1895: Marsin joustava sää Lontoossa

Luotto…Worldwide Herald Tribune

[BY THE HERALD’S SPECIAL WIRE.] LONDON, 26. joulukuuta. – Parhaimmillaan Lontoo on tylsä ​​ja autio kaupunki, jossa vietetään joulupäivää, mutta eilen sää onnistui antamaan kaupungille erityisen kurjan ulkonäön. Kadut olivat yön yli sataneen rankan sateen jälkeen märät ja mutaiset, ja sade, lumi ja ajosade putosivat ajoittain koko päivän ajan ja pitivät kadut kävijöistä puhtaampina kuin tavallisena sunnuntaina.

Tuloksena oli, että Lontoossa oli synkkä ja autio näkökohta lukuun ottamatta tuntia, jolloin uskonnollisia palveluja pidettiin. Niihin huolimatta kurjasta säästä osallistui suurelta osin. Westminsterin luostarissa, jossa dekaani oli laulupalvelu ja saarnoja, oli tungosta sekä aamulla että illalla. Pyhän Paavalin katedraalin hienot musiikilliset palvelut vetivät kaupunkiin myös valtavia seurakuntia, myös siellä dekaani.

Muut jumalat, jotka houkuttelivat suuria lomakirkkoja, olivat kappeli Royal Chapel, St.James’s; Canon Ainger, temppelikirkossa; pastori Canon Wilberforce, St. John’s, Westminster; Tohtori Parker kaupungin temppelissä ja pastori Hugh Worth Hughes kappelissaan Regent-kadun tuntumassa.

Huolimatta oven ulkopuolella tapahtuvasta harjoittelusta, lukemattomia musiikkibändejä ja laulajia piti tavata kaikissa kaupungin osissa. Muuten ei ollut mitään erityistä viitteitä siitä, että suuri vuosittainen festivaali olisi saapunut. Metropolin köyhemmillä puolilla lapsille ja ikäisille annettiin kuitenkin niukasti varoja lukuisia illallisia, aamiaisia ​​ja viihdettä.

– The New York Herald, eurooppalainen painos, 26. joulukuuta 1895.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *