Entinen nuorten TV-tähti lähetystyössä BBC: n muuttamiseksi

LONDON – Kun June Sarpong oli 21-vuotias ja tuleva juontaja MTV: ssä Britanniassa, hän käveli lehtikioskin ohi ja näki lehden telineissään. Kannessa oli tarina menestyvistä naisista musiikkiasemalla.

Hän tarttui kopioon useless huomatakseen, ettei häntä ollut esillä. Sarpongia – joka on musta – ei ollut pyydetty menemään kansikuvaan yhdessä valkoisten kollegoidensa kanssa, vaikka hän oli isäntänä yhdessä aseman menestyneimmistä ohjelmista. Häntä ei mainittu artikkelissa.

“Se oli sydäntä särkevää”, hän muisteli äskettäisessä haastattelussa.

Pian katsojat huomasivat myös hänen poissaolonsa ja alkoivat soittaa MTV: lle kysyäksesi miksi hänet jätettiin pois. “Se oli tämä todellinen opettava hetki verkolle”, Sarpong sanoi.

Nyt 43-vuotiaana Sarpong yrittää edelleen parantaa brittiläisen tv monimuotoisuutta – aivan paljon suuremmalla ja poliittisemmalla tasolla. Marraskuussa 2019 hänet nimitettiin BBC: n luovan monimuotoisuuden johtajaksi, joka on korkean profiilin rooli, jossa hän on vastuussa Ison-Britannian yleisradioyhtiön edustavuuden lisäämisestä maalle.

Viime kuukausina hän on ilmoittanut ensimmäisistä politiikoistaan ​​tämän saavuttamiseksi. Huhtikuusta lähtien kaikkien uusien BBC: n televisiotoimeksiantojen on täytettävä tavoite, jonka mukaan 20 prosenttia työpaikoista on täytettävä väreillä, vammaisilla tai alemman sosioekonomisen ryhmän työntekijöillä.

Hän on myös saanut 100 miljoonaa puntaa – noin 136 miljoonaa dollaria – BBC: n käyttöönottobudjetista uusille, monipuolisille ohjelmille kolmen vuoden aikana. (Kokonaistalousarvio on yli miljardi puntaa vuodessa.)

Ensi silmäyksellä BBC saattaa jo näyttää edistyvän. Jotkut sen suurimmista näyttelyistä viime vuonna johtivat ja keskittyivät väreihin, kuten Michaela Coelin teos “Tuhoa sinut, Mustasta naisesta, joka kohtaa raiskauksen sumuisia muistoja, ja Steve McQueenin ”Small Axe” -sarja mustan Britannian historiasta. BBC on myös voittanut sisäisen tavoitteen, joka oli asetettu ennen kuin Sarpong aloitti työnsä, jotta värilliset ihmiset tekisivät meikkiä 15 prosenttia ilmailulahjakkuudestaan.

Sarpong sanoi, että kaukana valokeilasta kuva oli paljon vähemmän rohkaiseva. Viime kuussa Sarpong antoi hänen ensimmäinen merkittävä raporttinsa uudessa tehtävässään korostaen joitain tulevista haasteista.

“BBC on ollut uskomattoman menestyksekäs mitä näette”, hän sanoi, “mutta ei linjan alapuolella, kameran takana, varmasti ei.”

Työ asettaa Sarpongin myös poliittisen taistelukentän keskelle. BBC rahoitetaan kaikkien televisio-omistajien pakollisella lisenssimaksulla, ja vaikka yhtiöllä onkin vähemmän läsnäolo kuin koskaan aiemmin, sillä on valtava rooli kansallisessa elämässä, ja sillä on hallitseva asema kaikkialla online-uutisista pikkulasten sarjakuviin orkesterimusiikkiin. Keskimääräinen brittiläinen viettää reilusti yli kaksi tuntia päivässä BBC-tuotoksella, virallisen sääntelyviranomaisen arvion mukaan.

Se on myös yhä enemmän poliittinen nyrkkeilysäkki. Kuluneen vuoden aikana konservatiiviset poliitikot ovat toistuvasti kritisoineet organisaatiota väittäen, että seheräsin esityslistalla, Mukaan lukien milloin ehdotti, että jingoististen kappaleiden sanoitukset jätetään pois perinteisesti esiintyi vuotuisessa klassisessa konsertissa.

Vasemmistolaiset kommentaattorit ovat olleet yhtä kriittisiä, varsinkin kun syntyi tarina, jonka mukaan lähetystoiminnan harjoittaja oli kieltänyt työntekijöitä osallistumasta Black Lives Matter -protesteihin tai Delight-marsseihin. (BBC sanoi, että sen sääntöjä oli tulkittu väärin.).

Sarpong sanoi saaneensa “muutaman harmaan hiuksen alusta lähtien” roolinsa, mutta lisäsi: “Mitä kritiikkiä saan, on sen arvoinen, koska täällä on suurempi tehtävä.”

Sarpong syntyi Lontoon itäosassa ghanalaisilta vanhemmilta. Hän vietti alkuvuotensa Ghanassa, kunnes vallankaappaus pakotti vanhempansa pakenemaan takaisin Lontooseen, jossa hän asui julkisissa asunnoissa.

Teini-ikäisenä hän joutui auto-onnettomuuteen, joka ei kyennyt kävelemään kahdeksi vuodeksi, hän sanoi. Kun hän oli sairaalassa, hän katsoi Oprah Winfreyä televisiosta ja sai hänet tajuamaan, että hän voisi työskennellä televisiossa, hän lisäsi. Hänen kouluraporteissaan on aina sanottu, että hänen on “puhuttava vähemmän”, Sarpong sanoi. “Muistan katsoneeni Oprahin ajattelevan:” Voi luoja, sinulle voidaan maksaa puhumisesta! “

Sarpong sai pian harjoittelun tanssimusiikkiin erikoistuneelle Kiss FM -radioasemalle. Hän ilmestyi yllään kaulanauhalla ja muisteli, miltä tuntui selittää onnettomuutensa jokaiselle tapaamalleen.

Hänen nousunsa pienestä roolista, sitten MTV, oli nopea. Sarpongista tuli nuoriso-tv-tähti Britanniassa muutettuaan yleisempään verkkoon, Channel 4: een, jossa hän esitteli suosittua viikonloppuohjelmaa ja haastatteli Kanye Westin ja pääministeri Tony Blairin kaltaisia. Hänet tunnettiin erityisesti naurustaan ​​- “Vastustamaton joustava nauraminen” The Guardianin mukaan.

Mutta hän törmäsi ongelmiin yrittäessään siirtyä ylöspäin tv-tikkaita pitkin, hän sanoi. Hän meni kokouksiin, joissa käsiteltiin “kiiltävän lattian esityksiä”, viittausta suuriin lauantai-iltaohjelmiin, mutta hänelle kerrottiin, että yleisö ei ollut valmis mustaan ​​isäntään, hän sanoi. Hän muutti Amerikkaan ja yhä enemmän aktivismiin.

Sarpongin ystävät ja tuttavat sanoivat puhelinhaastatteluissa, että hänellä on luonne muuttaa BBC: tä. “He ovat todella palkanneet hyökkäyskoiran, joka ei anna irti”, sanoi Trevor Phillips, entinen TV-uutisankkuri, joka oli myös Ison-Britannian tasa-arvo- ja ihmisoikeustoimikunnan puheenjohtaja, puhelinhaastattelussa.

Lorna Clarke, BBC: n popmusiikkituotannosta vastaava johtaja, kuvasi häntä viehättäväksi, mutta lujaksi. “Olen nähnyt hänet toiminnassa täällä ja se on vaikuttava”, hän lisäsi. “Hän sanoo siellä:” Voimme tehdä tämän, eikö niin? “”

Jotkut BBC: n kriitikoista sanovat, että hälyttävin alue, jolla yhtiöllä ei ole monimuotoisuutta, ei johdu rodusta, seksuaalisuudesta tai vammaisuudesta, vaan henkilöstönsä poliittisista näkymistä. Ison-Britannian konservatiivisen hallituksen ministerit ja muut oikeistolaiset ovat käyttäneet monimuotoisuuden kieltä kritisoidessaan BBC: n liberaalista puolueellisuutta, kulttuurisihteeri Oliver Dowdenin mukaan lähetystoiminnan harjoittajan on tehtävä enemmän heijastamaan “todellinen ajattelun monimuotoisuus. ”

Simon Evans, itse kuvailema oikeanpuoleinen koomikko, joka esiintyy joskus BBC: n radio-ohjelmissa, sanoi puhelinhaastattelussa, että BBC: n komediatuotteita hallitsivat vasemmiston näkemykset. “Sinun on saatava ihmisiä, joilla on myös mielipiteiden ja näkemysten monimuotoisuutta ja ihonväri”, Evans sanoi. “Se murtaa jääkannen organisaation kulttuuriin”, hän lisäsi.

Sarpong sanoi, että mielipiteiden monimuotoisuus BBC: ssä lisääntyy, jos hänen politiikkansa onnistuu. “Jos teemme työtä, sinulla on se”, hän lisäsi.

Sarpong on sekoittunut tähtiin koko uransa ajan, mutta hän kertoi menevänsä myös Britannian joka kolkkaan tehdessään televisio-ohjelmia. Hän tiesi, mikä sai brittiläiset tikittymään, ja hän auttoi häntä menestymään. “Sinun on etsittävä, kuinka tuoda enemmistö mukaasi”, hän sanoi ja vakuuttaa heille, että monimuotoisuus ei ole nollasummainen peli, jossa yksi ryhmä hyötyy muiden kustannuksella.

“Jokaisella on oma roolinsa, ja on erittäin tärkeää tietää, mikä roolisi on”, Sarpong sanoi. “Olen hyvin selvillä siitä, mikä minun on.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *