Yhdysvallat asettaa sanktioita ukrainalaisille, jotka ovat liittyneet Giulianiin vaalien disinformaation vuoksi

WASHINGTON – Trumpin hallinto asetti maanantaina sanktiot seitsemälle ukrainalaiselle – joista kaksi avustaa presidentti Trumpin henkilökohtaista asianajajaa Rudolph W. Giulianiä – kuulumisesta “Venäjään liittyvään ulkomaalaisvaikutusten verkostoon”, joka levitti “petollisia ja perusteettomia väitteitä”. presidentti Joseph R.Biden Jr: stä vuoden 2020 kampanjan aikana.

Herra Giuliani luotti kahteen rangaistukseen joutuneeseen ukrainalaiseen – Andrii Telizhenkoon ja Kostiantyn H.Kulykiin – kun hän yritti kerätä vahingollista tietoa ja pakottaa hallituksen tutkimukset Bideniin ja hänen poikaansa, Hunter Bideniin, jotka liittyvät Ukrainaan. Tämä ponnistus, jolla oli presidentin tuki, johti herra Trumpiin syytteeseenpano vuonna 2019 edustajainhuone.

Maanantaina ilmoitetut pakotteet perustuivat ukrainalaisten työhön Ukrainan parlamentin jäsenen Andriy Derkachin kanssa, joka oli valtiovarainministeriön sanktioiden kohde viime vuonna ja häntä syytettiin venäläisenä agenttina ja disinformaation levittämisestä herra Bidenistä. Herra Derkachilla oli tapasi Giuliani vuonna 2019.

Maanantaina rangaistut ukrainalaiset syytettiin a lausunto Valtiovarainministeriön julkaisema apu herra Derkachille “levittää harhaanjohtavia ja perusteettomia väitteitä, joiden mukaan Yhdysvaltojen nykyiset ja entiset virkamiehet harjoittavat korruptiota, rahanpesua ja laitonta poliittista vaikutusvaltaa Ukrainassa”.

Pakotteiden kohteisiin kuului myös neljä mediayhtiötä, joiden valtiovarainministeriö ilmoitti olevan sidoksissa herra Derkachiin ja jotka olivat mukana hänen pyrkimyksissään levittää disinformaatiota.

Seuraamukset ovat viimeisimmät a sarja vaiheita valtiovarainministeriö on viime vuosina ottanut rangaista ihmisiä ja ryhmiä että se syytti osallistumisestaan ​​Venäjään liittyvään vaaleihin puuttumiseen, vaikka häiriön aiottu edunsaaja Trump on jatkanut vähätellä Venäjän roolia.

“Amerikan kansalaisille suunnatut Venäjän disinformaatiokampanjat ovat uhka demokratialle”, valtiovarainministeri Steven T. Mnuchin sanoi lausunnossaan. “Yhdysvallat puolustaa edelleen aggressiivisesti vaalijärjestelmiämme ja -prosessejamme.”

Herra Kulykilla oli työskenteli Ukrainan kansallisen syyttäjän toimistossa, jossa hän auttoi johtamaan tutkimusta Ukrainan oligarkista, joka omisti kaasuyhtiö, joka oli maksanut Hunter Bidenille hallituksen jäsenenä, kun hänen isänsä palveli varapuheenjohtajana ja valvoi Yhdysvaltojen suhteita Ukrainaan. Kulyk keskusteli asiasta herra Giulianin kanssa, joka työnsi Ukrainan hallitusta ilmoittamaan Bidenien tutkinnasta entisen varapuheenjohtajan presidenttikampanjan vahingoittamiseksi.

Valtiovarainministeriö syytti maanantaina pääministeri Kulykiä, joka on sittemmin erotettu syyttäjänvirastosta “liittoutumasta Derkachin kanssa väärän syytöksen levittämiseksi kansainvälisestä korruptiosta”.

Telizhenko, poliittinen konsultti ja entinen virkamies Ukrainan Washingtonin suurlähetystössä, toimitti tietoja senaatin republikaaneille raportti Bidensin työstä Ukrainassa, joka julkaistiin viikkoja ennen vaalipäivää ilmeisenä pyrkimyksenä vahingoittaa Biden-kampanjaa. Raportti ei löytänyt todisteita sopimattomasta vaikuttamisesta tai väärinkäytöksistä entinen varapuheenjohtaja.

Telizhenko avusti Giuliania vuoden 2020 kampanjan aikana järjestämällä tapaamisia ukrainalaisten kanssa väittäen, että heillä on vahingollista tietoa Bidenistä. Herra Telizhenko auttoi suunnittelemaan a matka Giulianille Kiovaan, Ukrainan pääkaupunki, joulukuussa 2019, jonka aikana Giuliani tapasi herra Derkachin ja nauhoitti haastatteluja hänen ja muiden kanssa, jotka esitettiin herra Giulianin podcastissa ja erikoisnäyttelijänä Trumpia suosivassa kaapelikanavassa One America Information Community.

Valtiovarainministeriö näytti viittaavan tälle matkalle selittäessään Telizhenkon pakotteita ja toteamalla lausunnossaan, että hän “järjesti Derkachin ja Yhdysvaltojen henkilöiden välisiä tapaamisia auttaakseen levittämään Ukrainan korruptiota koskevia vääriä väitteitä”. Lausunnossa ei nimenomaisesti nimetty herra Giuliani tai Bidens, mutta siinä todettiin, että pakotetut ukrainalaiset “hyödyntivät Yhdysvaltain tiedotusvälineitä, yhdysvaltalaisia ​​sosiaalisen median alustoja ja vaikutusvaltaisia ​​yhdysvaltalaisia” pyrkiessään levittämään vahingollisia väitteitä.

“Jatkan taistelua totuuden puolesta riippumatta siitä, mitä valheita levitetään minua vastaan, sillä Jumala on siellä, missä totuus on”, Telizhenko sanoi maanantaina sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa. “Seisoin ja seison presidentti Donald J. Trumpin kanssa.”

Giuliani ei vastannut kommentointipyyntöön maanantaina.

Sen jälkeen, kun herra Derkachia koskevat pakotteet ilmoitettiin syyskuussa, Giuliani sanoi haastattelussa, että hän “ei tehnyt paljon tutkimusta” herra Derkachista, mutta hänellä “ei ollut mitään syytä uskoa olevansa venäläinen agentti”.

Haastattelussa herra Giuliani sanoi tuntevansa Telizhenkon “paljon paremmin kuin minä Derkachin” ja lisäsi, että hän “tutki” herra Telizhenkoa “erittäin huolellisesti. Tarkoitan, katso, en ole nero, mutta olisin järkyttynyt, jos hän on kuin venäläinen agentti. ” Hän lisäsi: ”Haluan vakuuttaa hyvin harvoille ukrainalaisille. Olin tullut melko lähellä takaamaan häntä. En ole varma, voisinko taata hänestä täysin, mutta melko lähellä. “

Derkachia koskevat pakotteet perustuivat hänen julkaisemiinsa äänitallenteisiin, joissa Biden puhui Ukrainan entisen presidentin Petro O. Poroshenkon kanssa. Herra Trump mainosti osan materiaalista julkaisi herra Derkach, joka väitti, että nauhoitukset paljastivat korruptiota, vaikka keskustelut olivatkin enimmäkseen merkityksettömiä.

Muita maanantaina kohdennettuja ukrainalaisia ​​syytettiin avustamisesta nauhoituksiin liittyvissä ponnisteluissa.

Oleksandr OnyštšenkoValtiovarainministeriö syytti Ukrainan entistä lainsäätäjää ja herra Poroshenkon liittolaista tallenteiden toimittamisesta herra Derkachille. Herra Onyštšenko pakeni Ukrainasta vuonna 2016 syytettynä petoksista ja rahanpesusta.

Valtiovarainministeriö nimitti nykyisen Ukrainan parlamentin jäsenen Oleksandr Dubinskyn liittymään herra Derkachiin tiedotustilaisuuksissa, jotka korostivat äänitteitä. Valtiovarainministeriön mukaan tiedotustilaisuudet olivat “suunniteltu pitämään yllä” Yhdysvaltain presidenttiehdokkaita ja heidän perheitään koskevia vääriä kertomuksia.

Valtiosihteeri Mike Pompeo sanoi lausunnossaan maanantaina, että pakotteita odottavat Ukrainan virkamiehet “ovat esittäneet toistuvia julkisia lausuntoja edistääkseen haitallisia kertomuksia, joiden mukaan Yhdysvaltain hallituksen virkamiehet ovat osallistuneet korruptoituneisiin tekoihin Ukrainassa”. Hän lisäsi: “Nämä ponnistelut ja kertomukset ovat yhdenmukaisia ​​tai tukevat Derkachin tavoitteita vaikuttaa Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleihin.”

Kaksi rangaistusta mediayhtiöstä, mukaan lukien NabuLeaks, joka julkaisi herra Bidenin ja Poroshenkon äänitteet, on Derkachin omistuksessa tai määräysvallassa. Kaksi muuta, Solely Information ja Skeptik TOV, omistaa Derkachin mediapäällikkö Petro Zhuravel, jolle myös valtiovarainministeriö rankaisi maanantaina.

Kohteena oli myös joukko herra Derkachin liittolaisia. Heihin kuuluu mediatiiminsä jäsen Dmytro Kovalchuk ja läheinen osakkuusyritys Anton Simonenko, joka auttoi Derkachia piilottamaan rahoitusvaroja valtiovarainministeriön mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *