystyisi työllistämään suurinta osaa noin 1500 ammattiliittoon kuuluvasta rakennusalan työntekijästä ja noin 300 hallinto-, tarkastus- ja hallintohenkilöstöä, jonka se muuten palkkaisi putkilinjan rakentamiseen vuonna 2020”, yhtiön lakimiehet sanoivat. “Niin monien korkeasti palkattujen työpaikkojen menetys sekä toissijaisten työpaikkojen ja taloudellisten mahdollisuuksien menetys, jotka rakennustoiminta muuten loisi paikallisyhteisöihin, olisi erityisen haitallista nykyisessä ahdistuneessa taloudessa.”

Energiaekonomistit kuitenkin sanoivat, että vaikka yritys pystyisi poistamaan kaikki oikeudelliset esteet, projektin taloudellinen kannattavuus on hämärä. Tämä johtuu osittain siitä, että öljyn laskeva maailmanlaajuinen hinta tekee yrityksille kannattamatonta tuottaa öljyä Kanadan tervahiekasta. Tämä on monimutkainen ja kallis prosessi, joka sisältää höyryn ja kemikaalien ruiskuttamisen syvälle tervaan öljyn sulattamiseksi ja uuttamiseksi.

Taloustieteilijät arvioivat yleensä, että öljyntuotanto kanadalaisesta tervahiekasta on kannattavaa useless, kun maailmanlaajuiset öljyn hinnat vaihtelevat 65-100 dollarin välillä. Öljyn hinta oli kuitenkin keskimäärin useless noin 40 dollaria barrelista vuoden 2020 aikana ja sen odotetaan pysyvän alle 50 dollarin barrelista vuoteen 2022 mennessä. Energiatietohallinto, energiaosaston tilastotoimisto.

“Tällä tulee olemaan suurempi symbolinen merkitys kuin markkinoiden merkitys”, kertoi puolueeton tutkimusyhtiö ClearView Vitality Partnersin toimitusjohtaja Kevin E book uuden hallinnon suunnitelmista kumota projektin lupa. ”Keystone XL on ollut vireillä jo vuosikymmenen ajan. Jos voit mennä vuosikymmenen ilman sitä, sijoittajat saattavat kohtuudella kyseenalaistaa, voitko mennä kolme. “

Asiantuntijat totesivat, että vaikka öljy, joka tuotettaisiin ja siirrettäisiin putkilinjalla, poltettaisiin lopulta, sen vaikutus ilmaston lämpenemiseen olisi äärettömän pieni verrattuna kokonaisen talouden sektoreiden, kuten autojen, tuottamiin kasvihuonekaasuihin. Mutta herra Bidenin odotetaan siirtyvän nopeasti palauttamaan Obaman aikakauden automaattisen pilaantumisen valvonnan, jonka herra Trump oli palauttanut. Todennäköisesti kuluu vuosi tai enemmän, ennen kuin nämä säännöt saattaisivat olla laillisesti paikallaan.

“Ilmastonmuutospolitiikassa voidaan tehdä niin paljon muuta, jolla on suurempi ero”, sanoi Harvardin ympäristöekonomisti Robert Stavins. “Näen kuitenkin uuden hallinnon haluavan hylätä Keystonen, koska se voidaan tehdä nopeasti kynän lyönnillä ilman kongressia.”

Jos se olisi saatu valmiiksi, putkilinja on suunniteltu viemään jopa 830 000 tynnyriä päivässä Kanadan ja Pohjois-Dakotan raakaöljyä Texasin ja Louisianan jalostamoihin jalostettavaksi öljyksi, jota voitaisiin viedä valvonnan alaisena tai käyttää kotimaisten toimitusten parantamiseen.

Keystone XL: n menetys on jälleen yksi isku öljyntuotantolaitokselle Albertaan, joka on kamppaillut matalien hintojen kanssa yli viisi vuotta.

Viime keväänä sen hallitus investoi 1,1 miljardia dollaria ja tarjosi lainatakauksia pitääkseen projektin hengissä. Useat asiantuntijat sanoivat, että suurin osa rahasta on todennäköisesti mennyt.

Maanantaina Alberta-pääministeri Jason Kenney kehotti Bideniä kuulemaan Kanadan tapauksen ja uhkasi ryhtyä oikeustoimiin, jos uusi hallinto lopettaa projektin.

“Toivomme, että valittu presidentti Biden osoittaa kunnioitusta Kanadaa kohtaan ja istuu alas ja puhuu ainakin meille”, herra Kenney sanoi lehdistötilaisuudessa.

Vaikka pääministeri Justin Trudeau nosti ilmastonmuutoksen yhdeksi keskeisistä kysymyksistään, hän on toistuvasti väittänyt, että Kanada tarvitsee vahvan energiateknologian, jota tuetaan uusilla putkistoilla, jotta voidaan rahoittaa siirtymistä hiilettömään tulevaisuuteen. Hän nosti Keystone XL: n puhelun aikana herra Bidenin kanssa marraskuussa.

Herra Trudeau ei kommentoinut hanketta maanantaina.

Bidenin päätös estää se on osa hänen hallinnonsa laajempaa pyrkimystä kumota Trumpin ympäristötilanne ja palauttaa Yhdysvallat kannoille, jotka se otti herra Obaman toimikauden aikana.

Putkilinjan peruuttamisen lisäksi Bidenin odotetaan keskittyvän vähentämään maapalloa lämmittäviä hiilidioksidipäästöjä ja palauttamaan ympäristösäännökset, jotka Mr. Herra Bidenin virkamiehet jatkavat myös politiikkaa, jolla edistetään sähköajoneuvoja ja ilmastoa kestävää infrastruktuuria.

Marraskuussa herra Biden korosti aikomustaan ​​muuttaa maan ympäristöasennetta ilmoittaessaan entisen ulkoministerin John F.Kerryn ilmastolähettilääksi.

“En aliarvioi hetkenkaan vaikeuksia saavuttaa rohkeita sitoumuksiani ilmastonmuutoksen torjumiseksi”, herra Biden sanoi. “Mutta samaan aikaan kenenkään ei pidä aliarvioida minuutin ajan päättäväisyyttäni tehdä niin.”

Ian Austen osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *