Todisteiden mukaan venäläiset useless huokaavat, että valtio myrkytti Navalnyn

Moskova – Vitaly Mansky, elokuvantekijä, poseerasi Venäjän sisäisen tiedustelupalvelun pääkonttorin edessä ja heilutti ruudullisia sinisiä nyrkkeilijöitä. Poliisi pidätti hänet välittömästi.

Se oli yhden miehen mielenosoitus vastauksena lisääntyvään todisteeseen rikoksesta, joka jopa valtion väärinkäyttöön tottuneessa maassa järkytti monia venäläisiä. Oppositiojohtaja Aleksei A.Navalny sanoo, että valtio yritti salamurhata hänet istuttamalla tappavan kemikaalin hänen alushousuihinsa.

Mutta muutama tunti tiistaina pidätyksen jälkeen vapaa kävellyt herra Mansky ilmaisi myöhemmin pettymyksensä maanmiehiinsä. Kaikille online-vihan ja alusvaatteisiin liittyville meemit luonut viime päivinä Herra Navalnyn paljastukset myrkytyksestä – joita kaikkia ei ole varmistettu itsenäisesti – kaduilla ei melkein kukaan protestoinut.

Herra Navalnyn todisteet valtion järjestämästä salamurhayrityksestä “olisi pitänyt muuttaa kaikkea tässä maassa”, herra Mansky kertoi keskiviikkona aamunäytöksessään Moskovan Echolle, suositulle liberaalille radioasemalle. ”Olin pettynyt siihen, että olin siellä yksin. Luulen, että jopa 100 000 ihmistä olisi ollut liian vähän. Mutta kukaan ei tullut. “

Venäläiset elävät viime aikojen historian myrskyisimpiä aikoja, mutta suurimmaksi osaksi lomien ja pandemian välillä he laskevat päänsä. Monet pelkäävät ilmaista mitään suuttumusta peläten, että heillä on liikaa menetettävää. Toiset eivät ehkä usko, että heidän hallituksensa myrkytti herra Navalnyn.

Useless kolmasosa venäläisistä uskoo, että herra Navalny myrkytettiin, riippumaton äänestäjä Levada-instituutti, löydetty syyskuussa, ennen herra Navalnyn viimeisimpiä ilmoituksia, ja useless kolmasosa niistä uskoi hallituksen olevan mukana.

“Hän on niin pieni paista”, sanoi 81-vuotias eläkkeellä oleva öljyinsinööri Valentin Leontyev Moskovassa ja hylkäsi ajatuksen herra Navalnyn myrkytyksestä. “Mitä järkeä siinä olisi?”

Herra Navalny jatkaa toipumistaan ​​Saksassa ja lupaa palata Venäjälle. Saksassa ollessaan hän työskenteli Bellingcat, avoimen lähdekoodin tutkintaryhmä, tuottamaan raportin ja videon, josta näkyy kuinka vuotaneet puhelinrekisterit muodostuvat että venäläiset agentit olivat yrittäneet myrkyttää häntä. Maanantaina hän julkaisi uuden video- se osoittaa hänet naamioituneen venäläiseksi virkamieheksi ja poimivan puhelun kautta tunnustuksen mieheltä, jonka herra Navalny kertoi kuuluneen salamurharyhmään.

Videossa miehen kuulee sanovan, että myrkky oli istutettu Navalnyn alusvaatteiden sisään ja että hän oli selvinnyt, koska hän sai nopeaa lääketieteellistä hoitoa. Herra Navalny sanoo, että mies oli Konstantin Kudryavtsev, kemiallisen sodankäynnin asiantuntija liittovaltion turvallisuuspalvelussa, joka tunnetaan nimellä FSB, KGB: n seuraaja.

Ei ollut riippumatonta vahvistusta siitä, että herra Navalny olisi todella puhunut herra Kudryavtseville. FSB on sanonut, että herra Navalnyn video oli väärennös, jonka mahdollisti länsimainen tiedustelupalvelu.

Venäjälle ja presidentti Vladimir V.Putinille on kysymys siitä, onko herra Navalnyn myrkytyksellä pitkäaikaisia ​​seurauksia heikentämällä edelleen hallitusta yleisön silmissä – tai lisäämällä pelkoa muilta puhuvilta.

“Tämä menee säästöpossuihin, joita valtio on toteuttanut meitä vastaan”, sanoi Anastasia Nikolskaya, psykologi, joka johtaa säännöllisiä fokusryhmiä eri puolilla maata, kuvailen monien reaktioita Navalnyn tapaukseen. “Jossain vaiheessa tämä räjähtää.”

Kreml näyttää olevan valmistautumassa jännitteisiin: tällä viikolla parlamentti ryntäsi lakiesityksiä asettamalla uusia rajoituksia mielenosoituksille ja sananvapaudelle ja antamalla hallitukselle uusia valtuuksia estää ulkomaiset sosiaalisen median sivustot, kuten Fb ja YouTube. Keskiviikkona Moskovan tuomioistuin luovutti 2 vuoden keskeytetty vankeusrangaistus Moskovan piirineuvoston jäsenelle Yuliya Galyaminalle, joka oli rikkonut yleiskokouksen sääntöjä kampanjassaan Putinin perustuslain muutoksia vastaan ​​tänä vuonna.

Vaikka harvat venäläiset ovat lähteneet kaduille vastustamaan herra Navalnyn myrkytystä, hänen salamurhayrityksestään on jo tullut merkittävä tapahtuma. Oppositiojohtajan kahta videota, joissa kerrotaan hänen tapauksestaan, on katsottu YouTubessa yhteensä 38 miljoonaa kertaa. Venäjän tärkein hakukone- ja Web-yritys Yandex kuvasi myrkytystään yhdeksi vuoden haetuimmat uutiset.

“Potilas kärsii selvästi julistetusta vaino-maniasta”, Putinin edustaja Dmitri S. Peskov kertoi toimittajille tällä viikolla viimeisimmässä pyrkimyksessään hylätä herra Navalnyn väitteet. “Voidaan myös lopullisesti tunnistaa suuruuden eksytyksen tietyt osat – he sanovat, että hän vertaa itseään jopa Jeesukseen.”

Kremlin mukaan ei ole selvää, että herra Navalny myrkytettiin ollenkaan, ja että jos hän olisi, länsimaiden tiedustelupalvelut olisivat voineet olla heikentää herra Putinia. Herra Navalny kaatui kotilennolla elokuussa Siperiassa, putosi koomaan ja myöhemmin hänet lennettiin Saksaan hoitoon. Saksalainen armeijan laboratorio totesi, että hänet myrkytti Venäjällä kehitetty, sotilaskäyttöön tarkoitettu hermostoaine.

Moskovan ruokakauppakeskuksessa nimeltä Central Market, joka tarjoilee ostereita ja tryffelipohjaisia ​​hampurilaisia, useimmat haastatellut ihmiset sanoivat katsoneensa herra Navalnyn videoita muutamassa tunnissa julkaisunsa jälkeen. He sanoivat uskovansa, että poliitikko oli myrkytetty, mutta oli hämmentynyt siitä, mitä tehdä asialle – ja kieltäytyi yleisesti antamasta sukunimeään pelosta seurauksista.

Lena, 37-vuotias nainen, joka työskentelee markkinoinnissa kuntoklubilla, sanoi kunnioittavansa Navalnya, vaikka hänellä ei ollut juurikaan kiinnostusta politiikkaan. Hänen äskettäiset videonsa vahvistivat poliisin ja tiedustelupalvelujen määräävän aseman venäläisessä yhteiskunnassa, hän sanoi ja lisäsi: “Pelkään useless.”

“Sinun täytyy selviytyä näissä olosuhteissa”, hän sanoi. “Ainakin vesi on puhdasta.”

Jotkut venäläiset ovat puhuneet. Ripaus paikallisia poliitikkoja ympäri maata on allekirjoittanut kirjeitä, joissa vaaditaan rikostutkintaa.

“Olkaamme rehellisiä: ihmisten tappaminen ei ole hyvää”, sanoi Vadim Aleksejev, piirinvaltuutettu Samaran kaupungissa Etelä-Venäjällä. . “Meidän on kiinnitettävä tähän huomiota kaikin mahdollisin tavoin.”

Mutta uudet lait Sananvapauden torjuminen näyttää olevan suunniteltu lisäämään Lenan kaltaisten ihmisten pelkoa, vaikka hallitus sanoo, että ne ovat välttämättömiä länsimaiden puuttumisen torjumiseksi Venäjän sisäpolitiikkaan. Parlamentin alahuoneen valtion duuman kansalliset vaalit odotetaan järjestettävän ensi syksynä.

Yksi duuman keskiviikkona hyväksymä uusi laki kriminalisoi liikenteen estämisen. Toinen antaa hallitukselle valtuuden estää sosiaalisen median sivustot tietyissä olosuhteissa. Kolmasosa tekee online-kunnianrangaistuksesta rangaistavaksi enintään viidellä vuodella vankeudella.

Uuden laumalain takana oleva lainsäätäjä Dmitri Vyatkin sanoi Interfax uutistoimisto: “Tällaisen rangaistuksen uhka saattaa joillekin ihmisille raivoa.”

Oleg Matsnev ja Ivan Nechepurenko osallistuivat raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *