Hongkongin poliisi pidättää kymmeniä demokratiaa kannattavia johtajia

Muutama kuukausi myöhemmin, marraskuussa, hallitus hylkäsi neljä demokratiaa kannattavaa vakiintunutta edustajaa, jotka sen mukaan olivat tukeneet tai olleet riittämättömästi kritisoineet Yhdysvaltain pakotteita kaupunkiin; jäljellä oleva opposition jäsenet erosivat protestina. Viime kuussa virkamiehiä pyydettiin lupaamaan uskollisuutensa Hongkongiin.

Keskiviikkona pidätykset lisäsivät mahdollisuutta, että monet Hongkongin tunnetuimmista demokratiaa kannattavista poliitikoista eivät pystyisi osallistumaan syksyllä uudelleen järjestetyille vaaleille joko siksi, että he voisivat olla vankilassa tai koska heidän pidätyksensä antaisivat virkamiehille syyn hylätä heidät .

Hongkongin turvallisuussihteeri John Lee sanoi, että pidätetyt aktivistit, jos heidät valitaan, yrittävät lamauttaa Hongkongin hallituksen ja johtaa kaupungin “pohjattomaan kuiluun”.

“Siksi poliisin toimet ovat välttämättömiä tänään”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Kiinan hallitus kiitti keskiviikkona Hongkongin viranomaisia. Ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying sanoi, että pidätykset eivät olleet vaikuttaneet Hongkongin ihmisten oikeuksiin ja vapauksiin.

Heinäkuussa pidetyn esivaalin järjesti demokratiaa suosiva leiri pyrkiessään vähentämään ehdokkaiden määrää syyskuun vaaleissa. Kymmenet opposition ehdokkaat olivat ilmaisseet kiinnostuksensa osallistua äänestysjärjestelmään, joka antaa merkittäviä etuja sijoittautumisehdokkaille. Demokratiaa suosiva leiri, jolla oli pitkä ampuminen enemmistön voittamiseksi, oli halunnut yrittää ajaa maanjäristys tappio sijoittautumisehdokkaat vuoden 2019 piirineuvoston vaaleissa.

Jos he ovat onnistuneet voittamaan, monet opposition ehdokkaista olivat sanoneet aikovansa käyttää tätä enemmistöä hallituksen asialistan estämiseen, mukaan lukien veto vuosibudjetille. Jos budjetille asetetaan veto-oikeus kahdesti, pääjohtaja joutuu Hongkongin lain mukaan eroamaan.

Hallituksen virkamiehet olivat varoittaneet, että tällaista suunnitelmaa voidaan pitää kansallisen turvallisuuden lain mukaisena kumoamisena. “On väärin puuttua vakavasti keskushallinnon tai paikallishallinnon tehtäviin ja toimintoihin, häiritä niitä tai heikentää niitä”, Hongkongin perustuslakiasiainministeri Erick Tsang sanoi heinäkuussa haastattelussa Pekingin-kannattajille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *