Hän vietti 20 vuotta vankilassa, kunnes sarjamurhaaja tunnusti rikoksen

SEOUL, Etelä-Korea – Etelä-Koreassa mies, joka vietti 20 vuotta vankilassa 13-vuotiaan tytön murhasta, vapautettiin uudelleenkäsittelyssä torstaina sen jälkeen, kun maan surullisin sarjamurhaaja tunnusti rikoksen viime vuonna.

Vapautettu mies, 53-vuotias Yoon Sung-yeo, tuomittiin elinkautiseen vankilaan vuonna 1989 murhasta, johon liittyi nuoren tytön kuolema edellisenä vuonna Hwaseongissa, Soulin eteläpuolisessa läänissä. Herra Yoon vietti kaksi vuosikymmentä baarien takana, ennen kuin hänet vapautettiin ehdonalaiseen vuonna 2009.

Hän olisi elänyt loppuelämänsä entisenä tuomittuna, mutta sensaatiomainen käänne Etelä-Korean pisin ratkaisematon sarjamurhan tapaus. Viime vuonna poliisi ilmoitti, että mies, joka elinkautisen vankeudessa vankilassa raiskasi ja murhasi sisarensa vuonna 1994, tunnusti tuossa tapauksessa ns. Hwaseong-sarjamurhat, joissa löydettiin 10 naista murhasta läänissä vuosina 1986-1991.

Tunnustettu sarjamurhaaja, Lee Chun-jae, myönsi myös tappaneensa neljä muuta, mukaan lukien 13-vuotiaan tytön. Herra Yoon vaati välittömästi uudelleenkäsittelyä.

Park Jeong-jae, käräjäoikeuden tuomari Suwonissa Soulin eteläpuolella, sanoi torstaina Yoonin tapausta koskevassa päätöksessään: “Se oli väärä tuomio, joka perustui virheellisiin tutkimuksiin.”

“Minä, oikeuslaitoksen jäsenenä, pyydän anteeksi syytettyä, että oikeuslaitos ei ole suorittanut rooliaan kunnolla viimeisenä ihmisoikeuksien linnakkeena”, hän lisäsi.

Kun tuomio oli julistettu, herra Yoonin kannattajat räjähtivät suosionosoituksina ja antoivat hänelle kukkia. Syyttäjät päättivät olla valittamatta päätöksestä.

“Toivon, ettei enää ihmisiä syytetä väärin, kuten minäkin”, herra Yoon kertoi toimittajille torstaina.

Vuosikymmenien ajan Hwaseongin murhat terrorisoivat eteläkorealaisia. 7-71-vuotiaat uhrit kuristettiin usein kuolemaan raiskaamisen jälkeen. Heidän ruumiinsa löytyi suusta, joka oli täynnä omia sukkia, rintaliivejä tai sukkia. Jotkut ruumiista silpottiin sateenvarjoilla, haarukoilla tai partaterillä.

“En vieläkään tiedä, miksi tein sen, mitä tein”, herra Lee sanoi viime kuussa, kun hän todisti herra Yoonin uudelleenkäsittelyn aikana. ”En ajatellut tai suunnitellut. Tein rikokset kuin liekki vetämä koi. “

Vuosien varrella tappaja tapettiin tapaaakseen kaksi miljoonaa poliisia, ja tapauksessa kuulusteltiin yli 21 000 miestä. Tapot inspiroivat myös vuoden 2003 menestyselokuvaa “Muistoja murhasta”.

Tapaus pysyi ratkaisematta viime vuoteen asti, jolloin DNA-analyysin kehitys mahdollisti oikeuslääketieteen asiantuntijoiden otteen näytteitä joistakin murhan kohtaamisissa kerätyistä todisteista. Näytteet vastasivat herra Leen, ja myöhemmin hän alkoi tunnustaa murhat.

Herra Yoonin uudelleenkäsittelyn aikana yksi hänen tapaustaan ​​tutkineista entisistä poliisin etsivistä myönsi, että herra Yoonia oli lyöty ja häneltä oli unohdettu kolme päivää, kun hänet pakotettiin tunnustamaan. Torstaina tuomioistuin ilmoitti, että herra Yoonia koskeva tapaus perustui laittomaan pidätykseen ja kidutukseen eikä “luotettaviin todisteisiin”.

Mr. Lee: n tunnustus oli kuitenkin “erittäin uskottava”, siinä sanottiin.

Kansallinen poliisivirasto antoi torstaina julkilausuman, jossa hän pyysi anteeksi “viattoman nuoren miehen leimaamista murhaajaksi”.

“Me kumarramme päämme syvästi anteeksipyynnön puolesta häntä ja hänen perhettään kohtaan”, siinä sanottiin.

Herra Yoonin asianajajien mukaan alkuperäinen poliisitutkinta oli rajoittunut järjettömyyteen: Poliisi väitti, että herra Yoon oli tullut murhatun tytön kotiin kiipeämällä seinälle. Mutta kun he veivät hänet sinne luomaan murhan kohtauksen, herra Yoon, joka kärsi lapsena poliosta ja kävelee löyhästi, ei voinut kiivetä seinälle.

Herra Yoonin väitettä siitä, että häntä kidutettiin tunnustamaan, ei voitu hyväksyä alkuperäisen oikeudenkäynnin aikana.

Kun herra Lee ilmestyi todistajaksi herra Yoonin uudelleenkäsittelyssä marraskuussa, hänkin todisti, että poliisitutkinta oli huono.

Ennen kuin hän jatkoi tapaturmiaan vuonna 1986, poliisi kuulusteli häntä raiskauksesta, mutta käveli vapaana, kun virkamiehet päättivät olla jatkamatta tapausta, hän sanoi. Yhdessä vaiheessa hän sanoi kantaneensa yhden uhrinsa vartijaa, kun poliisi kuulusteli häntä osana tutkimustaan ​​Hwaseongin murhista. Jälleen hän käveli vapaana.

“En vieläkään ymmärrä, kuinka on kulunut niin kauan, että he saivat minut kiinni”, Mr. Lee, 57, sanoi. “Poliisidetektiivit kuulustelivat minua useita kertoja, mutta he kysyivät minulta aina ystävistäni ja naapureistani, mutta eivät koskaan vakavasti minusta.”

Poliisivirkailijat sanoivat, että herra Lee on saattanut päättää tehdä yhteistyötä heidän kanssaan DNA-analyysin jälkeen, koska hän ei enää joutunut syytteeseen. Viimeisen Hwaseongin murhan 15 vuoden vanhentumisaika päättyi vuonna 2006. Mutta hänen mahdollisuutensa ehdonalaiseen on ehdottomasti haihtunut.

Mr. Lee sanoi, että hän mieluummin jää vankilaan kuin päästetään ehdonalaiseen vetoamalla siihen Cho Doon tapauksessa, joka vapautettiin vankilasta tässä kuussa, kun hän oli palvellut 12 vuotta vankilassa 8-vuotiaan tytön raiskauksesta. Kuukausia ennen vapauttamistaan ​​eteläkorealaiset tekivät kuolemanuhkauksia herra Cho: lle pakottaen poliisin lisäämään turvallisuutta kotinsa ympärillä.

“Ei ole, etten olisi ajatellut, millainen elämä olisi, jos minut vapautettaisiin ehdonalaiseen”, Mr. Lee sanoi viime kuussa. “Mutta haluaisin mieluummin jäädä vankilaan. Olen kuullut, kuinka ihmiset reagoivat Cho Doo-soonin julkaisuun. Voin kuvitella, millaista olisi, jos he kuulisivat minun olevan tulossa ulos. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *