Hongkongin verkkosivusto Doxxing-poliisi estetään, mikä lisää sensuuripeloja

Yhden Web-palveluntarjoajan, China Cell Hong Kongin, katkaisu – tyyppiä, joka tunnetaan pudotustoimenpiteenä – osoittaa teleyrityksen suoraa osallistumista. “Drop-toiminto on DNS-palomuuriympäristön erityisesti määritetty elementti”, Mr. April sanoi. “Tätä ei omistaja ole voinut konfiguroida tahallaan tai vahingossa.”

Kiina Cell Hong Kong, joka on Kiinan valtion omistaman China Cell -yhtiön tytäryhtiö, kieltäytyi kommentoimasta. Kaksi muuta Timesin testaamaa SmarTone ja Hutchison Telecommunications, joita paikalliset ryhmittymät valvovat, eivät vastanneet sähköpostitse lähetettyihin kommenttipyyntöihin.

PCCW: n, toisen paikallisesti omistaman operaattorin, käyttäjät kertoivat The Timesille myös heidän pääsynsä sivustoon estetyksi. Tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta.

Vaikka sivuston tukos muistuttaa nopeasti Method-Kiinan sensuuria, menetelmät eroavat jyrkästi Kiinan hienostuneesta järjestelmästä.

China Mobilen, SmarToneen ja Hutchisonin kanssa häiriintyi prosessi, joka linkittää verkkosivuston osoitteen numerosarjaan, jota tietokone käyttää sen etsimiseen. Tämä käytäntö muistuttaa väärän numeron lisäämistä jonkun nimen alle puhelinluetteloon. Jos tiedät kyseisen henkilön oikean numeron, voit silti soittaa hänelle.

Method-Kiinassa sitä vastoin Suuren palomuurin laitteisto – koska Pekingin suodatin- ja lohkojärjestelmä tunnetaan – keskeyttää aktiivisesti yhteydet. Puhelinluettelovertailussa puhelu ei menisi läpi, vaikka sinulla olisi oikea puhelinnumero.

Hongkongin tukoksia on “todella helppo kiertää ja kömpelö”, professori Tsui sanoi. Silti hänen mukaansa viranomaiset eivät ehkä halua hallita Internetiä yhtä tiukasti kuin Peking pelätessään pelottaa maailmanlaajuiset pankit ja kansainväliset yritykset, jotka ovat tehneet kaupungista aasialaisen pääkonttorin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *