Vahvat näkymät ja ‘lähellä pomoa’: Kuinka Yhdysvaltain lähettiläs muotoili konfliktin uudelleen

Aikaisemmat hallinnot olivat hänen mukaansa pyrkineet useless tuomaan palestiinalaiset neuvottelupöydälle. Herra Friedman sanoi, että palestiinalaisten suostuminen neuvotteluihin ennen eteenpäin siirtämistä antoi heille veto-oikeuden prosessille, mikä useless kannusti heitä hyväksymään kohtuuttomia vaatimuksia.

”Israeliin pakolaisten tulva? Ei koskaan tule tapahtumaan ”, hän sanoi. “Jaetaanko Jerusalem? Sitä ei koskaan tapahdu. Israel luopuu tietyistä raamatullisen sydämensä osista? Ei koskaan tapahdu. “

Hän sanoi, että Valkoinen talo oli “pistellyt valtavasti tarvittavan annoksen realismia Palestiinan psyykeen siitä, mikä on saavutettavissa ja mikä ei”.

Palestiinalaiset pyytävät erimielisyyttä.

Husam Zomlot, joka johti Palestiinan diplomaattista lähetystöä Washingtonissa, kunnes se suljettiin, sanoi herra Friedmanin käsityksen hänen saavutuksistaan ​​olevan harhaanjohtava. Hänen mukaansa Friedman ei ole missään määrin lisännyt Yhdysvaltain vaikutusvaltaa konfliktiin, vaan on vähentänyt sen melkein nollaan, mutta tuhosi toiveet kahden valtion ratkaisusta.

“Hän oli amerikkalainen joukko Capitolissamme”, hän sanoi viittaamalla äskettäiseen kapinaan Washingtonissa. ”Sama logiikka, sama käyttäytyminen. Tuo on Friedman. Ja aivan kuten kongressi teki, Bidenin hallinnon on pyyhittävä Yhdysvaltain ja Palestiinan suhteiden ja rauhanprosessin lattia täysin puhtaaksi. “

Herra Friedman väitti, että Trumpin rauhansuunnitelma asettamalla taloudellisen avoimuuden, ihmisoikeuksien ja muiden normien vaatimukset palestiinalaisille valtiollisuuden saavuttamiseksi oli itse asiassa “lahja palestiinalaisille”, mikä tekisi heidän “elämänlaadustaan ​​paljon siedettävämmäksi”. . ” Hänen mukaansa Israelin lämpenevät suhteet arabivaltioihin “avaisivat palestiinalaisten mielikuvituksen mahdolliselle”.

Hän vaati myös, että Trumpin hallinto ei koskaan pyrkinyt auttamaan Netanyahun uudelleenvalintakampanjoita – vaikka sen tunnustaminen Israelin itsemääräämisoikeudesta Golanin kukkuloilla, nimittäin yksi luumu, jota pidetään yleisesti kampanjalahjana, tapahtui useless kaksi viikkoa ennen ensimmäistä ääntä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *