Alzheimerin tutkijat tutkivat harvinaisia ​​aivoja

Odottaessaan Alirian ruumiin saapumista tohtori Villegas ja henkilökunta lähettivät toisilleen vaatimuksia: pakastimet tarkastettiin, steriilit käsineet, jodi, soluviljelyalusta, kudossäilöntäaine sekoitettuna ja valmiina. Aivopankki lähettää usein kudosta yhteistyökumppaneilleen ulkomaille, ja muutamassa päivässä näytteitä Alirian aivoista tutkitaan Saksassa ja Kaliforniassa sekä Medellínissa.

Jokainen aivojen luovutus ei ala sairaalan hautausmaalla, vaan suuressa ja hyvin varustetussa hautajaisessa. Järjestelyn avulla tutkijat voivat poistaa aivot ja kävellä ne nopeasti korttelin päässä olevaan leikkauslaboratorioonsa, minkä jälkeen perhe voi jatkaa hautajaisia ​​tai polttohautaus.

Alirian ruumiinavaus alkoi klo 11.30 kolme tuntia hänen kuolemansa jälkeen. Tri Villegasin vanhemmat tiimin jäsenet, tohtori Aguillon ja Johana Gómez, biologi, sopivat muovisiin haalareihin, naamioihin ja kasvosuojaimiin, pandemian edellyttämiin varotoimiin, kun taas lääketieteen opiskelija Carlos Rueda seisoi muistiinpanoja.

Tiimi poisti aivot suhteellisen helposti, vaikka prosessi on aina monimutkainen, ja sidekudos on katkaistava huolellisesti. Tohtori Villegas otti sitten syvemmältä kallosta aivolisäkkeen ja hajukalvon, Alzheimerin taudin tutkijoiden mielenkiinnon kohteena olevat rakenteet. Ryhmä otti näytteitä ihosta, kasvaimesta ja elintärkeistä elimistä ennen kuin lähti kuuluisan potilaansa, jolle on kiinnitetty niin monia tutkimustoiveita, jäännökset poltettavaksi.

Muutamassa minuutissa ryhmä yhtyi jälleen kadulle aivopankin leikkauslaboratorioon, huoneeseen, joka ei ollut suurempi kuin vaatehuone. Oli melkein kello 13, ja tohtori Aguillon sijoitti Alirian aivot asteikolle. Se painoi 894 grammaa, hieman alle kaksi kiloa – huomattavasti vähemmän kuin terveet aivot. Herra Rueda alkoi valokuvata sitä pyörivällä alustalla, jota käytettiin kolmiulotteisen kuvan luomiseen, kun taas tohtori Villegas kertoi ja tohtori Aguillon kirjoitti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *