Julkaisussa Landmark Ruling, ilmansaasteet kirjattiin British Girlin kuolinsyyksi

Lukemattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että saastunut ilma, riippumatta siitä, johtuuko se autoliikenteestä, hiilivoimaloista tai öljynjalostamoista, vahingoittaa miljardeja ihmisiä ympäri maailmaa. Kaliforniassa metsäpalot ovat myrkyttäneet lapsia, jotkut maksavat korkeampaa hintaa kuin toiset; Kaakkois-Aasian maissa, yli 200 miljoonaa lasta hengittää erittäin myrkyllistä ilmaa; ja tutkijat ovat havainneet, että moottoriteiden lähellä asuvat lapset kohtaavat kehitysviiveet.

“Lapsilla on yksi suuri haavoittuvuus: heidän keuhkonsa kehittyvät, mikä tekee heistä alttiimpia sairauksille tai toimintahäiriöille”, professori Grigg sanoi. “Mutta kun puhumme ilmansaasteista, meidän ei pidä unohtaa vaikutuksia koko elämän ajan.”

Vuonna 2014 ensimmäisessä Ellan kuolemaa koskevassa tutkimuksessa todettiin, että hän oli kuollut akuuttiin hengitysoireyhtymään. Mutta tuomioistuin kumosi päätöksen viime vuonna, ja herra Barlow päätti keskiviikkona toisen tutkimuksen päätteeksi, että hän “kuoli astmaan, johon vaikutti altistuminen liialliselle ilmansaasteelle”.

Viikon mittaisen tutkimuksen aikana Ellan perhe kuvaili häntä vilkkaaksi ja hyvin pidetyksi lapseksi, joka soitti yli 10 instrumenttia ja haaveili tulla lentäjäksi.

“Olin tulostanut Beethovenin rakkauskirjeet sinä päivänä, joten se oli viimeinen asia, jonka luin hänelle”, hänen äitinsä Rosamund Adoo-Kissi-Debrah kertoi Ellan viimeisestä astmakohtauksesta 14. helmikuuta 2013. Ella lausuttiin kuollut 15. päivän alkuaikoina.

“Ilman saastuminen on suurin ympäristöuhka terveydelle Isossa-Britanniassa”, toteaa Englannin kansanterveys 36000 ihmistä kuolemantapaukset vuodessa “johtuu pitkäaikaisesta altistumisesta”. Mutta Ison-Britannian viranomaiset eivät ole toistuvasti noudattaneet WHO: n laatimia suuntaviivoja typpidioksidin ja hiukkasmäärien – erittäin pienet hiukkaset, jotka ovat ihmiskudoksille vaarallisimpia – määriä sekä muita oikeudellisesti sitovia velvoitteita, kertoo asianajaja Rose Grogan. 39 Barrister Essex Chambers, joka on erikoistunut ympäristölainsäädäntöön.

“Tämän päivän päätös tulee pitkällä aikavälillä, kun Britannia rikkoo ilman pilaantumista koskevia eurooppalaisia ​​direktiivejä”, hän sanoi. “Tulokset sinänsä eivät ole oikeudellisesti sitovia, mutta tämä johtopäätös voisi todennäköisesti tasoittaa tietä vaatimusten nostamiselle hallitusta vastaan ​​siviilialueilla.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *