Hän sanoi #MeToo. Nyt häntä rangaistaan ​​kunnianloukkauslain nojalla.

Kiinassa entinen toimittaja He Qian esitti yli kaksi vuotta sitten syytöksiä seksuaalisesta väkivallasta tunnettua toimittajaa vastaan. Hänen tarinansa levisi laajasti Internetissä auttaen antamaan voimaa Kiinan kasvava #MeToo-liike.

Nyt rouva Häntä, 32, rangaistaan ​​siitä. Kiinalainen tuomioistuin päätti tällä viikolla, että hän oli rikkonut kunnianloukkausta koskevia lakeja julkistamalla syytöksensä.

Hän ja hänen ystävänsä Zou Sicong, joka auttoi häntä kertomaan tarinansa verkossa, määrättiin maksamaan yli 1800 dollaria oikeudenkäyntikuluja ja vahingonkorvauksia miehelle, jonka rouva Hän syytti pahoinpitelystä, kiinalaisen lehden toimittajalle Deng Feille. Herra Deng on kiistänyt syytökset.

“Kiinan lain on tehtävä enemmän vastaamiseksi #MeToon”, Neiti, joka käyttää myös etunimeä Belinda, sanoi haastattelussa. “Tämä on vasta alkua ja kaukana tarpeeksi.”

Rouva Hänen tapauksensa on ollut tiiviisti testattu Kiinan hallituksen suvaitsevaisuus maan pienelle mutta vilkkaalle #MeToo -liikkeelle. Itäisen Hangzhoun kaupungin tuomioistuimen päätöksessä korostetaan haasteita naisille Kiinassa, jotka syyttävät seksuaalisesta häirinnästä ja pahoinpitelystä merkittäviä miehiä vastaan.

#MeToo on sai pitoa Kiinassa viime vuosina huolimatta hallitsevan kommunistisen puolueen tiukoista rajoista aktivismille ja toisinajattelulle ja Internetin tiukalle valvonnalle. Useita merkittäviä miehiä kiinalaisina yrityksille, uskonnolliset instituutiot ja yliopistot on pakotettu eroamaan, kun naiset ovat puhuneet häirinnästä ja hyväksikäytöstä.

Mutta monia esteitä on jäljellä. Raiskauksia ja seksuaalista häirintää pidetään usein tabuaiheina Kiinassa. Viranomaiset estävät naisia ​​usein tekemästä valituksia. Viime vuosina häirinnästä syytetyt miehet ovat haastoivat syyttäjät kunnianloukkauksesta kriitikot sanovat olevan pyrkimys pelotella ja hiljentää heitä.

Artikkelissaan, joka levitettiin verkossa Kiinassa sen jälkeen, kun Zou julkaisi sen sosiaalisen median tilillään, Ms kirjoitti aikansa vuonna 2009 21-vuotiaana harjoittelijana kiinalaisessa Phoenix Weekly -lehdessä, jossa Deng oli päätoimittaja. Hän sanoi, että herra Deng kutsui hänet hotellihuoneeseen keskustelemaan tarinoista, sitten suuteli häntä ja haparoi häntä.

Artikkelin julkaisemisen jälkeen herra Deng haastoi sekä rouvan että herra Zoun kunnianloukkaukseen.

Hangzhoun tuomioistuin asettui herra Dengin puolelle sanoen, että hän ja herra Zou eivät olleet toimittaneet riittävästi todisteita väitetystä pahoinpitelystä. “Heidän kuvaamastaan ​​puuttuu tosiasiat ja oikeudellinen perusta”, tuomioistuin sanoi.

Neiti ja herra Zou sanoivat valittavansa päätöksestä.

Deng ei vastannut kommentointipyyntöön. “En ole koskaan tehnyt niin pahaa ja tyhmää”, hän kirjoitti Ms: stä. Hän syyttää äskettäin sosiaalisen median viesti. Hän sanoi, ettei voinut muistaa tapaavansa häntä.

Zou sanoi, että Kiinan lain tulisi vastata paremmin naisiin, jotka esittävät väitteitä pahoinpitelystä ja häirinnästä.

“Toivon, että aihe useless katoaa ja palaa vanhaan maailmaan, on tietämätön ja pakottava”, hän kirjoitti suositussa sosiaalisen median sovelluksessa WeChat. “Otan vastuun loppuun asti Qiania koskevan artikkelin julkaisemisesta.”

Aktivisteille, jotka haluavat suojella naisten oikeuksia ja vastustaa Kiinan patriarkaalista kulttuuria, päätös oli takaisku.

Feng Yuan, naisten oikeuksien voittoa tavoittelemattoman järjestön perustaja Pekingissä, sanoi, että tuomioistuin oli “täysin kiistänyt seksuaalisen häirinnän olemassaolon”.

“Monet ihmiset tuntevat itsensä vieläkin voimattomammiksi seksuaalisen häirinnän edessä”, Feng sanoi.

Huolimatta hallituksen ponnisteluista rajoittaa aktivismia, #MeToo -liikkeellä Kiinassa on ollut jonkin verran menestystä ja se on edelleen saanut tukea erilaisista taustoista kärsivien naisten keskuudessa.

Viime kuussa Pekingin tuomioistuin käsitteli Kiinan valtion lähetystoiminnan harjoittajan entisen harjoittelijan Zhou Xiaoxuanin tapausta. (Herra Zhu on kiistänyt syytökset.) Kymmenet ihmiset kokoontuivat ulkona, jotkut pitivät kylttejä #MeToo-hashtagilla tuen osoittamiseksi, joka on harvinaista Kiinan oikeusprosesseissa.

Huolimatta tuomioistuimen päätöksestä, Neiti sanoi, että hän painostaa edelleen tapaustaan. Hän kertoi kannustavansa, että hänen tapauksensa oli saanut aikaan keskustelun naisten oikeuksista Kiinassa.

“Pahin tapaus”, hän sanoi, “olisi, jos kukaan ei keskustelisi tai kiinnittäisi huomiota tähän aiheeseen eikä kukaan uskaltaisi nousta seisomaan.”

Albee Zhang osallistui tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *