Paavi Francis jättää uudenvuoden palvelut jalkojen kunnon takia

Rooma – Vatikaani ilmoitti torstaina, että paavi Franciscus ei johtaisi uudenvuodenaaton ja uudenvuodenpäivän jumalanpalveluksia Pietarinkirkossa johtuen selän ja jalkojen kipua aiheuttavasta leimahduksesta.

Vatikaanin edustaja Matteo Bruni sanoi lausunnossaan, että Francis kärsi “kivuliaasta iskiasista”, ja ohittaa sekä perinteiset vuoden lopun juhlat torstai-iltana että perjantai-messut. Mutta hän sanoi, että paavi johtaisi perinteistä Angeluksen rukousta ja puhetta apostolisesta kirjastosta perjantaina keskipäivällä.

Kaksi pääpalvelua johtavat muut Vatikaanin virkamiehet.

Francis paljasti ensimmäisen kerran kärsivän iskiasista vuonna 2013, neljä kuukautta pontifikaatissaan, kertoen toimittajille, että se oli pahinta, mitä hänelle oli tapahtunut hänen alkuaikoina paavina. “Istuin nojatuolissa tekemään haastatteluja, ja se sattui”, hän sanoi tuolloin. “Iskias on erittäin tuskallinen, tuskallinen! En halua sitä kenellekään! “

Italialainen katolinen uutislehti raportoitu vuonna 2017 että paavi oli saanut hierontaa ja injektioita sairaudesta. Vatikaani ei tuolloin vahvistanut raportteja.

Paavi on toimittanut osoitteensa apostolisesta palatsista loppuvuoden lomien aikana, koska Italia on lukkiutunut ja liikkuminen on rajoitettua. Perinteisesti uskolliset parveilivat Pyhän Pietarin basilikaan ja sen edessä olevalle aukiolle palveluja ja Angelus-rukousta varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *