Kuinka teeskennellä olevasi Tunisissa tänä iltana

Vaikka matkasi suunnitelmat saattavat olla odotustilassa, voit teeskennellä olevasi jotain uutta yöksi. Koti ympäri maailmaa kutsuu sinut kanavoimaan uuden paikan hengen joka viikko ja antamaan suosituksia kulttuurin tutkimiseen kodin mukavasti.

On pahempia paikkoja menetettäväksi kuin vanha tunika Medina, huimaava muinaisten kujien labyrintti. Kuten huomasin vierailullani Tunisian pääkaupungissa, siellä on niin paljon katsottavaa: myyjät, jotka nauttivat mausteista, kissat, jotka katsovat iltapäivän kulumista aurinkoisissa paikoissa, ystäväryhmät, jotka istuvat tungosta pöytiä ja siemaavat minttuteetä. Saatat ohittaa perinteisen musiikkikoulun avoimen ikkunan ja kuulla katkelmia satoja vuosia vanhasta ahdistavasta kappaleesta tai toisesta myymälästä kokeellisen taidenäyttelyn mukana olevan teknomusiikin kolinaa.

On vaikea uskoa, että kaikki tämä on olemassa useless yhdessä nurkassa räjähtävässä, kosmopoliittisessa ja monimutkaisessa kaupungissa Pohjois-Afrikan kärjessä. Muualla on yökerhoja, jotka levittäytyvät valkoisiin hiekkarantoihin, kahvilapiirejä, jotka eivät olisi paikkoja Etelä-Euroopassa, ja roomalaisia ​​raunioita, jotka puhuvat paikastaan ​​historiassa porttina Afrikkaan ja Välimeren kaupan keskuksena. Yksi vierailu on paljon, ja odotan innolla seuraavaa käyntiäni. Sillä välin noudatan näitä vinkkejä, jotta minusta tuntuu kuin olisin palannut Tunisiin, vaikka useless yöksi.

Tunisian keittiö on joskus runsasta, toisinaan herkkä. Se voi olla mausteinen, mutta ei pelkää pientä makeutta. Se on myös täynnä historiaa. Arabit, roomalaiset, sisilialaiset, bysanttilaiset, berberit ja muut ovat kaikki yhdessä tai toisessa kutsuneet tätä Välimeren maaksi koti, ja kaikki tämä on esillä ateria-aikana. Rafram Chaddad, taiteilija ja elintarviketutkija, viettää suuren osan ajastaan ​​tämän historian jäljittämiseen kiinnittäen erityistä huomiota Tunisian juutalaisten ruokakulttuuriin, kuten hänen oma perheensä. Hän käytti useita vanhoja reseptejä keksimään Tämä, pannulla paistetulle meribassille, jossa on kuivattuja ruusun terälehtiä ja harissaa, joka on läsnä oleva kuuma chile-tahna. Esillä Yotam Ottolenghissa ja Sami Tamimissa “Jerusalem,” kokoelma reseptejä ympäri maailmaa, jotka yhtyvät tuohon kaupunkiin, herra Chaddadin resepti korostaa merenelävien merkitystä Tunisin ruokakulttuurille.

“Tunisian meren kalat ovat erityisiä”, sanoi Jerusalemissa kasvanut ja äskettäin takaisin Tunisiin palannut Chaddad huomauttaen, että kuumat lämpötilat ja matalat syvyydet saavat aikaan erityisen maun. “Aurinko suutelee mereneläviä täällä.” Vaikka et ehkä pysty saamaan käsiinsä vilpittömässä mielessä olevia tunisialaisia ​​meribasseja, maut – tapa, jolla harissaan mausteisuus soittaa ruusun terälehtien hajusteilla – herättävät tarpeeksi kaupungin ruokaa.

Välipalaksi herra Chaddad suosittelee nyytille brik a l’oeufia, friteerattua serkkua, joka on täynnä yhdistelmää tonnikalaa, perunaa, sipulia, kapriksia, harissaa (tietysti) ja tähtiä, vuotavaa munankeltuainen, joka tippuu koko levylle heti ensimmäisellä puremalla. Hänen reseptinsä, joka sisältyy myös Jerusalemiin, esiteltiin kirjoitus matkailusivustolta Roads and Kingdoms yhdessä tunisialaisen isoäidin iteraation kanssa. Toimittaja Sarah Souli, jonka suhteet Tunisian pääkaupunkiin liittyvät läheisesti vierailuihin isoäitinsä kanssa, kertoi minulle, että hän ei uskaltaisi kokeilla sitä yksin, vaikka rohkaisi muita, jotka haluavat maistaa Tunisia, tekemään niin.

“En keitä brikkiä kotona, koska mielestäni kaipuu on tärkeä osa rakastamista”, rouva Souli sanoi. “Odotan, kunnes voin palata Tunisiin ja isoäitini Memeti tekee minusta sellaisen.”

Jos ajatus valmistaa omat Tunisian leivonnaiset on liian pelottava ja satut olemaan Yhdysvalloissa, voit tilata laatikon niistä. Laylan herkkuja, joka sijaitsee New Jerseyssä, lähettää leivonnaisia ​​laatikoita ympäri maata tunisialaisille, jotka kaipaavat kodin makua.

“Perinteisesti käsin kotona valmistetut Tunisian leivonnaiset valmistetaan jaloimmista ainesosista, ja ne vievät uskomattoman paljon aikaa ja huomiota yksityiskohtiin”, kertoi yrityksen perustaja Rim Ben Amara.

Vaikka leivonnaiset ovat yleisimpiä kokoontumisissa, ei ole häpeää kaivaa itse laatikkoon. Jos haluat tavata Tunisissa, kokeile kaak warka, donitsin muotoinen herkku, joka on täynnä mantelipastaa ja ruusuvettä, tai samsa, kolmion muotoinen makea leivonnainen, joka on peitetty pistaasipähkinöillä ja täytetty manteleilla ja hasselpähkinöillä.

Tunis on täynnä historiaa: medinan mausoleumit, jotka ovat pysyneet muuttumattomina vuosisatojen ajan; Rooman rauniot klo Karthagon alkuperäiselle paikalle, kaupungin koillisosassa esikaupunkialueella; ja Bardo-museo, rönsyilevä 1800-luvun palatsi, joka on yksi maailman suurimmista roomalaisista mosaiikkikokoelmista. Vaikka ei ole mitään muuta kuin nähdä heidät henkilökohtaisesti, voit saada käsityksen antiikin taideteoksen laajuudesta ja käsityötaidosta virtuaalikierros jonka avulla voit vaeltaa palatsin hallissa omaan tahtiisi.

Sinun pitäisi myös saada käsitys nykytaiteen kohtaus, joka löytyy taidegallerioista ja pop-up -tapahtumista ympäri kaupunkia. Dora Dalila Cheffi, suomalainen-tunisialainen taiteilija, maalaa kirkkaanvärisiä pöytiä, usein innoittamana kaupungista, jota hän nyt kutsuu kotiksi. Jotkut hänen työstään ovat nähtävissä verkossa. Kohtauksia ympäri kaupunkia on täynnä esoteerisia tulkintoja Tunisian elämästä.

“Hidas elämännopeus, valo ja yleinen ilmapiiri sopivat erinomaisesti tekemäni työhön”, hän sanoi ja kuvaili hänen työnsä kehittymistä ajan myötä. ”Maisemia on nyt vähemmän, mutta se ei tarkoita, että teoksessa ei puhuta elämästä Tunisiassa. Jos jotain, se tekee niin vielä enemmän. “

Rouva Cheffi suosittelee myös kuljettamaan itseäsi kaupunkiin katutaide-duon työn kautta, ST4-projekti. Heidän työnsä näkyy paitsi Tunisissa myös muissa kaupungeissa ympäri maailmaa, kun he kutovat kotimaista vaikutelmaa työhön luomaan yhteyksiä rajojen yli. “He käyttävät arabiakirjaimia, ja työn kehittyessä kirjaimet muuttuvat yhä enemmän abstraktiksi ja universaaliksi kieleksi”, Cheffi sanoi.

Vaikka foutan, käsinkudotun pyyhkeen, juuret ovat hamam, tai julkiset kylpylät, ja ovat yleisiä nykyään Tunisian rannoilla, ne ovat yhtä hyödyllisiä kuin kodikas heitto kotona. Fouta Harissa toimii käsityöläisten kanssa, jotka käyttävät tuntikausia kehrätessään puuvillapyyhkeitä kangaspuilla, jotka on siirretty sukupolvien ajan.

“Pakkaan aina muutaman matkoillani – lahjaksi (yhdessä harissa-purkin kanssa) ja myös yhtenä ja täydellisenä lisävarusteena”, kertoi Fouta Harissan perustaja Lamia Hatira. “Se on kääre, sarong, rantapyyhe tai viltti määränpäästäni riippuen.” Se on monipuolinen lisävaruste – jopa silloin, kun kyseinen kohde on olohuoneesi sohva.

Lopuksi on aika irrottaa Tunisin äänet. Tutustu Tunisian musiikkiin tutustumalla tämä radiolähetys, johon sisältyy laaja tutkimus perinteisistä tyylilajeista ja haastattelu tunisialaisen lyömäsoittimen kanssa. Jos kuulet nykyisiä ääniäsi, tunisialainen kulttuurisoittaja Emily Sarsam ja yksi edellä mainitun radio-ohjelman isännöistä suosittelee “Lila Fi Tounes” Deena Abdelwahed, kokeellinen ja elektroninen jazz-standardin esitys ”Yö Tunisiassa. ”

Rouva Sarsam ja Cheffi suosittelevat myös Souhayl Guesmi, säveltäjä, joka julkaisee musiikkia nimellä Ratchopper. Usein yhteistyökumppani joitain Tunisian suurimmista räppääjistä, hänen sooloalbumit ovat eteerisiä ja täynnä tuskin sisältämää energiaa – aivan kuten itse Tunisin kaupunki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *