Bryan Sykes, joka näki muinaisen menneisyyden geeneissä, kuoli 73-vuotiaana

Lisäksi, toisin kuin ydin-DNA, mitokondrioiden DNA kulkee käytännössä muuttumattomana äidistä lapseen, mutaation ennustettavissa olevan nopeuden ansiosta, joka tohtori Sykesille ja muille tutkijoille antoi tavan luoda yhteyksiä nykyajan populaatioiden ja muinaisten populaatioiden välille.

“Eevan seitsemän tyttären” menestyksen jälkeen, jonka ansiosta hän sai ostaa toisen kodin Edinburghista ja jauhesinisen Mercedes-avoauton rekisterikilvellä 7DEVE, tohtori Sykes varasi suurimman osan akateemisesta työstään uran hyväksi. genetiikan suosiminen TV-ohjelmien ja yleishyödyllisten kirjojen kautta aikaan, jolloin lauseet, kuten “DNA-sekvensointi”, eivät vielä olleet kotitalouden sanoja.

Hän osoitti melkein luonnotonta monimutkaisen tieteen tislaamista kertomusten ja korkean profiilin temppujen avulla, kutenIsojen jalkojen tiedostot“, Kolmiosainen sarja, joka juoksi Britannian televisiossa vuonna 2013 ja jossa hän arvioi väitteitä noin kolmesta tusinasta hius- ja ihonäytteistä, jotka cryptozoologistit lähettivät hänelle, legendaaristen olentojen, kuten Loch Nessin hirviön ja hirvittävän lumiukon, metsästyksessä.

Vaikka hänen tulokset olivat lopullisia eivätkä suosi heitä, hänen johtopäätöksensä olivat suuret. “Sen sijaan, että pysyisivät näkemyksessä, että tiede on” hylännyt heidät “, salaustutkimusyhteisön kannattajilla on enemmän tehtävää”, hän kirjoitti paperissa, jossa ilmoitetaan hänen tuloksistaan. Se oli rohkaiseva lausunto, joka voitti hänelle legioonia faneja yleisön joukossa, joka on usein ristiriidassa tieteellisen perustan kanssa.

“Bryan halusi aina olla herrasmiehetutkija”, sanoi hänen ensimmäinen vaimonsa Sue Foden haastattelussa. “Hän halusi, että tiede olisi hauskaa ja että ihmiset nauttivat siitä.”

Bryan Clifford Sykes syntyi 9. syyskuuta 1947 Elthamissa, Lontoon esikaupungissa. Hänen isänsä, Frank Sykes, oli kirjanpitäjä. Hänen äitinsä, Irene (Clifford) Sykes, oli kodinhoitaja. Hän opiskeli biokemiaa Liverpoolin yliopistossa, sai tohtorin tutkinnon. Bristolin yliopistosta ja saapui Oxfordiin vuonna 1973 jatkamaan luonnontieteiden tohtorin tutkintoa.

Tohtori Sykes meni naimisiin rouva Fodenin kanssa vuonna 1978. He erosivat vuonna 1984, mutta pysyivät lähellä ja saivat yhdessä pojan Richardin vuonna 1991. Toinen avioliitto Janis Wilsonin kanssa päättyi myös avioeroon. Poikansa ohella hänestä jäi veljensä Nigel Sykes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *