Norjan maanvyörymävammat 10 ja jättää tusinan puuttuvan

Ainakin 10 ihmistä loukkaantui ja 12 ihmistä puuttui keskiviikkona maanvyörymän jälkeen kylässä noin 30 mailia koilliseen Oslosta, jonka Norjan pääministeri Erna Solberg sanoi olevan yksi maan historian pahimmista.

Yli 700 ihmistä evakuoitiin Askin kylästä ja vähintään viisi sairaalahoitoa, joista yksi sai vakavia vammoja, poliisi sanoi. Pelastajien rajallinen pääsy tapahtumapaikalle oli rajallinen, koska maa liikkui edelleen keskiviikkoiltana.

Maanvyöryminen nieli useita koteja, ja “paikan päällä on käynnissä laajamittaisia ​​pelastustöitä”, poliisi sanoi a lausunto. Alueen etsimisessä käytettiin helikoptereita ja droneja, ja oli mahdollista, että jotkut maanvyörymän reunan lähellä olevat evakuoidut asunnot saattoivat vielä pudota. Poliisin mukaan keskiviikkona illasta 12 ihmistä oli lukuun ottamatta.

Solberg, joka oli paikalla, sanoi Twitterissä keskiviikkona “On sattuu nähdä, kuinka luonnon voimat ovat tuhonneet Gjerdrumin”, alueen, johon kuuluu Ask. ”Ajattelen kaikkia niitä, joihin maanvyöryminen vaikuttaa. Nyt on tärkeää, että hätäpalvelut saavat työnsä aikaan. ”

Kuningas Harald V kiitti myös hätäavustajia a lausunto. “Ajattelen kaikkia niitä, jotka ovat kärsineet, loukkaantuneet tai jotka ovat menettäneet kotinsa ja elävät nyt pelossa ja epävarmuudessa katastrofin laajuudesta”, hän sanoi.

Kristin Helleso-Knutsen kertoi kansakunnan yleisradioyhtiölle NRK: lle, että hän, hänen teini-ikäinen poikansa ja koira heräsivät kello four paikallista aikaa ja huomasivat, että heidän pihansa oli kadonnut reikään.

“Tämä oli kotimme!” hän sanoi. “Olemme menettäneet kaiken omistamamme.”

Poliisin mukaan Norjan armeija avustaa pelastusoperaatiossa. Humanitaarinen järjestö Norjan kansantuki ilmoitti lähettäneensä yhdeksän ambulanssia ja 40 miehistön jäsentä auttamaan operaatiota.

High quality Lodge Olavsgaardin johtaja Geir Fjellheim sanoi, että hotellissa asui noin 300 Askista evakuoitua ihmistä. Hän sanoi, että poliisi oli kertonut hänelle antamasta lisätietoja.

Maanvyörymät Norjassa ovat suhteellisen harvinaisia, mutta kesäkuussa maan pohjoisosassa tapahtunut maanvyörymä pyyhkäisi mereen vähintään kahdeksan rakennusta aiheuttaen merkittäviä vahinkoja, mutta ei vammoja.

Jacey Fortin osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *