Räjähdys ilmoitettiin Jemenin lentokentällä uuden hallituksen saapuessa

ADEN, Jemen – Jemenin eteläisen Adenin kaupungin lentokentällä tapahtunut suuri räjähdys tappoi keskiviikkona ainakin 16 ihmistä vähän ennen kuin kone, jolla kulki uusia valtion virkamiehiä, laskeutui sinne, virkamiehet sanoivat.

Räjähdyksen lähde ei ollut heti selvä, eikä yksikään ryhmä ottanut vastuuta räjähdyksestä.

Kukaan hallituksen koneessa ei loukkaantunut, mutta paikan päällä olevat virkamiehet sanoivat nähneensä ruumis makaamassa asfaltilla ja muualla lentokentällä. Virkamiehet puhuivat nimettömänä, koska heillä ei ollut valtuuksia puhua tiedotusvälineille.

Hallituksen koneessa ollut Jemenin viestintäministeri Naguib al-Awg sanoi kuulleensa kaksi räjähdystä, mikä viittaa siihen, että ne olivat hyökkäyksiä. Pääministeri Maeen Abdulmalik Saeed ja muut virkamiehet visattiin nopeasti pois lentokentältä kaupungin presidentin palatsiin.

“Olisi ollut katastrofi, jos konetta pommitettaisiin”, herra al-Awg sanoi ja vaati, että kone oli hyökkäyksen kohde, koska sen piti laskeutua aiemmin.

Adenin terveysviraston apulaispäällikkö Mohammed al-Roubid kertoi, että räjähdyksessä kuoli vähintään 16 ihmistä ja 60 haavoittui.

Sosiaalisessa mediassa jaetuista kuvista näkyi raunioita ja lasinsirpaleita, jotka olivat hajallaan lentokentän rakennuksen lähellä, ja ainakin kaksi elottomaa ruumista, joista toinen oli hiiltynyt, makaamassa maassa. Toisessa kuvassa yksi mies yritti auttaa toista repeytyneillä vaatteilla nousemaan maasta.

Ministerit olivat palaamassa Adeniin vannottuaan viime viikolla osana uudelleenjärjestelyä kilpailevien eteläisten separatistien kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen. Jemenin kansainvälisesti tunnustettu hallitus on työskennellyt enimmäkseen itse asettamasta pakkosiirtolaisuudesta Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa vuonna 2014 alkaneen sisällissodan aikana.

Jemenin saartettu presidentti Abed Rabbo Mansour Hadi pakkosiirtolaisuudessa Saudi-Arabiassa ilmoitti hallituksen muutoksista aiemmin tässä kuussa.

Sitä pidettiin merkittävänä askeleena kohti vaarallisen kuilun sulkemista herra Hadin hallituksen ja eteläisten separatistien välillä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tukemana. Saudi-Arabian tukema hallitus on sodassa Iranin liittoutuneiden Houthi-kapinallisten kanssa, jotka hallitsevat suurinta osaa Pohjois-Jemenistä sekä maan pääkaupunkia Sanaa.

Viime vuonna Houthit ampuivat ohjuksen Yhdistyneille Arabiemiirikunnille uskollisen miliisin uusien taistelijoiden sotilasparaadiin Adenin sotilastukikohdassa, tappamalla kymmeniä.

Arabiemiirikunnan köyhin maa Jemen on ollut sisällissodassa vuodesta 2014, jolloin shii-houthien kapinalliset valloittivat pohjoisen ja Sanaan. Seuraavana vuonna Saudi-Arabian johtama sotilaskoalitio puuttui sotaan houtheja vastaan ​​ja palautti herra Hadin hallituksen valtaan.

Sota on tappanut yli 112 000 ihmistä, tuhannet siviilit mukaan lukien, ja johtanut maailman pahimpaan humanitaariseen kriisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *