Jimmy Lai syytetään Hongkongin kansallisen turvallisuuden lain nojalla

HONG KONG – Jimmy Lai, kustantajakuvaaja ja Kiinan kommunistisen puolueen merkittävä kriitikko, syytettiin yhteistyöstä ulkomaisten joukkojen kanssa Hongkongin kansallisen turvallisuuslain nojalla, poliisi ilmoitti perjantaina, kun Peking tehosti pyrkimyksiään tukahduttaa kaupungin horjuavaa ammattilaista -demokratian liike.

Herra Lai on korkeimman profiilin henkilö, jota virallisesti syytetään turvallisuuslain nojalla. Jos hänet tuomitaan, hän voi joutua elinkautiseen vankilaan.

Lai, 73, pidätettiin elokuussa epäiltynä Pekingin Hongkongille kesäkuussa asettaman laajan turvallisuuslain rikkomisesta. Poliisi myös teki ryöstön Laiin sanomalehden, Apple Dailyin, päämajaan, yksi viimeisistä jäljellä olevista Pekingin vastaisista julkaisuista kaupungissa.

Mr. Lai on pakottanut muita maita rankaisemaan Kiinaa sen vapauksien heikentymisestä Hongkongissa. Hän matkusti viime vuonna Yhdysvaltoihin tavata virkamiehiä mukaan lukien varapresidentti Mike Pence ja ulkoministeri Mike Pompeo. Ja hän on vaatinut sanktioita Kiinan virkamiehille.

Ei ole selvää, mitä poliisin mukaan hän teki nimenomaan rikkomalla turvallisuuslakia. Kuten kirjoitettu, lain ei ole tarkoitus olla taannehtiva. Sen jälkeen kun se asetettiin, herra Lai on sanonut että hän olisi varovaisempi sanoistaan.

Yli kaksi tusinaa muuta on pidätetty toimenpiteen nojalla. Tony Chung, 19, aktivisti, jota myös lain mukaan syytetään, tuomittiin perjantaina Kiinan kansallislipun häpäisemisestä ja osallistumisesta laittomaan kokoukseen viime vuonna. Kansallisen turvallisuuslainsäädännön mukaisen syytteen käsittelyssä on vireillä erillinen oikeudenkäynti.

Herra Lai oli jo vankilassa sen jälkeen evättiin takuu etuyhteydettömistä petosmaksuista, hän valitsee päätöksestä. Mutta kansallisen turvallisuuslain mukaisen syytteen vuoksi, joka antaa viranomaisille laajat valtuudet pitää syytetyt ilman takuita, on epätodennäköistä, että hän vapautuu.

Laki muuttaa myös Lain oikeudellista ympäristöä. Vastaajia voidaan tuomita Method-Kiinassa, jossa oikeusjärjestelmä on huomattavasti läpinäkymättömämpi kuin Hongkongissa.

Vaikka Laiia kohdellaan Hongkongissa, turvallisuuslaissa annetaan kaupungin pääjohtajalle, jonka Peking valitsee, valtuudet nimittää erityistuomareita, ja oikeudenkäynti voidaan pitää suljettujen ovien takana.

Hra Laiin on tarkoitus esiintyä oikeudessa lauantaina, poliisi sanoi.

Mr. Lai ja hänen sanomalehti Apple Day by day ovat tukeneet voimakkaasti hallitusten vastaisia ​​mielenosoituksia, jotka höyryttivät Hongkongissa kuukausia viime vuonna ja asettivat vakavimman haasteen Pekingin hallinnolle alueella yli vuosikymmenien.

Laiin aktivismi on tehnyt hänestä tavallisen Kiinan kommunistisen puolueen kohteen, joka on tuominnut hänet virallisesti ja Pekingin-hyvien sanomalehtien kautta Hongkongissa.

“Jimmy Lai ja pieni kourallinen muita Kiinan-vastaisia ​​häiriötekijöitä Hongkongissa ovat tarkoituksellisesti heikentäneet Hongkongin vaurautta ja vakautta sekä kansalaisten perustavaa laatua olevaa hyvinvointia tekemällä avoimen yhteistyön ulkomaisten voimien kanssa kansallisen turvallisuuden vaarantamiseksi”, kiinalaisten edustaja ulkoministeriön komissaari Hongkongissa sanoi elokuussa antamassaan lausunnossa.

Demokratiaa kannattavat mielenosoitukset ovat vaimentaneet tänä vuonna sosiaalisen etäisyyden säännöt, aggressiivinen poliisin taktiikka ja uusi turvallisuuslaki. Viime kuussa Peking antoi isku Hongkongin viimeisimmille poliittisen opposition paikoille, kun se antoi luvan poistaa neljä demokratiaa kannattavaa lainsäätäjää kaupungin lainsäätäjästä.

Demokratiaa suosiva leiri protestoi muutosta eroamalla lainsäätäjästä massaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *