Kiina käyttää raskaampaa kättä Hongkongissa joukkopidätysten kanssa

Lainsäätäjille “myönnetään oikeus hylätä hallituksen laatimat budjetit”, totesi Demokratiaa kannustava kansalaisryhmä Civil Human Rights Entrance. “Ensi vaaleissa ehdokkaat käyttivät useless oikeuksiaan keskustella poliittisesta kannastaan, ja vaaleilla oli vapaus valita ne, jotka kannattavat heitä.”

Mutta hallituksen jäsen Tong sanoi, että nuo oikeudet eivät voi loukata kansallista turvallisuutta. “Itse asiassa”, hän sanoi, lainsäätäjillä on oikeus vetoa lainsäädäntöä, “mutta jos ajattelet sitä enemmän, se ei ole.”

Ehdotusten tahallinen vetoaminen ilman, että niitä todella harkittaisiin, merkitsisi lainsäätäjien velvollisuuksien rikkomista, hän lisäsi.

Virkamiehet ovat ilmoittaneet, että heidän työnsä on vielä kesken. Vanha poliisin superintendentti kertoi keskiviikkona toimittajille, että upseerit saattavat tehdä pidätyksiä ensi vaalien yhteydessä. Pekingin Hongkongissa toimiva kansallinen keskushallituksen yhteysvirasto vaati lain voimakasta täytäntöönpanoa.

“Vasta kun Hongkongin kansallisen turvallisuuden laki pannaan täysimääräisesti ja tarkasti täytäntöön ja kun se pannaan tiukasti ja tiukasti täytäntöön, kansallinen turvallisuus, Hongkongin sosiaalinen vakaus ja yleinen rauha voidaan taata tehokkaasti”, toimisto sanoi lausunnossaan.

Ehkä selvin merkki Pekingin halusta muuttaa valtaansa oli siinä, missä viranomaiset päättivät pidättää.

Keskiviikkoon asti kansallisen turvallisuuden lain nojalla pidätetyt olivat olleet suurelta osin merkittäviä aktivisteja tai hallitusta vastaan ​​avoimesti osoittaneita ihmisiä, kuten mies, joka törmäsi poliiseihin moottoripyörällä ollessaan mielenosoituksessa, tai opiskelijat, joiden poliisin mukaan he olivat huutaneet professional -riippumattomuuslauseet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *