Saksalainen kaupunki ajattelee varovasti tulevaisuutta ilman Yhdysvaltojen syvää läsnäoloa

VILSECK, Saksa – Täällä on baari nimeltä “Cheers”, ja siellä on Halloween-juhlia, sisustettuja taloja ja temppuja lokakuussa ja kalkkunoita kiitospäivällä. Pormestarin lapsuuden muistoja ovat Hersheyn baarit, purkit maapähkinävoita ja Wrigleyn purukumia.

Seitsemän vuosikymmenen ajan amerikkalaisen elämän rituaalit ja rytmit ovat kietoutuneet Vilseckin, pienen Baijerin kaupungin lähellä Tšekin rajaa sijaitsevaan kaupunkiin, jossa asuu Yhdysvaltain Rose Barracksin sotilastukikohta. Täällä Saksan ja Yhdysvaltojen Volksfest on vuoden suurin messu, ja Saksan ja Yhdysvaltojen pitkäaikaiset siteet eivät ole määritelty “transatlanttiseksi suhteeksi”, vaan yksinkertaisesti “ystävyydeksi”.

Pormestari Hans-Mart Schertl sanoi: “Kun minulla on ongelmia, otan useless puhelimen ja soitan komentajalle”, eversti Joseph Ewers, joka johtaa Yhdysvaltain armeijan toista ratsuväen rykmenttiä ja valvoo useita tuhansia Rose-palveluksessa olevia yhdysvaltalaisia ​​palvelijoita Kasarmi perheineen. “Toivon, että Berliinin ja Washingtonin johtajilla olisi yhtä hyvät siteet kuin meillä, se helpottaa ongelmien ratkaisemista.”

Tämä lämpö on kestänyt pienet kulttuuriristiriidat, joita herra Schertl on seurannut pormestarina, kuten asioiden tasoittaminen raivokkaiden saksalaisten vuokranantajien ja heidän amerikkalaisten vuokralaistensa välillä, jotka leikkaavat lemmikkien ovet ihmisen oviin, tai joudutaan kutsumaan armeijan armeijan poliisin kamppailemaan sotilaita, jotka saada sinut saksalaisen oluen mukana.

Herra Schertl on nähnyt toistuvia komentomuutoksia tukikohdassa ja nähnyt lukemattomien palvelun jäsenten ja heidän perheidensä vuorottelevan yhtä suurisilmäisinä muukalaisina ja taaksepäin ystävinä. Mutta hän ei koskaan ajatellut kohtaavansa mahdollisuutta, että suuri osa hänen kaupunkinsa väestöstä, “amerikkalaiset kansalaiset”, voitaisiin vetää pois yön yli.

Heinäkuussa Pentagon määräsi 12 000 vetäytyminen noin 36 000 joukosta Saksassa, jonka presidentti Trump katsoi Saksa on “rikollinen” sotilasmenoista, ja hän on sittemmin vihjannut uusista nostoista.

Muutos aiheutti paniikkia Vilseckin kaltaisissa paikoissa, joissa Yhdysvaltain armeijan läsnäolo on paikallisen talouden pilari.

Tässä kuussa kongressi hyväksyi 741,5 miljardia dollaria puolustusmenojen lasku Tämä estäisi puolustusministeriötä sijoittamasta alle 34 500 palvelun jäsentä Saksaan toimittamatta ensin yksityiskohtaista selvitystä asiasta ja odottamatta sitten 120 päivää. Herra Trump vetosi laskun 23. joulukuuta, mutta parlamentti äänesti maanantaina kumoamaan hänen veto-oikeutensa, ja senaatin odotetaan äänestävän pian ohittamisesta.

“Se on suurin mahdollinen joululahja Vilseckille”, herra Schertl sanoi.

Mutta vaikka lahja toteutuisi, herra Trumpin nostaminen on muistutus siitä, että Yhdysvaltain läsnäololla ei ole takuuta.

Monille saksalaisille perheille siteet amerikkalaisiin palaavat toisen maailmansodan jälkeisiin vuosiin, jolloin Baijeri oli osa Yhdysvaltojen hallinnoimaa Saksan vyöhykettä, ja siellä olevat sotilaat toivat paitsi karkkia, musiikkia ja ripaus maailmallisuutta myös luotettavia työpaikkoja.

Kun Wolfgang Dagner valmistui lukiosta vuonna 1983, hänen täytyi ansaita rahaa ennen yliopiston aloittamista. Isänsä ja isoisänsä jalanjälkiä seuraten hän aloitti armeijan palveluksessa Grafenwöhrissä, Vilseckin vieressä sijaitsevassa kaupungissa, jossa asuu suuri sotilaskoulutusalue..

“Halusin ottaa vuoden vapaata ennen kuin menin opiskelemaan, mutta nautin työstä niin paljon, että jäin”, kertoi Dagner, nyt 56.

Ennen vuotta 1990 Yhdysvaltojen Saksan tukikohdat työllistivät noin 120 000 paikallista, mutta useat tukikohdat suljettiin kylmän sodan päättyessä. Nykyään noin 12 000 ihmistä Saksassa työskentelee amerikkalaisten laitteistojen parissa.

Herra Dagner työskentelee nyt neuvostossa, joka edustaa yli 400 tukikohdissa työskentelevää tuki- ja logistiikkatyöntekijää, ja jonka virallisiin tehtäviin kuuluu joukkojen ruokkiminen, toimistojen, kodeiden ja laitteiden korjaaminen, liikkeiden järjestäminen ja varusteiden toimittaminen saapuessaan.

Epävirallisesti he toimivat kulttuurin kääntäjinä ja tarjoavat ohjeita siitä, milloin ja missä on tarkoituksenmukaista käyttää perinteistä baijerilaista pukua, vinkkejä siitä, mistä löytää Oktoberfestin juhlat ja varoituksia “massan” tai hieman alle 1 litran oluen vahvuudesta .

“Meidän on kerrottava heille, että baijerilaiset eivät aina käytä dirndl ja lederhosen”, sanoi Andrea Orr, joka työskentelee armeijanvaihtokaupassa Grafenwöhrissä. “Ja että Oktoberfest ei ole useless Münchenissä, vaan se tapahtuu monissa pienemmissä kaupungeissa ja kylissä.”

Alkoholin aiheuttamat tapaukset eivät yleensä lisäänny, ja kun ne tapahtuvat, paikallisen ja sotilaspoliisin pitkäaikainen yhteistyö auttaa pitämään rauhan kaikilla puolilla, pormestari sanoi.

Jotkut Yhdysvaltain joukot, jotka ovat saapuneet Vilseckiin Irakiin tai Afganistaniin lähetettyjen lähetysten jälkeen, ovat puhuneet avoimesti kokemuksistaan, joista monet ovat traumaattisia, ja taistelun vaikutuksista heidän elämäänsä. Maissa, jonka omat joukot ovat suurimmaksi osaksi näkymättömiä ja jossa heidän palveluksestaan ​​ulkomaisten konfliktien yhteydessä käydään useless vähän julkista keskustelua, amerikkalaiset ovat tehneet sodan arvet tuntuviksi saksalaisille naapureilleen, kertoi Grafenwöhrissä varttunut ja nyt työskentelevä Martin Möschter. pohjaan.

Lapsena rouva Orr kuuli tankkien jylinän ohiessaan Vilseckin ulkopuolella käymänsä päiväkodin ohi. Lapset juoksivat reunakivelle toivoen, että sotilaat heittäisivät heille suklaata tai purukumia, hän sanoi.

Aikuisena hän meni naimisiin amerikkalaisen sotilaan kanssa ja muutti Yhdysvaltoihin useita vuosia, ennen kuin palasi alueelle, jossa hän kasvoi. Nyt hän on eronnut ja omistaa oman kodin kylässä, mutta on huolissaan siitä, että jos tukikohta suljettaisiin, hänen olisi pakko myydä se.

Dagner kertoi olevansa huolissaan kasvavasta joukosta houkuttelevia perustöitä, joita paikalliset eivät täytä, kun joku jää eläkkeelle, tai jotka edellyttävät turvallisuusselvitystä, jonka useless Yhdysvaltain kansalainen voi hankkia. Samanaikaisesti amerikkalaiset etsivät epätoivoisesti korkeasti koulutettuja työntekijöitä, mukaan lukien insinöörit, mekaanikot ja IT-asiantuntijat.

“Ei ole mahdollista tarjota palkkojen korotuksia ja urakehitystä sellaisissa yrityksissä kuin Siemens”, herra Dagner viittasi saksalaiseen insinööritoimintaan. “Ne voivat tarjota aivan muita mahdollisuuksia kuin me.”

Tämän lisäksi herra Trumpin liikkeistä johtuva epävarmuus on vaikeuttanut avoimien paikkojen täyttämistä, hän sanoi. Yhdysvaltain armeijan Garrison Bavaria, johon Rose Barracks kuuluu, on yli 130 työpaikkoja paikallisille ihmisille – ruokapalveluista ja jakeluhenkilöstöstä mekaanikoihin ja insinööreihin – jotka ovat täyttämättä. Monet ovat olleet niin kuukausien ajan.

“Monet nuoret eivät enää näe armeijaa luotettavana työnantajana, kun otetaan huomioon kaikki ilmoitukseen liittyvä epävarmuus”, herra Dagner sanoi.

Saksan työlainsäädännön mukaisesti kaikki perustyön työpaikat kuuluvat palkkasopimuksiin, joista neuvottelevat ammattiliitto sekä Naton ja sen jäsenvaltioiden hallitusten edustajat.

“Nämä ovat hyviä työpaikkoja hyvillä palkoilla”, herra Schertl sanoi. Tämä on johtanut siihen, että armeijasta on tullut alueen suurin työnantaja, joka tarjoaa työtä noin 2500 paikalliselle asukkaalle ja osallistuu 85,7 miljoonaan dollariin paikalliseen talouteen.

Vaikka toinen ratsuväki jäisi kaupunkiin, herra Schertl sanoi, että kuluneen vuoden mullistuksen jälkeen hän keskittyy tulevina vuosina Vilseckin talouden monipuolistamiseen työturvallisuuden takaamiseksi pitkällä aikavälillä riippumatta siitä, kuka on Valkoinen talo.

Kuten monet alueen saksalaiset, hän sanoo, että pahimmassa tapauksessa skenaario olisi, että amerikkalaiset siirtyisivät yhden yksikön majoituksesta Rose Barracksiin monien vuosien ajan vaihtuviin yksiköihin lyhyeksi ajaksi. Tällöin joukot ja heidän perheensä eivät olisikaan tarpeeksi kauan vaatiakseen paikallisia tavaroita ja palveluja – mutta riittävän kauan pitääkseen korvia jakavat elävän tulen harjoitukset.

“Sopimus on aina ollut vastineeksi siitä, meillä on hyvät vankat työpaikat ja kulttuurien välinen vaihto”, Schertl sanoi. “Jos ne menisivät ja useless melu ja saasta jäävät, on vaikeampi pitää yllä nykyistä tukitasoa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *