Kashmirin äänet ja Intia pitävät sitä normaalina hallitusalueella

SRINAGAR, Kashmir – Äänet laskettiin tiistaina ensimmäisissä Kashmirin paikallisvaaleissa sen jälkeen, kun Intian hallitus järjesti ankaran poliittisen ja turvallisuusjoukon levottomalla alueella viime vuonna. Virkamiehet tervehtivät vankkaa äänestysaktiivisuutta merkkinä demokratian palauttamisesta, mutta useless vähän Kashmirissa tuntuu normaalilta.

“Äänestys osoittaa, että demokratia on elossa ruohonjuuritasolla”, alueen ylin virkamies BVR Subrahmanyam kertoi toimittajien ryhmälle. “Ihmiset, jotka arvostavat omaa elämäänsä, ovat näkyviä, tuntuvia.”

Vaalit – äänestys maaseudun kehittämisestä vastaavien virkamiesten valitsemiseksi – kutsuttiin yhtäkkiä, jolloin puolueille annettiin useless viikko aikaa rekisteröidä ehdokkaat ennen kahdeksan vaiheen äänestysten ensimmäisen kierroksen alkamista marraskuussa, poliittiset johtajat sanoivat. Monet merkittävät Kashmirin poliitikot ja julkisuuden henkilöt ovat edelleen vangittuina ilman turvautumista tai uhattuna. Ja sadat tuhannet Intian Hindu-nationalistisen hallitsevan puolueen, Bharatiya Janata -puolueen, poliittiset työntekijät matkustivat alueen läpi kuljettamalla lippuja ja kylttejä toivoen voivansa esiintyä voimakkaasti enimmäkseen muslimialueella, jolla sitä on perinteisesti vihattu.

BJP-niminen puolue näytti tunkeutuneen voittamalla vähintään kolme paikkaa ja johtamalla useita kymmeniä kilpailuja 280-paikkaisessa piirin kehityneuvostossa. Mutta osa äänestäjien sitoutumisesta näytti johtuvan enemmän uhmasta kuin tyydytyksestä.

“Emme koskaan halua BJP: n olevan vallassa Kashmirissa”, sanoi 21-vuotias Kulsoom Chopan, joka lämmitti kätensä koripolttimen yli odottaessaan äänestystä julkisessa poikien lukiossa Bandiporassa, pohjoisessa kaupunginosassa. Himalaja ja Aasian toiseksi suurin makeanveden järvi. “Emme koskaan äänestäisi Intiaa.”

The New York Occasions oli osa pientä kansainvälisten tiedotusvälineiden ryhmää, joka sai käydä Kashmirissa tiukasti kontrolloidulla, hallituksen järjestämällä matkalta kyselyjen esittelemiseksi.

Nämä suhteellisen pienten osuuksien vaalit olivat ensimmäinen kerta, kun Intia on sallinut ulkomaiset toimittajat Jammuun ja Kashmiriin elokuun 2019 jälkeen, jolloin pääministeri Narendra Modin hallitus kumosi perustuslain säännöksen se antoi alueelle jonkin verran poliittista autonomiaa. Jammu ja Kashmir, joka oli aiemmin Intian ainoa muslimeja hallitseva valtio, on nyt liittovaltion alue, jota hallitsee suoraan Intian hallitus.

Herra Modi sanoi tuolloin, että Kashmirin erityisasema on auttanut ruokkimaan 30-vuotiaita aseellisia separatistitaisteluita, jotka johtivat kymmenien tuhansien turvallisuusjoukkojen, kapinallisten ja siviilien kuolemaan, ja oli este ulkopuolisille sijoittajille.

Pandemia iski kuitenkin samalla tavalla kuin turvallisuuden tukahduttaminen helpotti. Kashmirin matkailuun perustuva talous ja kansalaisyhteiskunta ovat nyt romahtamisen partaalla: Puolentoista vuoden kuluttua ei uusia yksityisiä investointeja Kashmiriin, ja poliisiviranomaisten mukaan militanttiryhmien värväys on lisääntymässä.

Aktivistien mukaan sadat ihmiset, mukaan lukien separatistit, poliittiset maltilliset, kansalaisyhteiskunnan puolustajat ja toimittajat, ovat vankilassa viime vuoden pyyhkäisyn jälkeen. Turvallisuusjoukkojen syytteet kidutuksesta olivat yleisiä.

Tässä pelon ja epävarmuuden ilmapiirissä BJP on tehnyt suuren työntymispaikan Kashmirin laaksoon, joka on separatistisen taistelun keskus.

“Olemme vasta lentoonlähtövaiheessa”, sanoi Ghulam Mohammad Mir, BJP: n Kashmirin edustaja ja ehdokas kehitysneuvoston vaaleihin laakson Kupwaran alueella.

“Meillä on tuhansia vaalialueita jokaisessa laakson nurkassa ja kulmassa, avoimina ja lippuina”, hän sanoi.

Seitsemän BJP-puolueen työntekijää on tapettu vuonna 2020, ja militantit ampuivat ja loukkaantuivat puolueeseen kuuluvan ehdokkaan marraskuussa, Jammun ja Kashmirin poliisin mukaan.

Päivinä ennen Intian hallitusta yksipuolisesti riisui Kashmirin autonomian, Herra Modi lähetti tuhansia armeijan joukkoja tukahduttamaan ennakoidut levottomuudet.

Tunnettuja Kašmirin poliitikkoja, mukaan lukien Kashmirin entiset pääministerit, joitain heidän sukulaisiaan ja muita oppositiopuolueen johtajia, pidätettiin ja pidätettiin kuukausien ajan hallituksen taloissa. Matkapuhelin ja Web-yhteys estettiin.

Intian korkeimman oikeuden käsiteltävänä on edelleen tusina vetoomusta, joissa kyseenalaistetaan muutoksen perustuslaillisuus.

Pidätettyjen joukossa olivat voimakkaan alueellisen puolueen johtaja Mehbooba Mufti sekä toisen vaikutusvaltaisen ryhmän johtaneet isä ja poika Farooq ja Omar Abdullah. Heidät on sittemmin vapautettu, mutta kun The Occasions otti heihin yhteyttä, he sanoivat, etteivät he pystyneet antamaan haastatteluja. Lauantaina ilmoitettiin, että Intian hallitus tutkii Farooq Abdullahia rahanpesusyytteistä.

Painostuksesta huolimatta rouva Mufti -puolueen nuorisojohtaja Waheed ur Rehman Para pudotti BJP-kilpailijansa Pulwaman levottomalla eteläosalla Jammun vankilakammiosta, jossa häntä syytetään olevan yhteydessä militantteihin. Hän ja hänen perheensä kiistävät syytöksen.

Mohamed Bhat juoksi itsenäisenä ehdokkaana Bandiporassa osana Gukpar Alliancea, Farooq Abdullahin johtamaa oppositiopuolueiden koalitiota, joka lupasi palauttaa Kashmirin autonomian.

“Aiemmin Kashmirissa oli demokratiaa, mutta kumoamalla se poljettiin”, herra Bhat sanoi puhuessaan romutetusta perustuslaillisesta määräyksestä. “Olemme yhdistyneet palauttamaan erityisaseman”, hän sanoi.

Hasdain Masoodi, Intian parlamentin jäsen Abdullahin puolueesta, valitti kiireestä, jolla keskushallinto päätti yksipuolisesti järjestää kehitysneuvoston vaalit.

“Meille ei annettu yhtäläisiä toimintaedellytyksiä”, hän sanoi. ”Kampanjaa ei ollut lainkaan. Suurimman osan ajasta meiltä joko evättiin lupa tai vanhemmat johtajat suljettiin. “

Masoodi, joka toimi aiemmin Jammun ja Kashmirin ylituomarina ennen liittymistään Abdullahin puolueeseen, koalitiokumppanit eivät kyenneet vetämään ehdokkaita, mutta asettivat heidät joka tapauksessa välttääkseen kentän jättämisen avoimeksi BJP: lle

“He tekivät siitä kansanäänestyksen” muutoksesta Kashmirin poliittiseen asemaan, hän sanoi BJP: stä

Intian ylin poliisi Dilbag Singh kielsi, että oppositiopuolueilta evättiin lupa kampanjatapahtumiin. Hän kiisti myös syytökset poliisin kiduttamista.

Mr. Singh sanoi, että sadoista ihmisistä, jotka pidätettiin elokuussa 2019, useless 155 pysyi vangittuna Kashmirissa ja muissa Intian vankiloissa.

”Tänään olemme osoittaneet maltillisuutta. Yhtään luotia ei ole ammuttu, siviilejä ei ole tapettu ”, Mr. Singh sanoi. “Se on tosiasia – anna heidän todistaa sen toisin.”

Showkat Nanda osallistui raportointiin Srinagarilta ja Sameer Yasir New Delhistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *