Biden suunnittelee uudistavansa ydinkeskustelut Venäjän kanssa samalla kun Kremlistä rangaistaan, neuvonantaja sanoo

Toistaiseksi Bidenin edustajien ja venäläisten välillä ei ole keskusteltu sopimuksesta, siirtymäkauden virkamiehet sanoivat sen vuoksi, mitä herra Sullivan kutsui perinteeksi “yksi presidentti kerrallaan”.

Neljä vuotta sitten käydyt keskustelut Venäjän Yhdysvaltain suurlähettilään ja herra Trumpin ensimmäisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan kenraaliluutnantti Michael T. Flynnin välillä johtivat alustaviin tutkimuksiin hallinnon suhteista Venäjään. Herra Bidenin tiimi sanoi välttävänsä huolellisesti yhteydenpitoa ulkomaalaisiin kaikissa merkittävissä kysymyksissä vasta 20. tammikuuta iltapäivään.

Ajatus siirtymisestä eteenpäin erillisellä sopimuksella Iranin kanssa ohjuksista ei ole uusi, mutta Trump ei pyrkinyt neuvottelemaan rajoituksista sen jälkeen, kun vetämällä Yhdysvallat pois ydinsopimuksesta vuoden 2018 puolivälissä.

Sullivan ja Daniel Benaim, joka oli varapuheenjohtajana toiminut herra Bidenin Lähi-idän neuvonantaja, väittivät Ulkoasiainartikkeli toukokuussa, että Yhdysvaltojen tulisi uuden presidentin johdolla “perustaa välittömästi uudelleen ydinalan diplomatia Iranin kanssa ja pelastaa mitä se voi vuoden 2015 ydinsopimuksesta”, ja sitten työskennellä liittolaisten ja Iranin kanssa “neuvotella jatkosopimus. ” Samaan aikaan Yhdysvallat tukee niin kutsuttuja “alueellisia ratoja” neuvotteluihin, joihin Saudi-Arabia, Iranin pääkilpailija alueella, kuuluu ja yksi sen ohjusohjelman päätavoitteista.

Kaikki yritykset elvyttää Iranin sopimus avaavat epäilemättä uuden rikkomuksen republikaanien kanssa, jotka ovat jo väittäneet, että herra Biden oli sidottu puutteelliseen ydinsopimukseen. Mutta kauppa ei koskaan ollut sopimus – se oli toimeenpanosopimus, jonka herra Trump hylkäsi julistuksella – ja sen palauttaminen voidaan tehdä myös toimeenpanomääräyksellä.

Keskeinen kysymys on, ovatko iranilaiset halukkaita palaamaan vanhaan sopimukseen. Se oli laajalti epäsuosittu maassa, jossa monet uskoivat, että Yhdysvallat ei koskaan aikonut antaa Teheranille hyötyä taloudellisista eduistaan. Ja Iran on uppoutumassa omiin presidentinvaaleihin, joissa islamilaisen vallankumouskaartin joukkojen ilmavoimien upseeri on yksi johtavista ehdokkaista. Voimassa olevan kaupan rajojen palauttaminen ilman, että Yhdysvaltain jäseniltä korvataan jonkinlaista korvausta herra Trumpin päätökselle asettaa pakotteet uudelleen, voi olla poliittisesti mahdotonta ennen vaaleja.

Haastattelija Fareed Zakaria painosti sitä, miksi vuoden 2015 sopimus ei johtanut jännitteiden ja uuden yhteistyön lieventämiseen Iranin kanssa, herra Sullivan hylkäsi ajatuksen, että Obaman hallinnolla olisi odotuksia ydinohjelman rajoittamisen lisäksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *