Hyvin erilaiset ’52 paikkaa’

Tänä vuoden aikana The Timesin matkapiste julkaisee yleensä ylellisen luettelon “52 paikkaa mennä” -luettelosta, joka sisältää ehdotuksia kohteista, joihin kannattaa tutustua ensi vuonna, sekä showstop-valokuvaus.

Mutta tänä pandemiavuotena tavallisen luettelon luominen ei ollut mahdollista. Ensinnäkin logistiikka oli: Lähetämme yleensä pienen armeijan valokuvaajia etsimään näitä täydellisiä kuvia. Se oli selvästi mahdotonta. Tämän lisäksi luettelomme on rakennettu journalistiseen vaatimukseen: Mitä uutta? Mikä tekee paikasta niin jännittävän ja erilaisen – hotellien avaamiset, uudet museot, laajeneva ruoka- tai kulttuurimaisema -, että se hyppää nyt näkyvien paikkojen luettelon kärkeen? Mutta pandemia on tarttunut suurimpaan osaan näistä arvokkaista tapahtumista.

Sen sijaan vuonna 2021 kohtaamme epävarmuuden vuoden. Uusien rokotteiden myötä kenties matkailuala – joka tarjoaa miljoonia työpaikkoja ja on tärkeä osa maailmantaloutta – alkaa elpyä. Mutta on vaikea tietää, milloin ja missä tuo uudestisyntyminen alkaa. Ja luettelo, joka näyttää kannustavan ihmisiä kiirehtimään takaisin lentokoneille, kun niin monet kärsivät, tuntui järjettömältä.

Ja silti maailma kaikkine upeine luonnonkauneuksineen ja kulttuuririkkauksineen säilyy. Jos vuosi 2020 on tehnyt mitään matkustamista rakastaville ihmisille, se on muistuttanut heitä siitä, että maailma ei ole tarkistuslista paikoista, joista voi tehdä merkintöjä – Venetsia, siellä ollut Serengeti, tehnyt sen – vaan jotain tutkittavaa, maisteltavaa ja rakastettavaa .

Siitä tuli animoiva concept tämän vuoden 52 paikan takana. Sen sijaan, että kääntyisimme avustajien ja kirjeenvaihtajien puoleen, käännyimme toisen intohimoisen matkailijan ryhmän, lukijamme, puoleen ja pyysimme heitä kertomaan meille rakastetuimmista paikoistaan ​​ja miksi he ansaitsivat paikan luettelollamme sekä jakamaan valokuvansa .

Heistä yli 2000 vastasi.

He kertoivat meille kotikaupungeista, joihin he olivat saaneet uutta arvostusta pandemian aikana. Maissa, joissa heidän perheyhteytensä ovat vahvat, mutta joita he tällä hetkellä voivat nähdä useless kaipaamalla. Lomakohteista, joissa he yhtäkkiä tunnistivat itsessään jotain tärkeää. Luettaessa huomautuksia kävi selväksi, että vaikka luettelossamme keskitytään yleensä siihen, mikä muuttuu paikassa, vierailemamme paikat voivat muuttaa ihmisiä perusteellisesti – ja eikö siksi aloitamme?

Kun olimme tehneet valintamme, joukko toimittajia haastatteli avustajia, joissain tapauksissa saadakseen lisää niistä. (Poimimme myös matka-ammattilaisten ilmoitukset, jotka haluavat mainostaa määränpäähänsä.) Tässä olevat merkinnät ovat yhdistelmä alkuperäisiä ilmoituksia ja niitä seuraavia keskusteluja, tiivistettyjä ja muokattuja pituuden ja selkeyden vuoksi.

Avustajamme ovat kotoisin kaikkialta maailmasta korostaen, että nykyisistä seisokkeista huolimatta olemme todellakin globaali yhteisö. Tämä luettelo vääristää enemmän maaseutua kuin tavallisesti – näyttää siltä, ​​että pandemiassa erämaa on pitänyt erityistä lohtua. Se sisältää myös paikkoja, jotka eivät todennäköisesti tekisi leikkausta perinteisenä vuonna – liian “nöyrä”, “liian” vaarallinen “tai liian henkilökohtainen laitettavaksi nähtävissä olevien paikkojen luetteloon.

Mutta tämä on luettelo paikoista rakastaa. Ja se on tehnyt kaiken eron.

Seuraa New York Occasions Journey -sivustoa päällä Instagram, Viserrys ja Fb. Ja tilaa viikoittainen Journey Dispatch -uutiskirjeemme saada asiantuntijavinkkejä älykkäämpään matkustamiseen ja inspiraatiota seuraavalle lomallesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *