Polarisoiva kanadalainen Messias näyttää kuinka pandemia ravistaa kulttuuria

Kanadalaiset valaisimet, mukaan lukien kirjailija Margaret Atwood, ovat kehui “Messias / monimutkainen, Joka kamppailee huumaavilla aiheilla, kuten islamofobia, ilmastonmuutos ja kolonisaatio. Mutta sen jälkeen kun tarinani tuotannosta julkaistiin The Timesissa, myös työ kritisoitiin.

Kirjoittaminen Kansallinen katsaus, amerikkalainen konservatiivinen aikakauslehti, Kevin D. Williamson vertasi tuotantoa “keskiaikaisen katolisen kuvan kaappaamiseen” RuPaul’s Drag Race “-jakson jaksoksi.” Hänen kirjoituksensa mukaan tuotanto oli “Messiaan typerä uudelleenasennus”. halpojen ja lukutaidottomien identiteettipolitiikkojen palveluksessa. ” Toiset kutsuivat sitä pyhäksi.

Matthew Loden, Toronton sinfoniaorkesterin toimitusjohtaja, kertoi minulle, että paradigmaa rikkovan “Messiaan” ottaminen oli ollut erityisen rohkeaa aikana, jolloin pandemian tuntemattomat ihmiset “katselivat, sumuisia silmiä, menneisyyteen”. Siitä huolimatta hän sanoi, että pandemia pakottamalla taloudellisesti rasittanut orkesterinsa peruuttamaan kausi 2020-21, oli myös mahdollisuus kokeilla uusia taiteellisia muotoja ja houkutella suurempi ja vangittu maailmanlaajuinen yleisö, joka on jumissa kotona.

Konserttisalit suljettuina Toronton sinfoniaorkesteri on esimerkiksi kokeillut uusia tapoja olla yhteydessä yleisöön, mukaan lukien muusikot, jotka antavat yksittäisiä 30 minuutin live-Beethovenin videopuhelut, kansanmusiikkia tai suosittuja kappaleita, kuten “Fly Me to the Moon” ”Eristetyille vanhuksille kotona tai hoitokodeissa.

“Messias / kompleksi” avautuu Spencer Brittenin, kiinalaisen homo-biracial-tenorin, joka näytetään yllään kuuden tuuman korkuisilla tikkipaidoilla. Hän kertoi minulle, että hän oli suunnitellut segmenttinsä vahvistuksen homoylpeydestä sekä kehotuksena maailmalle, mukaan lukien hänen tututtavat konservatiiviset kiinalaiset tädinsä, hyväksymään hänet sellaiseksi kuin hän on.

“Se oli minun suurin popdiva-fantasiani kuvattu”, hän kertoi minulle ilmaisten toivonsa siitä, että Händel, joka osaa ymmärtää aikakautensa sosiaalisia tapoja, olisi arvostanut “Messiaan” uudistamista nykyaikaan.

“Messias / kompleksi” pyrkii myös vahvistamaan alkuperäiskansojen ääniä, muun muassa laulajia Yukonissa, Luoteisterritorioilla, Labradorissa ja Alberta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *