Ison-Britannian parlamentti hyväksyi Brexit-kaupan

LONDON – Hyväksyntä a kauppasopimus Ison-Britannian ja Euroopan unionin välillä kiirehti Ison-Britannian parlamentin läpi useless keskiviikkona, kiirehtiä päätöksiä Brexit-saagasta, joka on jakanut britit ja kouristellut heidän politiikkaansa yli neljän vuoden ajan.

Alahuone hyväksyi ylivoimaisesti Brexit-kauppasopimuksen 521 äänellä ja 73 lähettämällä sen parlamentin ylimpään parlamenttitaloon, jossa ratifiointia odotetaan myös myöhemmin päivällä.

Lainsäätäjät, jotka on kutsuttu tehtävälomastaan, hyväksyivät sopimuksen harkittuaan yli 1200 sivua tiheää lakitekstiä, joka muokkaa Britannian ja Method-Euroopan välistä suhdetta tulevina vuosikymmeninä ja saa aikaan suurimman muutoksen maan kauppasuhteissa viime aikoina. historia.

Huolimatta siitä, ettei aikaa ollut tarkastuksiin, alahuoneen välisen sopimuksen helppous oli jyrkässä ristiriidassa monien veitsen äänioikeuksien kanssa, jotka pidettiin ennen viime vuoden vaaleja, kun parlamentti oli ristiriidassa Brexitin kanssa.

Kauppasopimus, jonka pääministeri Boris Johnson solmi torstaina, tehtiin 11 kuukautta kestäneiden neuvottelujen jälkeen ja tarjoaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle tullittoman pääsyn Euroopan markkinoille. Sen on määrä tulla voimaan perjantaina.

Siinä vaiheessa Britannia jättää Euroopan unionin sisämarkkinat ja tulliliiton katkaisemalla taloudellisen integraation viime vuosikymmeninä muodostuneen blokin kanssa osana valtavaa kauppaa. Britannia lopetti virallisesti blokin poliittiset rakenteet tammikuussa, mutta päätti pysyä taloussääntöjensä alaisuudessa vuoden loppuun asti, kunnes kauppasopimus on voimassa.

Konservatiiviset lainsäätäjät, mukaan lukien joukko kovan linjan Brexitin kannattajia, ovat nousseet kaupan taakse, jonka johtaja Johnson sai. Hän voitti maanvyörymän viimeisimmissä vaaleissa voiton luvattuaan suhteellisen kaukaisen taloudellisen suhteen blokin kanssa ja kansallisen itsemääräämisoikeuden asettamisen etusijalle.

Jopa opposition työväenpuolue määräsi lainsäätäjät tukemaan sopimusta sillä perusteella, että se on parempi kuin ei mitään, vaikka useat sanoivat kieltäytyvänsä äänestämästä sopimuksen puolesta, joka luo uusia esteitä kaupalle Euroopan kansojen kanssa.

Kriitikot huomauttavat, että Johnsonin kauppa ei turvaa juurikaan Britannian tärkeälle palvelualalle ja merkitsee lisä byrokratiaa Method-Eurooppaan vieville brittiläisille yrityksille, joiden on tehtävä miljoonia muita tulli-ilmoituksia.

Mutta Mr. Johnson saavutti poliittisen tavoitteensa lisäämällä maan kykyä käyttää suvereniteettiaan ja tehdä päätöksiä ilman, että Euroopan unionin toimielimet, kuten tuomioistuin, rajoittavat sitä.

“Otettuamme takaisin rahojemme, rajojemme, lakiemme ja vesiemme hallinnan poistumalla Euroopan unionista 31. tammikuuta, tartumme nyt tähän aikaan luodaksemme upean uuden suhteen vapaakauppaan ja ystävälliseen yhteistyöhön perustuvien eurooppalaisten naapureidemme kanssa, ”Mr. Johnson sanoi avatessaan keskustelun parlamentissa.

Jotkut lainsäätäjät ovat vihaisia ​​siitä nopeudesta, jolla heitä pyydettiin tekemään päätös Brexitistä – politiikasta, jonka tarkoituksena oli palauttaa valta Ison-Britannian parlamentille.

Mutta keskiviikkona parlamentille esitettiin tosiasiallisesti valinta “ota tai jätä”. Työväenpuolueen johtaja Keir Starmer kuvasi Johnsonin sopimusta “ohueksi sopimukseksi”, jolla oli monia puutteita, mutta lisäsi, että “ohut sopimus on parempi kuin ei sopimusta”.

Äänestäminen sitä vastaan ​​johtaisi kaoottiseen repeämään lohkon kanssa viikon lopussa, kun taas sopimuksen tukeminen antaisi perustan parempien suhteiden rakentamiselle, hän lisäsi.

Sopimus on saanut väliaikaisen hyväksynnän Euroopan unionilta, ja äänestyksen odotetaan tulevan Euroopan parlamentissa ensi kuussa. Johnsonin on tarkoitus allekirjoittaa sopimus keskiviikkona iltapäivällä, joten parlamentin päätös olla hyväksymättä asiakirjaa saisi maan oikeudelliseen epävarmuuteen.

Edellytyksenä on, että Home of Lords hyväksyy sen, prosessin odotetaan valmistuvan keskiyön ympäri.

Sopimuksessa on monia arvostelijoita. Troolarilaivastojen edustajat ovat syyttäneet herra Johnsonia harhautumisesta Euroopan unioniin kalastusoikeuksien takia, ja yritysjohtajat murehtivat kaupasta aiheutuvista lisäkustannuksista ja hallinnollisista rasitteista sekä siitä, että palvelualalla, joka ei ole juuri saavutettu noin neljä viidesosaa Britannian taloudesta.

Vaikka Euroopan unioni vie enemmän tavaroita Britanniaan kuin tuonti, päinvastoin pätee palvelut.

Niiden joukossa, jotka sanoivat tukevansa sopimusta, mutta varauksin, oli Theresa Could, entinen pääministeri, joka menetti työpaikkansa sen jälkeen, kun hän ei useaan otteeseen suostuttanut parlamenttia tukemaan hänen suunnitelmaansa erottaa Iso-Britannia blokista.

Rouva Could hyökkäsi työväenpuoluetta vastustamaan hänen suunnitelmaansa vuodesta 2019 lähtien ja huomautti aukkoihin Johnsonin sopimuksessa.

“Meillä on kauppaa koskeva sopimus, joka hyödyttää EU: ta, mutta ei sellaista palvelusopimusta, josta olisi ollut hyötyä Yhdistyneelle kuningaskunnalle”, hän sanoi.

Ian Blackford, Skotlannin kansallisen puolueen lainsäätäjien johtaja Ison-Britannian parlamentissa, sanoi, että sopimus merkitsisi viejille “lisää byrokratiaa”.

Mutta Brexitin kannattajat ylistivät pääministeriä keskittyen suvereniteettiin eikä talouteen.

William Money, konservatiivinen lainsäätäjä, joka on viettänyt uransa vastustamalla Euroopan yhdentymistä, kuvasi sopimusta “todellisena käännekohtana historiassamme” ja sanoi, että Mr. Johnson oli “pelastanut demokratiamme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *