Ranskalais-israelilaisen Tycoonin korruptiotutkimus alkaa Sveitsistä

Herra Steinmetzin liiketoimintaa on tutkittu useissa muissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Romaniassa ja Israelissa. Hänen oikeudelliset ongelmansa alkoivat, kun BSG Sources -ryhmä voitti vuonna 2008 australialaisen kaivosyhtiön Rio Tinton puolet rautamalmin kaivosoikeuksista Guineassa, jolla on maailman rikkaimpia esiintymiä. Yhtiö myi puolet tästä osuudesta brasilialaiselle kaivosjätti Valelle 2,5 miljardin dollarin kaupassa.

Vuonna 2014 Guinean hallitus, demokraattisesti valitun presidentin Alpha Condén käynnistämän uudelleentarkastelun jälkeen, syytti Steinmetzin yritystä korruptiosta ja maksoi miljoonia edustajan välityksellä Ms. Tourén. Yhdysvaltain oikeusministeriö tutki myös Steinmetzin yrityksiä mahdollisesta korruptiosta sanomalla, että osa väitetyistä maksuista lähetettiin amerikkalaisten pankkien kautta. Hänet pidätettiin hetkeksi ja Israelin viranomaiset kyseenalaistivat vuosina 2016 ja 2017.

Steinmetzin yritys solmi vuonna 2019 sopimuksen Guinean hallituksen kanssa luopuakseen hankkeesta, mutta ryhmä on pysynyt suljettuna oikeudellisissa riidoissa Valen ja Rio Tinton kanssa, jotka ovat väittäneet menettäneensä rahaa hankkeesta.

Duparc, Public Eye, vaati “julkista oikeudenkäyntiä” koko kaivosryhmien käytännöistä. Lausunnossaan ryhmä sanoi, että BSG Resourcesia vastaan ​​esitetyt väitteet osoittivat, kuinka “veroparatiiseja voidaan käyttää piilottamaan kyseenalaista tai jopa laitonta toimintaa maissa, joissa hallinto ja sääntely ovat heikkoja”.

Herra Steinmetzin perheellä on yhteyksiä presidentti Trumpin vävyyn Jared Kushneriin. Vuonna 2017 New York Occasions kertoi että yritys, joka sijoittaa rahaa herra Steinmetzin veljelle ja pitkäaikaiselle liikekumppanille, Daniel yhdessä poikansa Razin kanssa, oli tehnyt yhteistyötä Kushner Companyn kanssa kymmenissä kerrostaloissa Manhattanin ja Jersey Cityn ympäristössä.

Kansalaisyhteiskunnan organisaatiot ovat lobbaaneet ehdotuksia, jotka lisäisivät Sveitsissä pääkonttorissa olevien yritysten vastuullisuutta ulkomailla tapahtuvasta toiminnastaan. Yksi tällainen ehdotus, jonka mukaan Sveitsissä sijaitsevat yritykset olisivat olleet vastuussa tytäryhtiöidensä ulkomailla tekemistä ihmisoikeusloukkauksista ja ympäristövahingoista, epäonnistui. kansanäänestys viime vuonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *