Älykkäät toimistotyynyt seuraavat työntekijöitä housujensa takana

HONG KONG – Itä-Kiinan teknologiayritys suunnitteli älykkäitä tyynyjä ja antoi ne työntekijöilleen työtuoleihin osana tuotetutkimusta. Tyynyjen piti seurata heidän terveyttään, huomata huono ryhti mahdollisen väsymyksen merkkinä, mitata sykettä ja laskea työasemilla vietettyjä minuutteja.

Mutta kun yrityksen henkilöstöpäällikkö alkoi tiedustella työntekijöiden pitkiä taukoja ja varhaisia ​​poissaoloja töistä, kävi pian selväksi, että tyynyillä oli myös viimeinen asia, jonka työntekijät halusivat johtajansa tietävän: kun he olivat poissa työpöydältään, mahdollisesti kirjoitti oikeinkirjoituksen työntekijöiden vaivaa.

Well being Enhance IoT Know-how Companyn jakso on herättänyt kysymyksiä yksityisyydestä ja avoimuudesta työpaikalla ja käynnistänyt online-keskustelun yritysten valvonnan rajoista. Vaikka valtion valvonta on yleistä maassa, asukkaat huolestuvat myös työnantajiensa ei-toivotusta seurannasta.

Hangzhoun kaupunkiin sijoittautunut yritys sanoi lausunnossaan, että se on varoittanut henkilöstöpäällikköä osallistujatietojen “levittämisestä” ilman lupaa. Mutta yhtiön toimitusjohtaja Zhang Biyong puolusti päällikön oikeutta tutkia työntekijöidensä olinpaikkaa.

“Jos työntekijät eivät ole paikoillaan”, hän sanoi maanantaina haastattelussa, “emme voi kerätä tietoja.”

Työntekijä paljasti nimettömästi erityisten tyynyjen olemassaolon laajasti levitetyssä viestissä, jonka hän kirjoitti verkossa viime vuoden lopulla 19lou-elämäntapafoorumilla. Paikalliset uutiset keräsivät tarinan tässä kuussa. Nainen muistutti hälytyksestään, kun yrityksen johtaja kysyi noin puolen tunnin taukoja, jotka hän oli ottanut työasemalta, ja hän sanoi, että häntä oli uhattu alentamalla hänen vuotuista palkkioaan väitetysti löysäämisestä.

“Mitä se voisi tarkoittaa?” hän kirjoitti paniikkina. “Se tarkoittaa, että kaikki todisteet ovat tyynyssä, ja pomoni tietää sen!” Hän lisäsi: “Työhön meneminen on kuin vankilassa oleminen: tunne, jota seurataan jatkuvasti. Kuka todella työskentelee tuottavasti joka minuutti ja toinen toimistossa? ”

Toiselta kollegalta, naisen mukaan, kysyttiin, miksi hän oli lähtenyt työstä 10 minuuttia aikaisemmin joka päivä. Muille kysyttiin vastaavia kysymyksiä. Hän ei vastannut välittömästi kysymyksiin, jotka lähetettiin hänen tililleen foorumilla. Vaikka työntekijä ei maininnut yritystä, Well being Enhance julkaisi 23. joulukuuta lausunnon, jossa se kiisti tutkivansa henkilöstöään toimistojensa tuoleilta.

Yritys suunnittelee niin sanomia “huomaamattomia” terveydenhuollon laitteita, kuten SlaapLekker (“Nukkua hyvin” hollanniksi), laite, joka on asennettu patjoihin sydämen terveyden mittaamiseksi. Mr. Zhang on myös kirjoittanut tutkimustyön a tuoli “aistimaton” joka voisi seurata ryhtiä, sykettä ja “huomaamaton varhainen stressin havaitseminen ” tekniikkaa tulevaisuuden älykkäille toimistoille.

Maanantaina puhelinhaastattelussa hän sanoi, että kiistanalaisten tyynyjen oli tarkoitus vähentää työpaikan väsymystä ja estää pitkien työaikojen aiheuttamat kivut. Työntekijöiltä tyynyjen antureiden kautta kerättyjä tietoja käytettiin hänen terveytensä seurantaan ja tuoteteknologian parantamiseen, ei heidän työnsä arviointiin. Tiedot voivat saada työntekijän olemaan tyytymätön läpileikkaamaan työntekijän kannettavassa tietokoneessa ja älypuhelinsovelluksessa näkyvää mittataulukkoa.

Zhang kertoi, että yrityksensa noin 20 työntekijästä seitsemän, jotka käyttivät tyynyjä, olivat kaikki allekirjoittaneet suostumuslomakkeet osallistumaan maisteriopiskelijan suunnittelemaan tutkimukseen Hollannin Eindhovenin teknillisessä yliopistossa. The Timesin tarkistama tyhjä suostumuslomake osoitti, että nimet ja tunnistettavissa olevat tiedot oli erotettava tiedoista luottamuksellisuuden varmistamiseksi. Se totesi, että “jotkut ihmiset voivat käyttää kaikkia tietojasi tutkimuspaikassa” varmistaakseen, että tutkimus suoritettiin “hyvällä ja luotettavalla tavalla”.

Oli epäselvää, olivatko kaikki työntekijät tienneet, että tutkijoiden lisäksi myös tunnistamattomalla henkilöstöpäälliköllä olisi pääsy heidän tietoihinsa.

Kiinalaiset teknologiayritykset tunnetaan heidän rankaisevasta työajastaan, jota kuvataan nimellä ”996”- jossa työntekijät ponnistelevat klo 9–21 kuutena päivänä viikossa – tai sen läheinen sisarus, 11116 – klo 11–23 kuutena päivänä viikossa. Mutta nuoret työntekijät ovat vastustaneet matalaa palkkaa ja rajoitettua liikkuvuutta pitämällä pitkiä lounastaukoja ja käymällä usein käymälöitä filosofiassa nimeltäkoskettaa kalaa, Idioma “hetken tarttumisesta”.

Zhang sanoi, että henkilöstöhallinnon vastuulla oli pitää silmällä henkilöstön terveyttä ja sanoi: “Meillä on nyt työkalu, joka voi auttaa henkilöstöä ylläpitämään työntekijöiden terveyttä.”

Well being Enhance -tutkimuksen suunnitellut Matthijs Hoekstra kertoi käyttäneensä tyynytekniikkaa tutkiakseen ”toimiston elinvoimaa ja terveyttä” osallistujien suostumuksella.

“Teemme yhteistyötä teknologiatasolla, ja tekniikan parantamiseksi teemme yhteistyötä myös vapaaehtoisten esimerkkitietojen keräämiseksi laboratorioissa tehtäviin tieteellisiin kokeisiin”, Hoekstra kirjoitti maanantaina sähköpostiviestissä.

Hänen esimiehensä Jun Hu sanoi myös sähköpostiviestissä viittaamalla yritykseen kiinalaisella nimellä: “Hebon ulkopuolella meillä ei ole pääsyä raakatietoihin, vaan useless koodatut, nimettömät ja käsitellyt tiedot tutkimusta varten.”

Tutkijat kieltäytyivät kommentoimasta Well being Boostin henkilöstöpäällikön pääsyä työntekijöiden tietoihin.

Herra Zhang kysyi, olisiko hän harkinnut uudelleen tutkimuksen osia verkkohuuton jälkeen, sanoi, ettei hän ole tehnyt mitään väärin. “Olemme kuulleet monia lakimiehiä; meillä on osallistujien suostumuslomakkeet ”, hän sanoi.

Zhang totesi kuitenkin, että älykkäät tyynyt olivat työntekijöille parempia kuin nykyinen tekniikka, jota yritykset käyttivät työaikojen seuraamiseen, kuten sormenjälkikello.

Hän totesi, että tekniikalla “ei edes ole terveysominaisuuksia”.

Tiffany Might raportoi Hongkongista ja Amy Chang Chien Taipeista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *