Kiina syyttää Hongkongin aktivisteja, jotka pääsivät pakenemaan Taiwaniin

HONG KONG – Kymmenen Hongkongin aktivistia, jotka olivat vangittiin merellä yrittäessään paeta Taiwaniin elokuussa syytettiin Method-Kiinassa keskiviikkona laittomista rajan ylittävistä rikoksista, jotka saattoivat asettaa jotkut heistä runkojen taakse vuosiksi.

Tapaus on tullut keskipisteenä Hongkongin demokratia-oppositiolle, joka on viime kuukausien intensiivisten mielenosoitusten jälkeen tarkastettu laajamittaisella tukahduttamisella ja tiukan kansallisen turvallisuuden lain asettamisella Kiinan puoliautonomiselle alueelle.

Kahdeksan ryhmästä syytetään rajan laittomasta ylittämisestä, mistä seuraa jopa vuoden vankeusrangaistus, syyttäjät Method-Shenzhenin Yantian alueella esittivät lausunnossaan. Kaksi muuta, Tang Kai-yin ja Quinn Moon, syytettiin vakavammasta rikoksesta järjestää pakenemisyritys, josta rangaistaan ​​jopa seitsemällä vuodella.

Kahdella muulla alaikäisellä henkilöllä on erillinen, suljettu käsittely heidän tapauksistaan, mutta syytteitä ei ilmoitettu. Ryhmä vaihtelee iästä 17-33.

Jopa 200 mielenosoittajan uskotaan paenneen Taiwaniin, itsehallinnollinen saaridemokratia, jonka Kiina väittää, mutta reittiä valvotaan yhä enemmän Hongkongin ja Method-Kiinan viranomaiset. Yrittäessään paeta syytteeseenpanoa Hongkongissa, merellä vangittu ryhmä saa todennäköisesti vankeusrangaistuksia Method-Kiinassa, jossa kommunistinen puolue valvoo tuomioistuimia ja tuomioita poliittisissa tapauksissa on melkein varmaa.

“Monet aktivistit on pakotettu lähtemään Hongkongista, mutta nämä ovat vakavimmat tapaukset, jotka vaativat eniten huolta”, kertoi Eddie Chu, entinen lainsäätäjä, joka on auttanut ryhmän perheitä. “Samaan aikaan uskon, että ihmiset yrittävät jatkaa liikkumista 12-vuotiaita koskevilla toimilla.”

12: lla ei ole ollut juurikaan yhteyttä perheeseensä, ja heiltä on evätty pääsy sukulaistensa palkkaamiin asianajajiin. Sen sijaan heitä on vaadittu hyväksymään Method-Kiinan hallituksen nimeämät lakimiehet, perheenjäsenet ja kannattajat Hongkongissa sanovat.

Viime kuussa perheenjäsenet saivat kirjeitä pidätetyiltä sukulaisilta, mutta heidän mukaansa tekstit näyttivät käsikirjoitetuksi kertomaan heille, ettei heidän tarvitse huolehtia. Yksi pidätetty, Wong Wai-yin, lähetti kirjeen, jossa perheenjäseniä kehotettiin syylliseksi hänen puolestaan ​​syytteeseen Hongkongissa, Chu sanoi.

Ryhmän jäseniä tutkittiin Hongkongissa tai heitä vastaan ​​esitettiin syytteitä viime vuonna järjestettyjen joukkotuhoisten hallitusten vastaisten mielenosoitusten, mukaan lukien mellakoiden, räjähteiden valmistamisen ja poliisien pahoinpitelyn, yhteydessä. Yksi veneessä oleva henkilö, Andy Li, oli tutkittu epäiltynä Hongkongille määrätty kansallisen turvallisuuden laki Peking kesäkuun lopussa.

Ryhmä lähti pienestä satamasta koillis-Hongkongissa 23. elokuuta, ja Kiinan rannikkovartiosto pysäytti sen noin 45 mailia kaakkoon Hongkongin saarelta. Lisääntyneen valvonnan takia kukaan salakuljettaja ei ollut halukas ottamaan ryhmää, vaan sen sijaan luotsi itse pikaveneellä heidän suunnitelmansa tuntevien ihmisten mukaan.

Hongkongin poliisi pidätti lokakuussa yhdeksän ihmistä, joiden epäillään auttaneen pakenemisyritystä.

Aktivistit ovat syyttäneet Hongkongin poliisia pakenemisyrityksen seurannasta, mutta eivät toimineet ryhmän pysäyttämiseksi, viittaamalla artikkeliin Apple Day by day -sivustossa, Hongkongin sanomalehti, joka tutki lentotiedot. Hongkongin pääjohtaja Carrie Lam on kiistänyt Hongkongin poliisin roolin pidätyksissä.

Rouva Lam tarkkaili keskiviikkona erikseen, kuinka kaksi tusinaa korkeaa virkamiestä vannoi valan Hongkongille ja sen paikalliselle perustuslaille. Valan vannominen on osa laajempaa pyrkimystä varmistaa kaupungin 180 000 virkamiehen uskollisuus, jotka aloittavat valan lähipäivinä.

Viime vuonna, jotkut virkamiehet liittyivät hallitusten vastaisiin mielenosoituksiin joka pyyhkäisi kaupunkia ärsyttäen sekä Pekingiä että Hongkongin viranomaisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *