Fraserin saaren tulta syytettiin nuotio, Australian virallinen Say

MELBOURNE, Australia – Neljä ihmistä on syytetty laittomasta tulentekosta, jonka viranomaiset sanoivat aiheuttaneensa valtavia leimoja Fraserin saarella Australian koillisrannikolla lokakuussa ja lopulta tuhosi yli 210 000 hehtaaria suosittua lomapaikkaa.

Paikallisen poliisin ja puistonvartijoiden yhteisessä tutkimuksessa todettiin, että 21–24-vuotiaat miehet sytyttivät laittoman tulen leirintäalueella 14. lokakuuta. Viranomaisten mukaan tulipalo levisi sitten luoteeseen, tuhoamalla alkuperäistä kasvillisuutta ja mustaa yli puolet saaresta, josta suuri osa on kansallispuisto, joka tunnetaan nimellä Ok’gari, joka tunnetaan rannoistaan, sademetsistään ja valtavasta luonnon monimuotoisuudestaan.

Tulipalo hallittiin viime kädessä aiemmin tässä kuussa sen jälkeen, kun rankkasateet auttoivat palomiehiä hillitsemään tulen. Asukkaat sanoivat olevansa traumatisoitu savun ja nopean evakuoinnin seurauksena, mutta loukkaantumisia tai kuolemia ei raportoitu.

Paikallisviranomaisten mukaan miehet tekivät yhteistyötä viranomaisten kanssa ja tunsivat syvän katumuksensa. Myös viides mies, 17, oli läsnä, mutta alaikäisenä häntä ei ole syytetty.

“He ovat järkyttyneitä ja tuhoutuneita”, sanoi David Harbison, poliisin virkamies Maryboroughin asemalta, lähellä saarta, sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa.

“He olivat huolimattomia, mutta he eivät koskaan aikoneet näin tapahtua”, hän lisäsi. “He eivät tarkoituksella sytyttäneet tulta tulta saareen.”

Tulipalo oli toistaiseksi ensimmäinen merkittävä bushfire Australian vuotuisessa palokaudessa, jonka julmuuden tiedemiehet sanovat olevan yhä vaikeampaa ennustaa.

Viime vuonna Australian kaakkoisrannikolla tapahtuneet pensaat tappoivat 33 ihmistä, tuhosivat tuhansia koteja ja yli miljardia kotoperäistä eläintä. Maailman huomion kiinnittivät rantojen loukkuun jääneet lomailijat, joissa aamutaivas muuttui korkkimusta ja linnut putosivat taivaalta.

Tuolloin konservatiiviset australialaiset poliitikot ja tiedotusvälineet julistivat myyttiä siitä, että tulenpelittäjät olivat suurimmaksi osaksi syyllisiä liekkien julmuuteen. Kriitikot sanoivat yrittäen siirtää huomion pois ilmastonmuutoksesta. Viranomaisten mukaan salamaniskut olivat todennäköisesti vastuullinen suurimman osan tulipaloista kyseisen kauden aikana.

Vaikka ihmiset sytyttivät Fraserin saaren tulipalot, tutkijoiden mukaan oli ratkaisevan tärkeää muistaa, että kuumemmat ja kuivemmat olosuhteet ovat viime kädessä syyllisiä tulipalojen leviämisen nopeuteen ja tuhojen laajuuteen.

“Ilmastonmuutos tekee maisemista paljon alttiimpia tulelle pitkien paloaikojen ja kuivemman polttoaineen takia”, kertoi Tasogeenin yliopiston pyrogeografian ja palotieteen professori David Bowman. “Tahattomien tulipalojen riski kasvaa”, hän lisäsi.

Mutta professori Bowman sanoi, että ympäristö on edelleen herkkä tulelle, vaikka ihmisen toimintaa valvotaan tiukemmin.

“Emme voi asettaa luontoa syytteeseen, mutta voimme säännellä ihmisiä”, hän sanoi.

Monissa kansallisissa ja osavaltioiden puistoissa Australiassa, joissa kesälämpötilat ylittävät usein 100 astetta Fahrenheit-astetta, on kausittainen tai täydellinen kielto sytyttää tulenteko ympäristölle aiheutuvan riskin takia.

Tulentekot ovat suurimmaksi osaksi kiellettyjä ympäri vuoden Fraserin saarella, joka on maailman suurin hiekkasaari, ja YK on listannut sen kulttuuriperintökohteeksi ainutlaatuisen ekosysteeminsä vuoksi.

Paikalliset vartijat sanoivat, että todistajat olivat kuvanneet miehet ja merkinneet muistiin heidän ajoneuvonsa, mikä auttoi viranomaisia ​​nostamaan syytteet. Metsänhoitajat menivät tutkijoiden mukaan miesten leirintäalueelle, mutta siihen mennessä läheisessä kasvillisuudessa oli jo syttynyt liekkejä.

Seurauksena oli yhdeksän viikon taistelu liekkien sammuttamiseksi. Palomiehet, taistelevat hiekkarannalla, pommittivat aluetta laajasti. Sillä välin saaren länsipuolella sijaitsevan lomakeskuksen henkilökunta ja vieraat evakuoitiin. Läheinen Completely satisfied Valley -yhteisö, jonka asukasluku on noin 770, pääsi kapeasti tuholta.

Neljä miestä – 21-vuotias, 23-vuotias ja kaksi 24-vuotiasta Queenslandin pääkaupungin Brisbanen eteläpuolelta – ilmestyvät Hervey Bayn paikalliseen tuomarituomioistuimeen 21. tammikuuta. 17-vuotias uros käsitellään erikseen Australian Youth Justice Act -lain nojalla. Australian lakien mukaan heidän nimiä ei ole julkaistu.

Paloasiantuntija professori Bowman sanoi, että suurimmalle osalle kaupunkialueilla asuvista australialaisista voi olla vaikeaa ymmärtää, kuinka käsistä pieni tulipalo voisi tulla.

“Heille ei ole kuviteltavissa, että tulipalo voisi lisääntyä”, hän sanoi, “ja polttaa puolet maailmanperintöalueesta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *