Loujain al-Halthloul, Saudi-oikeusaktivisti, saa vankeusrangaistuksen

Naiset Saudi-Arabiassa ovat olleet saa ajaa valtakunnasta lähtien kumosi kiellon kesäkuussa 2018, yksi historiallisista sosiaalisista uudistuksista vihittiin käyttöön Saudi-Arabian kruununprinssi ja tosiasiallinen hallitsija Mohammed bin Salman. Kruununprinssin alaisuudessa valtakunta on kannustanut naisia ​​työskentelemään ja löysi huoltajuusjärjestelmän se antoi naisten isille, aviomiehille tai veljille viimeisen sanan matka-, työ- ja avioliittosuunnitelmistaan.

Mutta muutosten mukana tuli jatkuva sorto niille, jotka eivät päässeet kruununprinssin linjaan, mukaan lukien kuninkaallisen perheen jäsenet, liikemiehet ja papit sekä aktivistit, mukaan lukien rouva al-Hathloul. Saatuaan kansainvälisen huomion ajokiellon uhmaaminen ja puhuessaan muista valtakunnan rajoituksista, rouva al-Hathloul ja vähintään 10 muuta aktivistia pidätettiin kuukautta ennen kiellon päättymistä, ja heitä syytettiin maanpetoksesta valtion valvomassa uutismediassa.

“Siskoni ei ole terroristi, hän on aktivisti”, hänen sisarensa Lina al-Hathloul sanoi maanantaina lausunnossaan.

“Tuomittu aktiivisuudestaan ​​MBS: n ja Saudi-Arabian valtakunnan niin ylpeästi uudistusten takia on lopullinen tekopyhyys”, hän lisäsi viitaten kruununprinssiin hänen nimikirjaimillaan.

Analyytikoiden mukaan Loujain al-Hathloulin pidätyksen ajoitus ehdotti, että hallitus halusi tehdä selväksi, että muutos virtaa Saudi-Arabian hallituksesta, ei ihmisistä.

Saudi-Arabian viranomaiset ovat hylänneet mahdollisen yhteyden rouva al-Hathlouliin kohdistuvasta syytöksestä hänen aktivismiinsa ja sanoneet sen sijaan, että hänet pidätettiin, koska hän työskenteli Saudi-Arabiaan vihamielisten ulkomaisten tahojen kanssa. Hänen laskentaansa ovat kuuluneet naisten oikeuksien vaatiminen ja huoltajuusjärjestelmän lakkauttaminen, yrittäminen hakea työtä Yhdistyneissä Kansakunnissa ja puhuminen ulkomaisten toimittajien, diplomaattien ja ihmisoikeusjärjestöjen kanssa hänen perheensä mukaan.

“On syytetty valtiosta epäystävällisistä valtioista ja luokiteltujen tietojen toimittamisesta sekä muista vastaavista asioista”, Saudi-Arabian ulkoministeri, prinssi Faisal bin Farhan, kertoi Agence France-Presse vierailun aikana Bahrainiin tässä kuussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *