Protestien edessä Pakistan sanoo, että raiskaajia voidaan kastroida kemiallisesti

KARACHI, Pakistan – Kun itäisen Lahoren ylin poliisiviranomainen sanoi sen nainen, joka raiskattiin autioilla oli osittain syyllinen hyökkäykseen, tuhannet mielenosoittajat ryntäsivät kaupungin kaduilla. Nyt vastauksena kuukausien protestiin hallitus on hyväksynyt toimenpiteen, jonka mukaan raiskauksesta tuomitut miehet voidaan tuomita kemialliseen kastraatioon.

Presidentti Arif Alvin toimiston ilmoittamassa asetuksessa määrätään myös kriisikeskusten perustamisesta raiskauspakettien käsittelemiseksi kuuden tunnin kuluessa hyökkäyksestä ja erityistuomioistuimilta, joiden on tutkittava tapaukset neljän kuukauden kuluessa.

Pääministeri Imran Khan oli luvannut nopeuttaa raiskauksista eloonjääneiden oikeutta vastauksena useisiin hyökkäyksiin, jotka ovat herättäneet vaatimuksia, että hallitus määrää kuolemanrangaistuksen raiskaustapauksissa.

Herra Khan ja hänen kabinettinsa hyväksyivät lainsäädännön viime kuussa, ja herra Alvi allekirjoitti sen tiistaina. Parlamentin on hyväksyttävä se neljän kuukauden kuluessa, jotta se pysyy voimassa.

Lahoreen ulkopuolella valtatiellä hyökänneen naisen polttoaine oli loppunut matkan aikana lastensa kanssa syyskuussa. Hän kutsui poliisin apua, mutta ennen heidän saapumistaan ​​ilmestyi kaksi miestä, jotka vetivät hänet ja hänen lapsensa autosta ja raiskasi naisen läheisellä kentällä.

Jälkeenpäin Lahoren poliisipäällikkö sanoi, että Ranskassa asunut nainen oli osittain syyllinen, koska hän oli ajautunut yöllä hiljaisella tiellä. Virkamiehen huomautukset saivat Pakistanin ihmisoikeusministeriltä tuomion ja lähettivät tuhansia mielenosoittajia kaduille.

Yli kuukausi hyökkäyksen jälkeen kaksi miestä pidätettiin. Molemmat ovat tunnustaneet syyllisyytensä.

Sitten, marraskuussa, tuli tapaus, jossa poliisin mukaan nainen ja hänen 4-vuotiaan tyttärensä raiskasi kahden päivän ajan mies, joka oli houkutellut naisen eri puolille maata lupauksilla työstä. Tärkein epäilty tapettiin myöhemmin poliisin mielestä ampuma upseerien ja epäillyn avustajan välillä.

Herra Khan, kun hänen hallituksellaan on lisääntynyt painetta ryhtyä toimiin ehdotti julkisesti että tuomitut raiskaajat voivat kohdata kastraation tai julkisen teloituksen.

Asetusehdotuksessa kemiallinen kastraatio määritellään “prosessiksi, jossa henkilö muuttuu kykenemättömäksi tekemään yhdynnän koko elämänsä ajan, minkä tuomioistuin voi määrätä, antamalla lääkkeitä, jotka on suoritettava ilmoitetun lääketieteellisen lautakunnan kautta. ”

Pakistanissa ei ole hallituksen tilastoja raiskauksista, mutta oikeusjärjestöjen mukaan se on vakavasti aliraportoitu rikos.

Viranomaiset kiusaavat raiskauksen uhreja rutiininomaisesti luopumaan valituksistaan, ja tapaukset ratkaistaan ​​harvoin a Yhdysvaltain ulkoministeriön raportti julkaistiin viime vuonna Pakistanin ihmisoikeuksista.

Khanin kabinetin ministeri Fawad Chaudhry sanoi parlamentissa syyskuussa, että maassa, jossa asuu yli 200 miljoonaa ihmistä, ilmoitettiin vuosittain 5000 raiskauksesta.

Se on murto-osa ilmoitetusta lukumäärästä jopa monissa paljon pienemmissä maissa. “Jos laskisimme ilmoittamattomat raiskaukset, niitä olisi tuhansia enemmän”, herra Chaudhry sanoi.

Raiskauksista on edelleen tabu Pakistanissa, konservatiivisessa maassa, mutta aktivistit, erityisesti sosiaalisessa mediassa, ovat viime vuosina kiinnittäneet enemmän huomiota naisiin kohdistuviin rikoksiin.

Vaikka naisoikeusaktivistit kiittivät hallituksen toimintaa, heidän mielestään ongelmana oli vähemmän hyvän lain puuttuminen kuin lainvalvonta ja että oli epäselvää, miten toimenpiteet pannaan täytäntöön.

“Se on hyvä askel hallituksen toimesta, vaikka mielestämme sitä tarvitaan paljon enemmän yksityiskohtia”, sanoi Anis Haroon, entinen kansallisen naisvaliokunnan puheenjohtaja.

Neiti Haroon sanoi, että lain vaatimus oikeuslääketieteellisistä todisteista kuuden tunnin kuluessa hyökkäyksestä saattaa olla mahdotonta maassa, jossa on vähän lääketieteellisiä keskuksia, jotka on varustettu tällaiseen tutkimukseen, erityisesti maaseudulla.

Amnesty Worldwide piti kemiallisen kastraation rangaistusta ”julmana ja epäinhimillisenä”.

“Tällaiset rangaistukset eivät tee mitään korjaamaan puutteellista rikosoikeusjärjestelmää”, sanoi Amnestyn eteläaasialainen kampanja Rimmel Mohydin lausunnossaan. “Sen sijaan, että yrittäisivät hälventää huomiota, viranomaisten tulisi keskittyä uudistusten ratkaisevaan työhön, jolla puututaan seksuaalisen väkivallan perimmäisiin syihin ja annetaan perheelle ansaittu oikeus ja tarvittava suoja.”

Pakistanin oikeusjärjestelmä kohteli raiskausta yksinomaan islamilaisen tuomioistuimen asiana vuoteen 2006 asti, kun naisten suojelulaiseksi kutsuttu toimenpide nosti sen rikosoikeuden alaisuuteen.

Vuosikymmenen kuluttua parlamentti antoi uuden lain Siinä määrättiin DNA-todisteiden keräämisestä, luvattiin uhrien yksityisyyttä ja oikeudellista edustusta sekä korotettiin rangaistuksia henkisen tai fyysisen vamman omaisten raiskauksista.

Uhreja vaadittiin kuitenkin tekemään henkilökohtainen valitus istuntotuomioistuimen tuomarille, ennen kuin poliisi voi pidättää kaikki epäillyt, mikä rajoitus saattaa muuttua tiistain toimenpiteellä käyttöönotettujen nopeutettujen tuomioistuinten nojalla.

Mukhtar Mairaiskauksesta selviytynyt ja merkittävä naisoikeusaktivisti sanoi uskovansa, että uusi asetus olisi auttanut häntä vuosien ajan pyrkimään oikeudenmukaisuuteen, joka huipentui vuonna 2019, kun Pakistanin korkein oikeus vahvisti päätöksen, jolla vapautettiin neljä viidestä miehestä, joita hänet syytettiin hyökkäyksestä.

Rouva Mai raiskasi kesäkuussa 2002 kyläneuvoston määräyksestä rangaistuksena nuoremman veljensä oletetusta suhteesta kilpailevaan heimoon kuuluvan naisen kanssa.

“Minulla oli vaikea aika, koska maassa ei ollut silloin raiskauksen vastaista lakia”, Mai sanoi. “Jos nainen voi saada oikeuden oikeuden nopeasti tämän avulla, tunnen saavan oikeudenmukaisuuden, vaikka olen käyttänyt kaikki oikeussuojakeinot tapauksessani.”

Zia ur-Rehman raportoi Karachista ja Emily Schmall New Delhistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *