Ukrainan pidätettyjen kuolema aiheuttaa kauhua Portugalissa

Seuraavana päivänä syyttäjien mukaan kolme tarkastajaa vei herra Homeniukin huoneeseen, käsirautoihin ja käytti pidennettävää keppiä potkaistakseen ja lyömällä häntä. Erään tarkastajan lähetettiin lähettäneen huoneesta tulleet sanoen: “Tätä ei kukaan näe.” Herra Homeniuk jätettiin käsirautoihin noin kahdeksan tuntia ennen kuin hänet löydettiin vastaamattomaksi, syyttäjät sanovat.

Aluksi lääkärit totesivat hänen kuolemansa “hengityksen pysäyttämiseksi kouristuskriisin jälkeen”. Mutta syyttäjien mukaan ruumiinavaus havaitsi, että hän oli kokenut useita murtumia ja jätetty asentoon, joka kuristi hänen rintaansa ja jätti hänet tukehtumaan.

Herra Homeniukin leski Oksana Homeniuk kertoi kaapeliuutiskanava SIC Notícias viime viikolla, ettei hän saanut tukea Portugalin hallitukselta. “En koskaan ajatellut, että jotain sellaista voisi tapahtua Euroopan maassa – Euroopassa, jossa ihmisoikeudet ovat kaikkea muuta”, hän sanoi.

Perheen asianajaja José Gaspar Schwalbach sanoi, että perhe haki miljoona euroa eli 1,2 miljoonaa dollaria moraalisista ja taloudellisista vahingoista, ja lisäsi, että herra Homeniuk oli perheen toimeentulo.

“Kukaan ei anna hänen aviomiehensä takaisin”, herra Schwalbach sanoi haastattelussa rouva Homeniukille, joka on jäänyt kasvattamaan pariskunnan lapsia, 14-vuotiasta tyttöä ja 9-vuotiasta poikaa.

“Kukaan ei näe tätä pientä tyttöä menemään lukioon, menemään yliopistoon, menemään naimisiin”, herra Schwalbach sanoi ja lisäsi, että rouva Homeniuk oli saanut lauantaina surunvalittelukirjeen sisäasiainministeriöltä.

Ja vaikka taloudellinen ratkaisu antaisi rouva Homeniukille lohdutusta, hän sanoi: “hän haluaa oikeudenmukaisuutta – haluaa heidän tuomitsevan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *