Irlannissa ennakkoluulon nostaminen sekarotuisia lapsia vastaan

Se auttoi äitiään työskentelemään kauppapöytiin joissakin Dublinin arvostetuimmissa paikoissa, että Jess Kavanagh sai ensin maistaa musiikkimaailmaa. Kun hän alkoi tehdä keikkoja itse, pieni laulaja, jolla oli äänenvoimakkuus, ihmiset tulivat sanomaan hänelle, että hän kuulosti “mustalta ihmiseltä”, viimeiset sanat puoliksi kuiskasivat.

He olettavat hänen olevan valkoinen.

Neiti Kavanagh, nouseva soolotähti Irlannissa vuosien mittaan kiertueella Hozierin ja Waterboysin kaltaisilla teoilla, piti muodostaa niin sanottu “kielellinen arsenaali” ilmaista kokemuksensa sekarotuisesta irlantilaisesta naisesta. Mikä ajaa hänet puhumaan, on hiljaisuuden perintö. Mustana irlantilaisen tyttärenä, joka syntyi yhdessä irlantilaisista surullisen äiti- ja vauvakodit, hän lisää tietoisuutta siitä, kuinka nämä laitokset piilottivat irlantilaisia ​​sekarotuisia lapsia.

Yli viisi vuotta sitten lapset olivat hävitettävä viemärijärjestelmässä Tuamissa, Länsi-Irlannissa, äiti- ja vauvalaitoksessa pakotti Irlannin hallituksen aloittamaan tutkimuksen uskonnollisten järjestysten johtamista laitoksista, joihin lähetettiin naimattomia naisia ​​ja tyttöjä, jotka tulivat raskaaksi.

loppuraportti, joka julkaistiin tiistaina, vahvisti, että 57000 lapsesta, jotka syntyivät Irlannin 18 kodissa useiden vuosikymmenien ajan vuodesta 1920 lähtien, noin 9000 kuoli.

Laitoksiin lähetetyt naiset ovat puhuneet sellaisten lasten “hylkäävistä osastoista”, joiden katsotaan olevan mahdotonta hyväksyä, mukaan lukien sekarotuiset, vammaiset tai vammaiset lapset. Irlantilaiset matkustajat, alkuperäiskansojen, nomadien kansa.

Äiti- ja vauvakotia käsittelevä yhteistyöfoorumi, hallituksen perhe-elämäneuvonantajaryhmä, ilmoitti, että lapset arvioitiin todennäköisen älykkyyden perusteella osittain sen perusteella, että nunnat arvioivat luonnollisen äidin älykkyyttä ja kuinka lapsen ‘Negroid’ piirteet olivat. “

Kun viime vuosina on tullut ahdistavia ilmoituksia kärsimyksistä ja laiminlyönneistä laitoksissa, Kavanagh päätti päättäväisesti etsiä vastauksia taustastaan.

Hän tiesi aina, että hänen äitinsä Liz adoptoitiin. “Se oli ilmeistä”, hän sanoi. “Isovanhempani olivat valkoisia ja äitini oli musta.” Mutta äitinsä syntymäolosuhteissa oli “valtava salassapitovelvollisuus”, mikä sai hänet epäilemään, että hänen äitinsä oli syntynyt yhdessä laitoksista.

Kouluopiskelijoilla oli tapana kysyä neiti Kavanaghilta, miksi hänen äitinsä oli musta. Hänen äitinsä neuvoi häntä yksinkertaisesti “kertomaan heille, että isoisäsi on kotoisin Afrikasta”. Kun hän oli vanhempi, neiti Kavanagh huomasi, että äitinsä adoptio peitti monimutkaisen perhesalaisuuden. Se oli äitinsä ”täti” Englannissa, jonka hän tunsi Kay-tädinä, joka oli neiti Kavanaghin biologinen isoäiti.

Sairaanhoitajana työskennellessään Kaylla oli ollut suhde nigerialaiseen lääketieteen opiskelijaan, hän tuli raskaaksi ja hänet lähetettiin salaa maahan. Kayn naimisissa oleva sisar Betty adoptoi Lizin vauvaksi uskonnollisen viraston välityksellä. Sitten Betty hyväksyi nunnojen kautta vielä kolme lasta, kaikki rodut. Lapsista tuli neiti Kavanaghin tädit ja setä, irlantilainen perhe, jolla on nigerialaista, filippiiniläistä ja intialaista perintöä.

Liz ei koskaan tiennyt isänsä henkilöllisyyttä. Hän kuoli syöpään, kun neiti Kavanagh oli useless 20-vuotias. Valokuva äidistään Kavanaghin äskettäisen singlen mukana, vapautettiin vastauksena George Floydin tappamiseen. Hyvän kuvan mukaan äiti tekee kasvot ja työntää kielensä. Neiti Kavanagh muistaa, kuinka hänen energiansa täyttäisi huoneen.

Liz työskenteli matkaoppaana, yllättäen kävijät Dublinin aksentilla ja Afrolla. Päivittäisessä elämässään hän kohtasi rasismia ja kohteli ulkomaalaisena. Hän harmonisoi kuin ammattilaulaja radion kanssa, Ms Kavanagh sanoi, mutta hänellä oli näyttämöpelko eikä hän koskaan esiintynyt.

Kun rouva Kavanagh kysyi perheenjäseniltä äidistään, he sanoivat, että hän “adoptoitiin syntymästä lähtien, se ei edes laske”. Adoptioissa oli leimautumista laittomuudesta, mikä loi salaisuuskulttuurin, joka säilyy tähän päivään asti. Irlannissa adoptoidut ihmiset kieltivät edelleen syntymätietonsa.

Tapasin ensin neiti Kavanaghin kirjoittaessani kirjaa äiti- ja vauvalaitoksista. Tammikuussa 2019 menimme yleiseen rekisteritoimistoon, joka oli surkea rakennus piikkikaiteen ja tyhjän tontin takana, lähellä Dublinin linnan mukulakivipihoja.

Ennen pandemiaa kodeissa syntyneet ihmiset menivät sinne etsimään identiteettinsä syntymäpäiväkirjasta. Jotkut joutuivat käymään läpi tuhansia nimiä, useless syntymäpäivä vastaamaan. Mutta Lizin nimeä ei koskaan muutettu. Neiti Kavanagh löysi merkinnän punaisesta kirjasta, antoi lomakkeen ja seisoi pian valokopion syntymätodistuksesta kättelemässä.

Asiakirja osoitti, että hänen äitinsä oli syntynyt Pyhän Pietarin sairaalassa Castlepollardissa Keski-Irlannissa, yhdessä kolmesta äiti- ja vauvalaitoksesta, joita Jeesuksen ja Marian pyhien sydämien sisaret johtavat. Ennen kuin yhdysvaltalaiset perheet alkoivat ansaita huomattavia summia vastineeksi irlantilaisista valkoisista vauvoista ja monet lähetettiin adoptoitavaksi, siellä kuoli satoja lapsia, joskus aliravitsemuksesta ja hoitamattomista vaivoista. Joukko hauta makaa kaistalla luostarista.

Neiti Kavanagh näkee itsensä sukupolven selviytyjänä. Hän muistaa tarinan, jonka äitinsä kertoi tuotavansa uskonnolliseen johtoon Dublinissa, jossa vauvoja pidettiin adoptoitavana. Hänen äitinsä sanoi seuranneensa ääntä kaappiin ja löytänyt ”mustan vauvan itkevän itsestään pimeässä”.

Neiti Kavanagh uskoo nyt, että tämä oli yksi “hylkäävistä osastoista”. Nunnat sanoivat vauvan kuolevan, mutta hänestä tuli Lizin adoptoitu sisar. Hänen äitinsä, tädinsä ja setänsä selviytyivät tuosta instituutioista.

Viimeinen äiti- ja vauvalaitos suljettiin vasta vuonna 2006, joten neiti Kavanaghin ikä syntyi järjestelmän sisällä. Nyt 30-vuotiaana hän on myös osa uutta Irlantia muovaavaa sukupolvea murtamalla de facto teokratian, jossa hänen äitinsä kasvoi.

“Perheeni lähetti isoäitini Castlepollardille ajattelemalla, että hänellä voi olla musta lapsi, joka voidaan lähettää orpokotiin, eikä meidän tarvitse koskaan enää ajatella tätä”, hän sanoi viitaten biologiseen isoäitinsä Kay-tädiin. “Tässä olen, puhun siitä.”

Aikana vuoden 2018 kansanäänestys, joka laittoi abortin Irlannissa, Neiti Kavanagh ilmestyi musiikkilehden Scorching Press kannelle, hiukset kiharaisessa mohawk-kädessä, luovuttaa alasti rintansa, “MINE” kirjoitettu iholle. Lisääntymisoikeudet ja rodullinen epäoikeudenmukaisuus ovat kaksi syvästi henkilökohtaista asiaa, joista hän puhuu taiteilijana.

Neiti Kavanaghin isä, valkoinen naimisissa oleva mies Dublinista, oli ajoittain osa hänen elämäänsä. Mutta hän piti “laittoman” tyttärensä salassa kuolemaansa saakka, jolloin hän oli 13-vuotias. Virallinen laittomuuden asema jatkui Irlannissa vuoteen 1987 asti, vuosi sen jälkeen kun Kavanagh syntyi, ja pani tehokkaasti täytäntöön leimautumisen. Äiti- ja vauvalaitoksia koskevassa loppuraportissa kutsuttiin nimitystä niin kauan eloon.

Irlannin ensimmäisen pandemian lukituksen jälkeen Ms Kavanagh meni kansalliseen radioon tunnetun drag queenin, Panti Blissin, kanssa.Neljä tyttöä sinisenä,”Puhuttu pala äitinsä kokemuksesta. He puhuivat siitä, kuinka sekarotu, queer tai ”naimaton äiti” on merkinnyt maansa kiusaamista.

Hänen pyrkiessään ymmärtämään laitosten endeemistä rasismia, Kavanaghia häiritsi se, kuinka uskonnolliset järjestöt olivat mainostaneet “hieman sekarotuisia” lapsia, joilla oli “kahvinvärinen iho”, ottamista vastaan ​​sanomalehdissä. Hän tiesi myös, että adoptoimatta jättäminen voi tarkoittaa koko elämän pakottamista työskentelemään uskonnollisissa johtamislaitoksissa.

Neiti Kavanagh löysi oikeustapauksia, joissa vanhemmat yrittivät turhaan pitää lapsiaan, mukaan lukien nigerialainen isä, joka Irlannin laittomuuslaeista johtuen esti lastaan ​​viemästä kotiin laitoksesta.

Rouva Kavanaghia ohjasi Rosemary Adaser, Irlannin Blended Race Associationin perustaja. Neiti Adaser vietti lapsuutensa uskonnollisissa johtamissa laitoksissa, sai tekemään sellaisia ​​asioita kuin vapauttamaan wc: t paljain käsin ihonvärin takia ja nunnat kertoivat, ettei kukaan mies menisi naimisiin hänen kanssaan, koska hän oli musta.

Neiti Adaser kampanjoi rodullisen syrjinnän ottamiseksi mukaan viralliseen tutkimukseen. Loppuraportti dokumentoi sekarotuisten lasten ja äitien rodullista hyväksikäyttöä laitoksissa, vaikka siinä kuvataan “ajattelemattomaksi rasismiksi” systeemistä syrjintää, joka ryösti monilta selviytyjiltä heidän perintönsä. Valtio pyysi anteeksi kaikkia äiti- ja vauvakodissa eloonjääneitä, mutta kun hallitus valvoo suurinta osaa heidän arkistoistaan, monet kokevat, että raportit ja anteeksipyynnöt soivat onttoina.

Kun neiti Kavanagh löysi äitinsä syntymätodistuksen, isän nimessä oli useless viiva. Hän ei ehkä koskaan opi kuka isoisänsä, tai löydä nigerialaisen perheensä. Neiti Kavanagh voi hakea äitinsä kirjanpitoa, mutta valtio voi muokata tai kieltää hänen isoisänsä tietoja. Hän uskoo, että tämän on muututtava.

“Sinun ei tarvitse olla eloonjääneen lapsi, jotta tiedät oman historian omistamisen tärkeyden”, neiti Kavanagh sanoi. “Tietää mistä tulit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *