Työnantajat kamppailevat käyttämättömien lomapäivien hallitsemisesta.

Tyypillisenä vuonna aikakauslehden kustantajan Condé Nastin New Yorkin työntekijöiden on käytettävä lomapäiviä ennen joulukuun loppua tai menetettävä ne – yhteinen käytäntö kaikkialla Amerikassa.

Mutta joulukuun alussa yritys lähetti työntekijöille sähköpostiviestin, jossa he sanoivat, että heillä voi olla enintään viisi lomapäivää ensi vuoteen, mikä on ilmeinen tunnustus siitä, että monet säästivät lomapäiviä pandemian asettamien pitkien tuntien ja matkarajoitusten keskellä.

Condé Nast ei ollut yksin sekoittamassa vuoden lopun järjestelyjä lomarajoitteisille työntekijöille. Jotkut työnantajat ovat kuitenkin olleet vähemmän mukautuvia.

Monet yritykset, jotka jo sallivat työntekijöiden kuljettaa lomapäiviä seuraavalle vuodelle – mukaan lukien Goldman Sachs (yleensä enintään 10) ja Spotify (yleensä jopa 10) – eivät ole tunteneet tarvetta muuttaa politiikkaansa.

Sama pätee joihinkin yrityksiin, jotka maksavat työntekijöille käyttämättömistä lomapäivistään. Normal Motors ja Ford Motor, joiden tuntityöntekijät voivat noutaa käyttämättömät lomapäivät vuoden lopussa, eivät tee muutoksia.

Uutistoimisto Reutersin ammattiliiton virkamies sanoi, että yritys mainitsi kirjanpitoon liittyviä huolenaiheita käyttäessään tai menetä-käytäntönsä noudattamisessa. Ammattiliitto oli vedonnut lieventämiseen huomauttamalla, että sen sopimus antaa johdolle mahdollisuuden siirtää lomapäiviä poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Reutersin edustaja sanoi, että “Yhdysvaltojen työntekijöitä koskeva politiikkamme ei ole jo vuosien ajan sallinut käyttämättömien lomapäivien siirtämistä” ja että “työntekijöitä on muistutettu säännöllisesti tämän vuoden ensimmäisestä puoliskosta lähtien”.

Useat asiantuntijat sanoivat, että lomaetuista nousi esiin filosofinen kysymys: Onko järkevää varmistaa, että työntekijät vievät vapaata? Vai ovatko lomapäivät useless vaihtoehtoinen korvausmuoto, jota työntekijät voivat käyttää haluamallaan tavalla – olipa sitten rentoutua, täydentää tulojaan tai vetää mukanaan työn tuottavuuden muistomerkki?

Ohjelmistoyritys GitLab reagoi keväällä yli 1000 työntekijän merkittävään tuntien nousuun ns. perheen ja ystävien päivät, jossa yritys sulkeutuu estääkseen ihmisiä kirjautumasta sisään. Google, Slack ja ohjelmistoyritys Cloudera ovat aloittaneet samanlaiset käytännöt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *