Boeing 737 Max jatkaa lentämistä Yhdysvaltain matkustajilla tiistaina

Boeingin levoton 737 Max -lentokoneen odotetaan kuljettavan maksavia matkustajia taivaalla Yhdysvaltojen yli tiistaina ensimmäistä kertaa melkein kahden vuoden aikana.

Nämä matkustajat ovat American Airlinesin lennolla 718, jonka on tarkoitus lähteä Miamista heti klo 10.30 jälkeen ja laskeutua New Yorkiin klo 13.30, päättäen pitkän ja vaikean luvun Boeingille.

Max maadoitettiin maailmanlaajuisesti maaliskuussa 2019 sen jälkeen, kun Indonesiassa ja Etiopiassa kuoli 346 ihmistä kuukausittain erotetussa onnettomuudessa. Tapaturmat ja paljastukset koneen puutteista vahingoittivat suuresti yrityksen mainetta ja maksoivat sille kymmeniä miljardeja dollareita vahinkoja, hallituksen sakkoja ja menetettyjä tilauksia.

Liittovaltion ilmailuhallinto, jota lainsäätäjät ja turvallisuusasiantuntijat ovat arvostelleet huonosta työstä Maxin sertifioinnissa, viime kuussa tuli ensimmäinen merkittävä sääntelyviranomainen nostaa maadoitusjärjestyksensä ja antaa Boeingin ja Maxia käyttävien lentoyhtiöiden aloittaa tarvittavat muutokset lentääkseen koneen uudelleen.

FAA: han on sittemmin liittynyt sääntelyviranomaisia ​​Brasiliassa. Kanadan ja Euroopan ilmailuviranomaisten odotetaan noudattavan hyväksyntää viikkojen kuluessa.

Kahdessa kuolemaan johtaneessa lennossa kuolleiden perheiden mukaan Max on edelleen kykenemätön lentämään. Viime viikolla he sanoivat kirjeessään Yhdysvaltain lainsäätäjille, että “koko uudelleensertifiointiprosessi on epäilty”. Senaattikomitea antoi surkean raportin tässä kuussa kritisoiden Boeingia ja FAA: ta turvallisuuden ja valvonnan epäonnistumisista.

amerikkalainen aikoo käyttää Maxia päivittäisille lennoille Miamin kansainvälisen lentokentän ja La Guardian lentokentän välillä maanantaihin. Lentoyhtiö aikoo lisätä palvelua koko tammikuun ajan käyttämällä Maxia jopa 36 lennolle Miamista joka päivä, kerrotaan amerikkalaisten johtajien viime kuussa lähettämälle kirjeelle. Tiistain lennolle mahtuu 172 henkilöä, 16 liikeluokassa ja loput taloudellisessa.

United Airways on ilmoittanut aikovansa aloittaa Maxin käytön vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Southwest Airways, merkittävä Boeing-asiakas, jolla on kaikki 737-laivasto, on sanonut, että se ei odota lentävänsä koneella vasta toisella vuosineljänneksellä. Delta Air Strains ei käytä konetta.

Sekä Boeingin että Maxin yleisön käsitykselle on tärkeää, että lentojen ensimmäiset kuukaudet eivät sisällä suuria ongelmia. Viime viikolla Air Canada oli pakko ohjata Max-kone siirretään Arizanan Maranasta Montrealiin moottoriongelmien takia. Kone laskeutui ilman vaaratiloja Tucsonissa Arizissa, lentoyhtiö sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *