“Sosiaalisessa mediassa on tuhansia”: Kuubassa Web ruokkii harvinaisia ​​mielenosoituksia

Se mikä alkoi pidätysten vihasta, muuttui taiteilijoiden keskusteluiksi heidän turhautumisestaan ​​saaren vapaan ilmaisun rajoituksiin. He suostuivat pelkäämään hallituksen sensuuria tai suoraa sortoa tuottamansa taiteen, teatterin tai elokuvien takia.

“Haluan tehdä ilmaista taidetta ilman, että valtion turvallisuus on pysäköity nurkkaani”, sanoi viime kuussa nälkälakkoa johtanut performanssitaiteilija Luis Manuel Otero Alcántara.

Pimeään mennessä satoja oli kokoontunut hallitusta vastaan ​​tapahtuvaan spontaaniin mielenosoitukseen – mitä Kuubassa ei nähty sen jälkeen, kun kansakunta syöksyi talouskriisiin Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen 1990-luvulla. Trubaduurit, taiteilijat, näytelmäkirjailijat, räppärit ja reggaetonerat soittivat musiikkia, lukivat runoja ja laulivat kansallislaulun. Kun ministeriö antoi ryhmän mielenosoittajia rakennukseen neuvottelemaan, ulkona kokoontuneet taputtivat noin 10 minuutin välein ilmaistaakseen tukensa.

Taiteilijoilla on erityinen kappeli Kuubassa, syvästi isänmaallisessa kansakunnassa, joka on pitkään ollut ylpeä kulttuuri-instituutioidensa kyvystä, myös kommunismin vallitessa.

Ja hallituksen on saattanut olla vaikeampaa suoraan hylätä tämä mielenosoittajaryhmä, johon kuului joitain maan tunnetuimpia taiteilijoita. Jorge Perugorría, yksi kuuluisimmista kuubalaisista näyttelijöistä, ja Fernando Pérez, juhlallinen elokuvaohjaaja, tulivat molemmat iltana.

“Menen aina sinne, missä tunnen läsnäoloni voivan auttaa”, herra Pérez sanoi ja lisäsi uskovansa mielenosoituksia “Kuuban suuresta rakkaudesta”.

Yleisö piirsi myös nuorempia tähtiä, kuten Yunior García, 38, joka on työskennellyt koko elämänsä valtioon liittyvissä instituutioissa, kirjoittanut näytelmiä, lyhytelokuvia ja telenoveleita Kuuban televisioon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *