Trumpin virkamiehet yrittävät selventää rokotekommentteja

Liittovaltion terveysosaston tiedottaja sanoi lausunnossaan, että osavaltioiden käyttöön annettiin lähes 13 miljoonaa annosta, jotta ne voisivat tilata ensimmäisen ja toisen annoksensa, mikä on “miljoonia enemmän” kuin edelliset viikot. Tiedottaja Michael Pratt sanoi myös, että monet osavaltiot eivät ole tilanneet täysimääräistä määrää, jonka liittohallitus on jakanut.

“Luulen, että osavaltiot ovat tehneet parhaansa suunnitellakseen mitä tahansa tietoa, jonka ne voivat saada federeiltä odotettavissa olevista tulevista määrärahoista, ja sitten tarkistaneet suunnitelmia, jos ne saavat vähemmän”, sanoi tohtori Marcus Plescia, Yhdysvaltain liiton johtaja Valtion ja alueelliset terveysviranomaiset. “Mikä on huolestuttavampaa, on se, että yleisön odotukset ovat nousseet ja rajoitettu tarjonta voi johtaa merkittävään pettymykseen.”

Muutamien ensimmäisten viikkojen aikana kenraali Gustave F.Perna, Warp Velocity ​​-operaation johtaja, liittovaltion pyrkimys kehittää ja jakaa rokote amerikkalaiselle yleisölle, päätti pidättää puolta viikoittaisista rokotteiden lähetyksistä näiden annosten säästämiseksi ihmisille, jotka olivat saaneet ensimmäisen laukauksen. Hän sanoi tuolloin, että on tärkeää olla varovainen, kun valmistus on käynnissä, ja pitää kiinni toisen annoksen varastosta mahdollisten valmistusongelmien yhteydessä.

Jopa silloin hänen päätöstään kritisoitiin kansanterveyden asiantuntijoiden mielestä, että olisi keskityttävä saamaan mahdollisimman moni ihminen ensimmäisestä rokoteannoksestaan ​​- koska kliiniset tutkimukset osoittivat, että jopa ensimmäinen annos tarjoaa jonkin verran suojaa – koska maa ennätystapauksia, sairaalahoitoja ja kuolemia.

Mutta liittovaltion virkamiehet pysyivät suunnitelmassaan, ja viikkojen kuluessa varasto loppui vähitellen, kun ne, jotka olivat saaneet ensimmäiset laukaukset Pfizerilta, tarvitsivat toisen annoksensa, joka annetaan kolme viikkoa myöhemmin. Ensimmäiset ihmiset, jotka saivat Moderna-rokotteen, ovat nyt saaneet tehosterokotuksen, joka annetaan neljä viikkoa myöhemmin.

Vanhemmat hallintovirkailijat sanoivat perjantaina, että jäljellä olevat toisesta annoksesta, jotka on otettu tästä varannosta, jaetaan tällä viikolla ja ensi viikolla osavaltioille, eikä niitä ole koskaan tarkoitus käyttää rokottamaan muita ihmisiä.

Tästä lähtien virkamiehet sanoivat tiistaina, että jokainen viikoittainen lähetys valmistajilta sisältää annokset uusille ihmisille sekä toisen annoksen niille, jotka ovat tulossa tehosterokotuksistaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *