11 kuollutta 2 maanvyörymässä Indonesiassa

JAKARTA, Indonesia – Kaksi maanvyörymää, joista aiheutti rankkasateita ja epävakaa maaperä, tappoi ainakin 11 ihmistä Java-alueella, Indonesian väkirikkaimmalla saarella, ja jätti pelastustyöntekijät etsimään eloonjääneitä, katastrofiviranomaiset sanoivat sunnuntaina.

Länsi-Jaavan maakunnan maanvyörymissä kuolleiden joukossa olivat paikallisen katastrofiapulaitoksen johtaja ja Indonesian armeijan kapteeni, jotka olivat menneet auttamaan pelastamaan perheessä ensimmäisestä maanvyörymästä lauantai-iltapäivällä. He joutuivat toiseen maanvyörymään sinä iltana.

Maanvyörymät tuhosivat myös sillan ja katkaisivat useita teitä Länsi-Jaavan kylässä Cihanjuangissa. Pelastajat työskentelivät yön ajan, mutta he tarvitsivat kiireellisiä raskaita koneita maan liikkumisen helpottamiseksi ja mahdollisten eloonjääjien tavoittamiseksi.

“Ensimmäisen maanvyörymän laukaisi runsas sateet ja epävakaat maaperän olosuhteet”, sanoi kansallisen katastrofien torjuntaviraston tiedottaja Raditya Jati. “Myöhemmät maanvyörymät tapahtuivat, kun upseerit evakuoivat vielä uhreja ensimmäisellä maanvyörymäalueella.”

Tappavat maanvyörymät ovat yleisiä Indonesiassa, missä metsien hävittäminen ja laiton pienimuotoinen kultakaivos toiminta vaikuttaa usein epävakaaseen maaperään.

Indonesian presidentti Joko Widodo oli varoittanut lokakuussa, että maassa voi esiintyä tavanomaista enemmän tulvia ja maanvyörymiä johtuen ajoittaisesta säästä, joka tunnetaan nimellä La Niña.

Paikallinen katastrofivirkailija kertoi, että keskipäivään sunnuntaina pelastajat yrittivät vielä selvittää, kuinka monta ihmistä puuttui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *