Ilmastopöytä odottaa vuotta 2021

Occasions Insider kertoo kuka olemme ja mitä teemme, ja antaa kulissien takana oivalluksia siitä, miten journalismimme muodostuu.

Kuinka myrskyinen oli vuosi 2020 ilmastorintamassa? Se oli vuosi, jolloin kosteikot palivat. Etelä-Amerikkaa, Australiaa ja Amerikan länsimaita pilaavien tulipalojen lisäksi yhteisöt ympäri maailmaa jäivät kuohumaan äärimmäisistä kuumuuksista, ennätyksellisistä myrskyistä ja nousevista meristä. Timesin ilmastopöytä, jossa on yli tusina tutkijaa, tiedettä, politiikkaa ja visuaalisia toimittajia, kertoi kaiken. Vuoden 2021 lähestyessä ilmastotoimittaja Hannah Fairfield tarjosi enemmän näkökulmaa tapahtumiin ja edessä oleviin.

Vuonna 2020 näyttää siltä, ​​että olemme kokeneet sen, mistä tiedemiehet ovat varoittaneet – äärimmäinen sää monilla rintamilla ja vakavammat ilmastoon liittyvät katastrofit. Sinä ja tiimisi olet käsitellyt tätä koko ajan. Mutta yllättikö tämä vuosi silti sinut?

Vuosi alkoi tulipaloilla Australiassa, ja koko vuoden näytti siltä, ​​että maapallon alueet olisivat liekkejä ja huipentuivat Kalifornian pahin kulo-kausi ja infernos paikoissa, jotka palavat harvoin. Samaan aikaan Atlantilla oli enemmän merkittäviä trooppisia myrskyjä kuin koskaan aiemmin.

Ilmastopöytä kattaa kaikki ilmastonmuutokseen liittyvät katastrofit, kuten kuivuus, metsäpalot, voimakkaat hurrikaanit ja äärimmäiset sateet. Tiede, joka vahvistaa suoran yhteyden näiden katastrofien ja planeetan nopean lämpenemisen välillä, on yhä selvempi, mutta vaikutukset, jotka me kaikki näimme tänä vuonna, olivat järkyttäviä.

Kuinka se vaikutti kattavuuteen?

Oli sitäkin tärkeämpää, että näytämme lukijoille kuinka erilainen tämä vuosi oli. Koska visuaalinen tarinankerronta on yksi työpöydän vahvuuksista, nojauduimme siihen käyttämällä tietojen visualisointia ja kartoitusta, drone-valokuvia ja -videoita sekä interaktiivista suunnittelua kertomaan näistä voimakkaista ja hyvin inhimillisistä tarinoista.

Aiemmin tässä kuussa John Department kirjoitti lyyrisen teoksen siitä, kuinka monet Kalifornian rakastetuimmista ja majesteettisimmista puista – sekvootit, punapuut ja Joshua-puut – tuhoutuivat metsäpaloissa, ja tutkijoiden mukaan heidän selviytymisensä on uhattuna kuin koskaan ennen. Toimme lukijoille visuaalisen todistuksen tuhosta tavalla, jota kukaan ei ollut ennen saanut.

2020 oli käännekohta monin tavoin, ja yksi niistä oli laajempi käsitys siitä, että muuttuvan ilmaston vaikutukset eivät ole vuosikymmenien päässä, vaan ne ovat jo täällä. Näemme sen kaikkialla ympärillämme. Suuri kysymys on: Kuinka voimme tehdä tarvittavat muutokset pahimpien seurausten välttämiseksi? Se on aivan mahdollista. Se vaatii useless halua tehdä se.

Onko olemassa ilmastokysymystä, joka on vielä merkittävä, mutta jonka ei ole vielä saavutettu täysimääräisesti kansalaisten keskuudessa?

Öljyn ja kaasun porauspaikoista vuotavan metaanin uhka on asia, jota me kaikki vasta ymmärrämme. On valtavia määriä metaania – uskomattoman voimakasta kasvihuonekaasua – näkymätöntä ja tarkastamatonta, vuotavaa ilmakehään. Yhdysvalloissa yhtiöt ilmoittavat näistä vuodoista vapaaehtoisesti, ja Trumpin hallinto on palauttanut tarkastusvaatimukset.

Viime vuonna ilmastotoimittaja Hiroko Tabuchi ja videokuvaaja Jonah Kessel viettivät viikkoja Permin altaassa Texasissa infrapunakameran avulla vuotojen visuaaliseen sieppaamiseen. Se, mitä he löysivät, oli hämmästyttävää. Senaattori Sheldon Whitehouse Rhode Islandista mainitsi senaatin kerroksessa esitetyn raportin vaatiakseen tutkintaa teollisuuden vaikutuksista sääntelyn purkamiseen.

Satelliitit, jotka pystyvät tunnistamaan metaanivuodot, alkavat tulla verkkoon, ja heidän löytämänsä tiedot saattavat olla erittäin paljastavia. Öljy- ja kaasukohteet ympäri maailmaa – joista monet on hylätty vuosikymmenien ajan tai kauemmin – voi olla yksi suurimmista realisoitumattomista ilmastouhista.

Joka vuosi näyttää tuovan osuutensa surkeaista ilmastouutisista. Onko mikään vaikuttanut sinusta kuluneen vuoden aikana positiivisena, olipa kyse innovaatiosta tai muusta kehityksestä?

Jotkut tämän vuoden positiivisista seikoista olivat kuinka nopeasti tarinoilla voi olla vaikutusta. Yksi merkittävä visuaalinen projekti, jonka teimme tänä vuonna, keskittyi siihen, miten historiallinen rasistinen asumispolitiikka on lähtenyt kauhea perintö, jota ilmastonmuutos pahentaa entisestään. Koko maassa 1930-luvulla liittovaltion virkamiehet “muuttivat” tiettyjä kaupunginosia ja merkitsivät ne riskialttiiksi investoinneiksi usein useless siksi, että asukkaat olivat mustia.

Nykyään nämä samat kaupunginosat ovat kesän kuumimpia osia. Perintö investoinneista on jättänyt heille vähemmän puita ja paljon lämpöä vangitsevaa jalkakäytävää. Kartat ja tiedot olivat jyrkät: Jotkut aiemmin viivatut naapurustot ovat keskimäärin jopa 12 astetta kuumempia kuin valkoisemmat, varakkaammat kaupunginosat, jotka suosivat investointeja 1930-luvulla. Se voi tarkoittaa eroa epämiellyttävän kuuman ja tappavan kuuman päivän välillä.

Mutta tarinamme takia jotkut kaupungit yrittävät kääntää sen. Sillä on jo suora vaikutus Richmondissa, Va., Kaupungissa, joka näkyi näkyvästi raportoinnissamme. Tarinan mainitsi Chesapeake Bay -säätiö apurahalla, jonka se myönsi satojen puiden istuttamiseen Richmondin alueille, ja Richmondin pormestari julkisti suunnitelman rakentaa viisi uutta “viheraluetta” kuumempiin kaupunkialueisiin.

Mitkä ovat ne kysymykset ja kysymykset, joita ilmastotiimi seuraa tiiviisti vuodesta 2021?

Ensi vuosi tulee olemaan valtava vuosi kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. Koska vuoden 2020 ilmastohuippukokous peruutettiin, seuraavalle kokoukselle Skotlannissa Glasgow’ssa marraskuussa 2021 odotetaan suuresti. Kun Pariisin sopimus allekirjoitettiin vuonna 2015, melkein kaikki maailman maat sitoutuivat tavoitteeseen tehdä yhteistyötä globaalin maailmanlaajuisen toiminnan rajoittamiseksi. lämpenee reilusti alle 2 celsiusasteeseen. Mutta kova työ – todella kova työ selvittää, miten nämä tavoitteet voidaan saavuttaa yhä nopeammin – on alkuvaiheessa. Seuraamme sitä.

Presidentti Trumpin politiikan päinvastaiseksi valittu presidentti Biden aikoo palata Pariisin ilmastosopimukseen ja pitää ilmastonmuutosta osana kaikkien kabinettien johtajuutta. Mutta hän joutuu kohtaamaan omat haasteensa. Mitkä ovat hänen suurimpia?

Herra Bidenin tavoitteena on saada Yhdysvallat päästöttömiksi vuoteen 2050 mennessä. Se on yksi muut suuret hiiltä päästävät maat ovat myös asettaneet ja jonka tiedemiehet sanovat olevan tarpeen nykyisen lämpenemisreitin muuttamiseksi – pohjimmiltaan käyrän tasoittamiseksi.

Tällä hetkellä kansakunta ei ole ollenkaan sellaisessa asemassa, että se voisi saavuttaa tavoitteen. Päästäksesi siihen, suurten muutosten on tapahduttava seuraavan 10 vuoden aikana. Mahdollisimman paljon on oltava sähköä: autot, kuorma-autot, kodin ja rakennuksen lämmitys sekä suuret teollisuuden osat. Sitten uusi tuuli- ja aurinkovoima on tuotava verkkoon vastaamaan lisääntyneeseen tarpeeseen, ja energiaverkon on kasvava valtavasti uuden tarjonnan huomioon ottamiseksi. Se on valtava haaste, ja Bidenin hallinnon on selvitettävä, kuinka rakentaa poliittinen tahto sen toteuttamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *