Filippiinien helikopteri-kaatuminen jättää 7 sotilasta kuolleeksi

MANILA – Seitsemän Filippiinien sotilasta, mukaan lukien ilmavoimien eversti, kuoli, kun helikopteri, jolla he lentivät, kaatui Filippiineillä eteläpuolella etsittäessä kommunistisia kapinallisia viikonloppuna.

Armeijan mukaan helikopteri, kunnostettu UH-1H-Vietnamin aikakauden alus, joka tunnetaan yleisesti nimellä Huey, lensi lauantaina toisen Hueyn kanssa toimitusajossa syrjäiseen tukikohtaan Pantaronissa, Bukidnonin maakunnan vuoristoalueella, kun se kaatui.

“Toinen helikopteri lähetti radion ja kertoi heille, että heillä oli savua”, sanoi armeijan neljännen jalkaväkidivisioonan komentava kenraali kenraalimajuri Andres Centeno. “Se törmäsi avoimelle kentälle.”

Pelastajien saapuessa alueelle ei löytynyt eloonjääneitä, hän sanoi.

Sotilaiden nimiä ei julkaistu odottamatta heidän perheidensä ilmoitusta, mutta korkein sijoitus heistä oli ilmavoimien eversti, armeija sanoi. Muista kuudesta kolme oli lentäjiä ja kolme palveli armeijassa.

Eteenpäin suuntautuva tukikohta perustettiin osana kampanjaa Uuden kansanarmeijan, Filippiineiden kommunistisen puolueen aseellisen yksikön, lopulliseksi hävittämiseksi. Kapinallisryhmä on ollut suljettuna matalan intensiteetin konfliktiin Manilan hallituksen kanssa vuodesta 1969 lähtien. Kapinallisten taisteluvoimaksi arvioidaan tällä hetkellä olevan noin 5000 ihmistä, yli 20 000: n suurimmasta levinneisyydestä saaristoalueen korkeudella kapinallinen 1980-luvun alussa.

Hallitus määräsi tehostetun toiminnan Uuden kansanarmeijaa tai NPA: ta vastaan ​​sen jälkeen, kun ryhmä ilmoitti tässä kuussa, että se elvyttää kaupunkien osumajoukkojaan kohdentamaan virkamiehiä, joiden mukaan se on tehnyt “rikoksia yleisöä vastaan”.

NPA ilmoitti aikovansa perustaa “partisaaniryhmiä” kohdennettujen murhien toteuttamiseksi kaupungeissa, viitaten sen erityisiin partisaaniyksiköihin, joiden terrorikunta vallitsi kansaa 1980-luvulla diktaattorin Ferdinand Marcosin korruptoituneen hallinnon aikana.

Osuma-ryhmän tunnetuin uhri oli Yhdysvaltain sotilaneuvonantaja ja Vietnamin konfliktin aikana sotavanki eversti James Rowe, joka kuoli väijytyksessä NPA-iskujoukko Manilan pohjoispuolella vuonna 1989.

Lauantain kaatuminen tapahtui päivää sen jälkeen, kun Filippiinien asevoimien päällikkö kenraali Gilbert Gapay käski komentajia tehostamaan sissiliikkeiden purkamista ja lopettamaan kapinan tänä vuonna.

“Kaikkiin jäljellä oleviin kommunistisen sissirintamiin on vastattava ja ne on voitettava samanaikaisesti vuoden 2021 loppupuolella”, kenraali Gapay sanoi perjantaina ja lisäsi, että jatkuva paine maahan on heikentänyt kapinallisjoukkoja.

Hänen mukaansa yli 50 sissiryhmää pysyi hajallaan eri puolilla maata, mutta olivat “romahtamisen partaalla”.

“Olemme tuhonneet nämä ryhmät merkittävästi”, hän sanoi ja toivoi täydellisen hävittämisen vuoden 2021 ensimmäisinä kuukausina.

Lauantain kaatuminen ei ollut ensimmäinen armeijan käyttämälle Hueylle. Marraskuussa sotilas kuoli, kun saman merkkinen helikopteri kaatui, kun se evakuoi joukkoja, jotka olivat haavoittuneita taistelussa islamilaisten militanttien kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *