Rohingyan leiri Bangladeshissa

Suuri tulipalo repäisi torstaina tungetun Rohingya-leirin läpi Coxin Bazarin alueella Bangladeshissa, tuhoamalla satoja räikeitä turvakoteja ja pakottaen tuhansia kotiseudultaan siirtymään joutuneita muslimeja pakolaisia ​​pakenemaan talvella.

Avustustyöntekijöiden ja virkamiesten mukaan tulipalossa ei tarvinnut henkeä, mutta sadat ihmiset jäivät ilman koteja. Se iski aikana, jolloin Bangladeshin virkamiehet etsivät pitkäaikaisia ​​ratkaisuja sadoille tuhansille pakolaisille, jotka ovat ylittäneet rajan Myanmarista viime vuosina.

Tulipalo puhkesi noin kello 1.00 Nayaparan pakolaisleirillä Kaakkois-Bangladeshissa. Palokunnan virkamiehet kertoivat, että tulipalo saatiin hallintaan kahden tunnin kuluessa ja että he olivat aloittaneet tutkinnan syyn selvittämiseksi.

Noin 550 turvakotia, sekä kauppoja ja muita tiloja, menetettiin, kertoi Coxin Bazariin kokoontuneiden pakolaisten kanssa työskentelevä humanitaarinen järjestö Inter Sector Coordination Group.

Asukkaiden mukaan valtavat liekit levisivät nopeasti yhdestä reunasta ja ympäröivät koko leirin. Jotkut sanoivat, että palomiehet kamppailivat alun perin sammuttamalla liekit kaaoksen keskellä, kun myös naapurimaiden leirien ihmiset pakenivat pakenemaan liekistä.

“Kun avasin silmäni, näin tulen kaikkialla”, sanoi Haleema Khatoon, joka asui leirissä kahden lapsensa ja aviomiehensä kanssa ja sanoi menettäneensä kaiken tulessa. “Taivas muuttui punaiseksi ja savu oli kaikkialla.”

Neiti Khatoon ja muut sanoivat, että hämmennys ja viivästykset ovat saattaneet tuomita joitain turvakoteja, jotka olisi voitu pelastaa.

Sektorien välinen koordinointiryhmä ilmoitti, että paikalliset paloviranomaiset saapuivat nopeasti ja pystyivät hillitsemään tulen. “Saavuimme nopeasti alueelle ja yritimme sammuttaa tulen”, kertoi Coxin Bazarin palokunnan virkamies Mohammad Abdullah. “Mutta tuli levisi nopeasti ja tuhosi asuntoja.”

Neiti Khatoon, 34, pakeni Rakhinen osavaltiosta vuonna 2017 ja synnytti toisen lapsensa leirillä. Hän kertoi muuttaneensa pienestä mökistään kodin perheelleen. Nyt hän sanoi, ettei hänellä ja hänen perheellään ollut syötävää eikä mihinkään mennä.

Yli 730 000 rohingya, pääosin muslimien etninen ryhmä, on paennut Myanmarista Bangladeshiin sen jälkeen, kun heitä vastaan ​​aloitettiin tappaja-, raiskaus- ja tuhopoltokampanja vuonna 2017. Coxin Bazarin kaupungista Etelä-Bangladeshissa on tullut välitön koti sadoille ihmisille. tuhannet rohingya-pakolaiset pakenevat Myanmarin armeijan toteuttamasta väkivalta-kampanjasta. Hallitus ja buddhalaisjoukot, jotka muodostavat enemmistön Myanmarissa, ovat vainonneet rohingyoita hellittämättä.

Siellä olevat siirtokunnat muuttuivat megaleireiksi, kun sotaa tai vainoa pakenevien epätoivoisten ihmisten valtava virtaus jatkui.

Viime vuoden toukokuussa vastaava tulipalo tuhoutui yli 400 turvakodista läheisessä Kutupalangin pakolaisleirillä Cox’s Bazarissa. Ja kun väestö kasvaa ja uusia turvakoteja rakennetaan ajan myötä, virkamiesten mukaan palomiehillä on ollut entistä vaikeampaa liikkua slummi-alueilla.

Bangladeshin viranomaiset sanovat yrittävänsä vähentää väestöä joissakin leireissä suunnitellessaan 100 000 ihmisen siirtämistä saari Bengalinlahdella. Oikeusryhmät ovat arvostelleet suunnitelmaa sanomalla, että rohingyoita joutui jälleen pakkosiirtolaisten joukkoon.

Mahbub Alam Talukdar, Bangladeshin avustustoimen virkamies, kertoi torstain tulen syttyneen Nayaparan pakolaisleirin E-lohkossa ja virkamiehet arvioivat edelleen vahinkoja.

“Pakolaiset on siirretty toiseen paikkaan, ja autamme heitä ruoalla ja tarvittavilla tavaroilla.” Herra Talukdar sanoi. “Yritämme rakentaa heidän turvakodinsa nopeasti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *