Angela Merkelin puolue valitsee uuden johtajan

Berliini – Saksa otti ensimmäisen askeleen uuteen aikakauteen lauantaina ja valitsi liittokanslerin Angela Merkelin konservatiivisen puolueen seuraavan johtajan ennen syksyn vaaleja, joissa hän ei ole äänestyslippu.

Normaalina aikana Armin Laschet, pitkäaikainen Merkelin liittolainen, joka valittiin johtamaan puoluetta, kristillisdemokraattista unionia, seuraa melkein varmasti häntä Euroopan voimakkaimman maan kanslerina.

Mutta nämä eivät ole normaalia aikoja.

Merkel on ollut hallitseva poliittinen voima ja a maan vakauden edessä yli 15 vuoden ajan. Hän on toiminut Saksan johtajana ja Euroopan johtajana ohjaten maanosaa peräkkäisissä kriiseissä. Hän auttoi myös Saksaa nousemaan poliittisesti ja taloudellisesti hallitsevaksi voimaksi Euroopassa ensimmäisen kerran toisen maailmansodan jälkeen.

Aikana, jolloin Yhdysvaltojen demokratia on poikkeuksellisen hauras, väkivaltaisesti esillä Capitolin mellakassa Viime viikolla monet Saksassa ja sen ulkopuolella odottavat pelottavasti Merkelin lähtöä syyskuussa pidettävien vaalien jälkeen.

“Merkelismi on ollut vastalääke Trumpismille”, sanoi Berliinissä sijaitsevan Hertie College of Governancein dekaani Andrea Römmele. “Kun sekä Merkel että Trump lähtevät toimistosta tänä vuonna, iso kysymys on: Kenen perintö voittaa?”

Saksassa, vaikka yhdysvaltalaisen kriisin riski on pieni, konservatiivisuuden ja maan tulevaisuuden suunta on ilmassa. Henkilö, joka lopulta siirtyy kansleriksi, muokkaa molempia.

Herra Laschetia pidetään kristillisdemokraattien liberaalimmalla laidalla ja hän on ollut uskollinen liittolainen rouva Merkelille. Tällä hetkellä Nordrhein-Westfalenin, Saksan väkirikkaimman valtion kuvernööri, hän tuki hänen päätöstään ottaa vastaan ​​yli miljoona maahanmuuttajaa vuonna 2015.

Herra Laschet lupasi sekä jatkuvuutta että muutosta lauantaina pitämässään puheessa, joka oli sekä henkilökohtaista että laajaa. Hän viittasi isänsä menneisyyteen kaivostyöläisenä ja kehotti muita konservatiiveja oppimaan Atlantin toisella puolella vallitsevasta demokraattisesta kriisistä.

“Menestymisen jatkaminen ei tarkoita jatkamista samalla tavalla”, hän sanoi. ”Vastatuulet ovat paljon kovempia. Meitä vastaan ​​suunnatut voimat ovat muuttuneet paljon vahvemmiksi. “

“Meidän on tehtävä paljon asioita eri tavalla ja uudella tavalla pandemian jälkeen”, hän sanoi.

Silti ei ole takeita siitä, että herra Laschet on kansleri, vaikka puolueen odotetaan saavan eniten ääniä tulevissa vaaleissa.

Noin 37 prosentin mielipidekyselyt antavat kristillisdemokraateille lähes kaksinkertaisen tuen kuin mikään muu poliittinen puolue. liberaalit pakolaisvihreät sijoittuu toiseksi noin 20 prosentin kohdalla, jota seuraavat Merkelin pitkäaikaiset koalitiokumppanit sosiaalidemokraatit noin 15 prosentilla.

äärioikeistolainen vaihtoehto Saksalle puolue on noussut noin 10 prosenttiin pandemian puhkeamisen jälkeen.

On epäselvää, kuinka suuri osa kristillisdemokraattien johtajuudesta heijastaa Merkelin suosiota – ja siksi sen vakautta.

Christopher F.Schuetze osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *