Etelä-Korean Samsung-imperiumin päällikkö Jay Y. Lee lähetetään vankilaan

SEOUL, Etelä-Korea – Soulin ylioikeus tuomitsi Samsungin ylimmän johtajan Lee Jae-yongin maanantaina kahden ja puolen vuoden vankeuteen Etelä-Korean entisen presidentin Park Geun-hyen lahjuksen antamisesta.

Mr. Lee: n tapaus voidaan silti viedä korkeimpaan oikeuteen, jos joko Lee tai syyttäjät haluavat viedä sen sinne. Etelä-Koreassa korkein oikeus voi joko hyväksyä alemman oikeusasteen tuomion asiassa tai lähettää sen uudelleenkäsittelyä varten. Se ei voi kumota alemman oikeusasteen tuomiota.

Kun Mr.Leen tapaus saapui korkeimpaan oikeuteen ensimmäisen kerran vuonna 2019, tuomioistuin palautti sen Soulin korkein oikeus uudelleenkäsittelyä varten sanomalla, että se oli aliarvioinut lahjojen määrän, jonka herra Lee maksoi rouva Parkille ja hänen salaiselle uskovalleen Choi Quickly-silille, kun rouva Park oli vallassa. Sen mukaan summan pitäisi olla 8,6 miljardia voittoa (7,Eight miljoonaa dollaria), ei 3,6 miljardia, kuten alemman oikeusasteen tuomioistuin oli todennut.

Soulin korkein oikeus hyväksyi maanantaina antamassaan päätöksessä oikeaksi 8,6 miljardia voittoa korkeimman oikeuden ohjeiden mukaisesti. Sen tekemä päätös merkitsi sitä, että korkein oikeus hyväksyi päätöksen lukuun ottamatta tehtyä sopimusta, jos asia päätyisi jälleen kerran.

Mr. Lee vietti jo vuoden vankilassa, kun syyttäjät pidättivät hänet vuonna 2017 lahjustapauksen yhteydessä. Hänen odotetaan nyt viettävän useless puolitoista vuotta vankilassa palveluksessa olevan ajan myötä viemällä hänet erään maailman arvokkaimman teknisen jättiläisen päivittäisestä johtamisesta.

Kun tuomioistuin antoi maanantaina rangaistuksen, herra Lee pidätettiin välittömästi oikeussalissa, jotta hän voisi aloittaa aikansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *