Italia suree maahanmuuttajan elämää

Rooma – Hän oli maahanmuuttaja, joka tunnettiin menestyvänä yrityksen omistajana syrjäisessä laaksossa Pohjois-Italiassa. Mutta useimmat italialaiset eivät luultavasti ole koskaan kuulleet Agitu Ideo Gudetasta vasta viime viikolla, jolloin Etiopiassa syntynyt juustotuottaja löydettiin hänen kotinsa kaadettuna.

Hänen tappamisensa teki etusivun uutiset italialaisissa sanomalehdissä, mutta kuolema suri ja tuomitsi koko maan.

Poliisi löysi nopeasti tappajan: 32-vuotiaan ghanalaisen, joka oli auttanut Gudetaa hoitamaan harvinaista vuohirotua. Hän myönsi taistelunsa rouva Gudetan kanssa tiistaina rahasta ja tappamisesta vasaralla, tutkijat ja hänen asianajajansa kertoivat.

Hänet tapettiin useless kolme päivää 43. syntymäpäivänsä jälkeen.

Ystäviensä surettua kynttilänvalossa kulkeneita kulkueita ja kunnianosoituksia rullattu sisään, syntyi muotokuva merkittävästä naisesta, joka – lukemattomien muiden maahanmuuttajien tavoin – voitti huomattavat mahdollisuudet löytää onnea Euroopasta. Sanomalehdet ja muut tiedotusvälineet ylistivät häntä integraatiomallina Italiassa.

Ja monista kertomuksista rouva Gudeta oli menestynyt menestyksekkäästi, kun hän esitti äitinsä isoäidiltä oppimansa intohimon eläintuotantoon menestyväksi yritykseksi, La Capra Felice (The Blissful Goat), joka myi vuohenjuustoa, jogurttia ja kauneudenhoitotuotteita.

Viime vuoden kesäkuussa, kun pandemia sulki myymälät kaikkialla Italiassa, hän avasi myymälän Trentossa, Italian koillisosassa Trentino Alto Adige, noin 100 mailia eli 160 kilometriä Itävallan rajalta. Kaupunki ei ole kaukana Frassilongosta, 350 asukkaan kaupungista, johon hän oli muuttanut tullessaan Italiaan vuonna 2010.

YK: n pakolaisvirasto ilmoitti lausunnossaan, että Gudeta “muistetaan ja vietetään menestyksen ja integraation mallina ja inspiroi pakolaisia, jotka taistelevat rakentamaan elämänsä”.

Etiopiassa syntynyt Gudeta oli opiskellut sosiologiaa yliopistossa Italiassa ennen paluutaan kotimaahan, jossa hän osallistui mielenosoituksiin voimakkaiden etujen pyrkimyksistä kaapata maata maaseudulla. Peläten turvallisuudestaan ​​sen jälkeen, kun jotkut hänen toveristaan ​​pidätettiin, hän pakeni Italiaan ja muutti a kaunis mutta eristäytynyt laakso, jossa paikalliset puhuvat edelleen keskiaikaista saksankielistä murretta.

“Laakso on suljettu, se on todella vaikea tilanne, ja hän otti haasteen mennä sinne ja aloittaa vuohien kasvatuksen”, sanoi Lia Beltrami, joka oli maakunnan neuvoston jäsen maahanmuutosta, kun rouva Gudeta saapui vuonna 2010. “Hän oli hyvin päättäväinen. Hän oli nainen, jolla oli tavoite, ja hän pyrki siihen eteenpäin. “

Neiti Gudeta aloitti noin 27 hehtaarin suuruisella hylätyllä maalla, jossa hän aloitti jalostuksen Piebald Mochena vuohi, rotu, joka on vaarassa sukupuuttoon Trentinossa. Hän teki suuren osan työstä itse, hoiti vuohia, valmisti juustoa ja jogurttia, työskenteli aamusta iltaan hämärään ympäri vuoden. Lyhyessä elämäkerrassa verkkosivuillaan hän selitti, kuinka hän pelästyttäisi karhuja lukitsemalla itsensä autoonsa ja käynnistämällä sähinkäisiä.

“Hän oli erittäin mielenkiintoinen, utelias”, sanoi Onofrio Rota, Italian yhden tärkeimmän ammattiyhdistyksen maatalouden päällikkö, joka oli kutsunut Gudetan tapahtumaan vuoristoalueiden väestökadosta. “Hän otti ylimääräisen haasteen olla itsenäinen ammatinharjoittaja; se oli erittäin kunnianhimoinen projekti ”alueella, joka on väestökadon edessä, hän sanoi.

Vuonna 2015 Hidas ruoka liike ylistetty Neiti Gudetan ponnistelut maatilallaan. Viime viikolla ryhmä suri hänen kuolemaansa.

Kun Gudetan liiketoiminta kasvoi, hän juurtui alueelle.

Kun naapuri hyväksikäytti häntä rotuun kohdistuvat väärinkäytökset vuonna 2018“Yhteisö kokoontui hänen puolelleen”, rouva Beltrami sanoi.

“Hän oli hyvin läsnä kaupungissa”, sanoi Frassilongon pormestari Luca Puecher. ”Hän ei koskaan ajatellut huomenna vaan ylihuomenna. Hän odotti aina innolla projekteja, ideoita, innovaatioita; hän oli täynnä ideoita yhteisölle. “

Herra Puecher kuvasi Fb-syötteessään häntä “hurrikaanina, joka hukuttaisi sinut haluun tehdä ja nähdä maailma paremmaksi paikaksi”.

Hänen kuolemansa jälkeen vapaaehtoiset ryhtyivät välittömästi huolehtimaan hänen vuohistaan, pormestari sanoi.

Neiti Gudetan ystävä Sandro Giovannini kertoi kulkeutuneensa keskiviikkona lumen läpi päästäkseen navetaan, josta löysi hyvin nälkäisiä vuohia.

Neiti Gudeta oli valinnut kovan elämän, hän sanoi.

“On vaikeaa, olet poissa koko päivän, sade tai loistaa”, herra Giovannini sanoi. “Jos sinulla on intohimo, se ei ole vaikeuksia, mutta tarvitset sitä intohimoa päästäksesi sängystä ennen aamunkoittoa kylmässä.”

Poliisi on pidättänyt Suleiman Adamsin, maatilanmiehen, joka työskenteli kesällä kesällä ja palasi auttamaan häntä kaksi kuukautta sitten.

Neiti Gudeta palkkasi usein maahanmuuttajia auttamaan häntä vilkkaimpina vuodenaikoina. Yksi maahanmuuttajia avustava paikallinen yhdistys kertoi ottaneensa harjoittelijoita odottaessaan heidän oleskelulupaansa. Rouva Beltrami sanoi, että rouva Gudeta oli auttanut häntä hankkeessa, jolla kannustettiin “maahanmuuttajia panemaan juurensa ja antamaan uutta elintoimintaa hylätyille maatiloille”.

Tapettuaan rouva Gudetan vasaralla, viranomaisten mukaan herra Adams piilotti aseen kellariin ja pakeni turvaan navetaan, jossa hän oli hoitanut vuohiaan, noin kolmen mailin päässä Frassilongosta.

Karabinierin upseerit löysivät hänet piileskelevän “vuohien joukossa”, kertoi tapausta tutkivan yksikön komentaja Michele Capurso. Herra Adams tunnusti, että he olivat taistelleet palkanmaksusta, hän sanoi.

Herra Adamsin asianajaja Fulvio Carlin vahvisti tunnustuksen. “Riita rappeutui” ja hän toimi sokeasti, herra Carlin sanoi. “Olkoon hänen pitkälti sitä, että hän pitää tätä toiminnan perusteena. Heti kun teko tehtiin, ei ollut paluuta. “

Rouva Gudetan kuolema resonoi kaikkialla Italiassa viime viikolla.

Senaattori Valeria Valente, parlamentaarisen naismurhatoimikunnan puheenjohtaja, sanoi, että tappaminen oli “naisen voiman häpäisyä, joka oli vahvistanut kykynsä paljastaa itsenäisyytensä, itsenäisyytensä alemmuudesta.”

Ihmisoikeusaktivisti ja ystävä Caterina Amicucci kertoi tavanneensa rouva Gudetan yhteisen kiinnostuksensa vuoksi oikeuskysymyksiin.

Hänen mukaansa Gudeta oli toivonut “palata Etiopiaan ja jatkaa taistelua maanomistajien oikeuksien puolesta”, mistä hän tunsi erittäin voimakkaasti.

Samaan aikaan hän oli investoinut paljon Trentinossa toteutettuun projektiin ja halusi laajentaa liiketoimintaansa suunnittelemalla avaa aamiaismajoituksen.

Joillekin rouva Gudetan kuolema oli vielä yksi surullinen huomautus traagiseen vuoteen Italialle.

“Se on ollut kauhea vuosi. Se alkoi huonosti ja loppui pahimmalla mahdollisella tavalla ”, sanoi senaattori Emma Bonino, joka esitteli Gudetan tarinaa vuonna 2017 pidetyssä maahanmuuttajanaisten konferenssissa Italiassa. “Agitun murha oli kova isku”, hän lisäsi puhelinhaastattelussa.

“Hän oli antanut elämän tälle hankkeelle, palauttanut hylätyt maat, kasvattaneet lajeja sukupuuttoon, meijeri, jota hän halusi laajentaa uudestaan. Ja nyt kaikki katosivat. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *