Pariisin kaupunki sakotti lähes 110 000 dollaria liian monien naisten nimittämisestä

PARIISI – Mikään, ei sanottu, onnistu kuin ylimääräisenä.

Ellei satut olemaan Pariisin pormestari, jonka voittavaa pyrkimystä tuoda naisia ​​kaupungin kaupunginhallinnon ylempiin tasoihin pidettiin liian onnistuneena.

Kun hän onnistui tuomaan 11 naista täyttämään 16 kaupungin parasta työpaikkaa – täyttämään sukupuolten epätasapainon korjaamiseen tähtäävän vuoden 2012 lain hengen -, hänelle annettiin viime viikolla lähes 110 000 dollarin sakko, koska hän nimitti liian monta naista ylempään johtoon.

“Liian feministinen”, pormestari Anne Hidalgo sanoi enemmän kuin vähällä sarkasmilla.

Teknisesti laki, jonka mukaan kaupunkiin määrättiin sakko, vaati, että korkeintaan 60 prosenttia yhdestä sukupuolesta nimitettiin ylimmän virkamieskunnan tehtäviin tiettynä vuonna. Sitä muutettiin vuonna 2019, jotta sakkoja ei syntyisi, jos suhteettoman suuri määrä miehiä tai naisia ​​palkattaisiin kuluvan vuoden aikana, kunhan yleistä sukupuolten tasapainoa noudatettaisiin.

Mutta Hidalgo huomasi joutuvansa lain vastaisuuteen, koska hän palkkasi vuoden 2018.

Ei, että hän ajatteli.

“Tänään iloitsen siitä, että meille on määrätty sakko”, Hidalgo sanoi Pariisin kaupunginvaltuuston kokouksessa tiistaina. “Olen iloinen, jaettu monien muiden kanssa, että sain viime viikolla tietää, että Pariisin kaupungin oli maksettava 90 000 euron sakko.”

Silti Hidalgo sanoi, että “järjetön” sakon määrääminen tarjosi mahdollisuuden puuttua systeemisiin ongelmiin, jotka jatkuvat kaikkialla Ranskassa, jossa naisten osuus ylimmässä virkamieskunnassa oli noin 31 prosenttia vuonna 2018, virallisten lukujen mukaan. Hidalgo, joka valittiin vuonna 2014, on ensimmäinen nainen, joka johtaa kaupungin hallitusta, ja hän on työskennellyt ahkerasti parisilaisten etuja edustavan pitkäaikaisen epätasapainon poistamiseksi.

Ranskan virkamieskunnasta vastaava ministeriö totesi, että Pariisin valinnasta lähtien hän on edistynyt historiallisen epätasapainon korjaamisessa. Naisilla on nyt koko kaupunginhallituksessa 47 prosenttia ylimmän johdon tehtävistä.

“Kyllä, meidän on edistettävä naisia ​​päättäväisesti ja tarmokkaasti, koska kuilu kaikkialla Ranskassa on edelleen erittäin suuri”, sanoi sosialisti Hidalgo, 61, joka valittiin tänä vuonna uudelleen toiseksi toimikaudeksi. “Joten kyllä, sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi ja yhden päivän saavuttamiseksi meidän on nopeutettava vauhtia ja varmistettava, että enemmän naisia ​​nimitetään kuin miehiä.”

Tänä vuonna uudelleenvalintakampanjassaan hän puhui Pariisin muuttamisesta “feministiseksi pääkaupungiksi”, joka laajentaisi naisille ja tytöille tarjottavia palveluja, kuten koulutusta, terveyttä ja perheväkivallan uhrien tukemista.

Mutta Pariisin kaupungintaloa järkytti äskettäin seksuaalinen hyväksikäyttö ja hyökkäys Hidalgon kahden varajäsenen väitteet. Silti skandaalit asettavat pormestarin – joka mainitaan säännöllisesti tulevana presidentinhakijana – keskipisteeseen keskusteluja ranskalaisen feminismin tulevaisuudesta.

Rouva Hidalgo lupasi toimittaa sakon, joka vastaa lähes 110 000 dollaria, henkilökohtaisesti sakon peräneelle ministeriön päällikölle. Ministeri Amélie de Montchalin sanoi tiistaina, että “naisten syy ansaitsee parempaa” ja korosti, että sakkoon johtavaa säännöstä on muutettu vuonna 2019.

“Haluan, että Pariisin vuonna 2018 maksama sakko rahoittaa konkreettisia toimia naispuolisten virkamiesten edistämiseksi”, rouva de Montchalin kirjoitti Twitterissä kun hän lähetti kutsun Hidalgolle keskustelemaan asiasta hänen palveluksessaan.

Presidentti Emmanuel Macron sanoi toimikautensa alussa, että naisten oikeudet olisi hänen hallituksensa ensisijainen tavoite, mutta asianajajaryhmät ovat usein sanoneet, että vaiheet puuttuvat perheväkivalta olivat liian arka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *