Miksi Hongkongin aktivisti Nathan Legislation hakee poliittista turvapaikkaa Britanniassa

HONG KONG – Hongkongin demokratiaaktivisti Nathan Legislation ilmoitti maanantaina hakeneensa poliittista turvapaikkaa Isossa-Britanniassa. Vetoomus herättää todennäköisesti jännitteitä Kiinan kanssa, jos se myönnetään.

Herra Legislation, 27, pakeni Lontooseen kesäkuussa, juuri ennen kuin uusi kansallisen turvallisuuden laki antoi Hongkongille laajat valtuudet kumoaa toisinajattelut kuukausia kestäneen tulisen hallituksen vastaisen mielenosoituksen jälkeen.

Herra Legislation nousi esiin Hongkongissa opiskelijajohtajana vuonna 2014 ja vaati vapaampia vaaleja puoliautonomisella Kiinan alueella katu-mielenosoitusten ja istumapaikkojen avulla. Kaksi vuotta myöhemmin, 23-vuotiaana, hänestä tuli kuitenkin kaupungin nuorin valittu lainsäätäjä hänet hylättiin seuraavana vuonna hänen valansa muuttamisen vuoksi.

Herra Legislation oli vangittiin vuonna 2017 kolme vuotta aikaisemmin mielenosoitusten yllyttämisestä. Hänen läheinen liittolainen Joshua Wong tuomittiin yli vuoden vankeuteen tässä kuussa vuoden 2019 mielenosoituksen johdosta ja joutuu maksamaan lisäsyytöksiä aktivismistaan.

“Toivon, että läsnäoloni voi kuulostaa hälytykseltä muistuttamaan ihmisiä siitä, kuinka suuren vaaran KKP aiheuttaa yhteisille demokraattisille arvoillemme”, Legislation kirjoitti op-artikkeli ilmoitti turvapaikkatarjouksestaan ​​Guardianissa maanantaina viitaten Kiinan kommunistiseen puolueeseen.

Mr. Lawin turvapaikkahakemus Britanniassa tulee aikaan, jolloin Kiina yrittää luoda uusia kauppaliittoja Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan Unioni koska sen vastakkainasettelun Yhdysvaltoihin ei odoteta parantuvan merkittävästi Bidenin hallinnon aikana. Yhdysvallat on määrännyt matkakiellot ja taloudelliset sanktiot useiden korkean tason valtion virkamiesten johdosta Hongkongin opposition jatkuvaan tukahduttamiseen.

Heinäkuussa Kiinan valtion tiedotusvälineet syyttivät herra Lawia ja viittä muuta Hongkongin aktivistia yhteistyössä ulkomaisten joukkojen kanssa ja listasivat heidät pakolaisiksi, jotka etsittiin Kiinan ulkopuolella tehtyihin rikoksiin sovellettavan turvallisuuslain nojalla. Lokakuussa Hongkongin poliisi antoi pidätysmääräyksen Mr. Lawille kesäkuun mielenosoituksesta, johon hän osallistui ennen lähtöään kaupungista.

Herra Legislation, joka paljasti sijaintinsa vasta viikkoja Hongkongista lähdettyään turvallisuuteen liittyvien huolenaiheidensa vuoksi, sanoi olevansa valmistautunut pakolaiselämään ja että hän oli katkaissut siteensä perheeseensä välttääkseen heidän harjoittamisen.

“Kuka voi nauttia vapaudesta pelosta Kiinan voimakkaan poliittisen koneiston edessä?” hän twiittasi heinäkuussa. “Voimme valita, miten vastata tähän pelkoon.”

Kun Hongkongin mielenosoittajat pakenivat kaupungista, Kiina varoitti muita maita tarjoamasta turvapaikkaa niille, joita jotkut virkamiehet kuvasivat “väkivaltaisiksi rikollisiksi”.

Kiinan suurlähettiläs Kanadassa Cong Peiwu käski lokakuussa Kanadan virkamiehiä harkitsemaan kanadalaisten passien haltijoiden “hyvää terveyttä ja turvallisuutta” Hongkongissa ennen turvapaikan myöntämistä Hongkongin mielenosoittajille.

Kiinan vihaisista varoituksista huolimatta Britannia on siirtynyt kohti sitä, että lähes kolme miljoonaa entiseltä alueelta tulevaa ihmistä voi elää ja työskennellä maassa tiellä kohti kansalaisuutta. Ison-Britannian sisäministeri Priti Patel tapasi herra Garden 10. ja 12. joulukuuta lupasi suojella entisen Britannian siirtomaa-alueen ihmisten vapaudet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *